En dag med Isak….

Klockan är snart 23.00 Filip ligger inne i sovrummet och försöker få en klarvaken bäbis att somna om. 

Själv ligger jag i ett dunkelt vardagsrum, benar ut och smällter dagen, intrycken och känslorna  

Dagen har varit fin! 

Jag har försökt vara förberedd. Jag har riktigt försökt förbereda mig på den här dagen. Fullt fokus. 

Inte springa, blunda, rymma, gömma tankar och jobbiga minnen. Riktigt ge Isak dagen. Möta sorgen, möta honom med öppna armar. Fira hans liv! Och fira att vi fick låna honom en sån kort tid ..

Jag visste att jag behövde ett par timmar för mig själv. Ingen mobil, ingenting som distraherar. Jag ville, och behövde få vara själv med Isak.

Vi satt i bilen. Jag pratade högt. Svor lite, berättade hur jäkla saknad han var… Berättade om Tristans nya skola. Om Lance! Jäkla skitunge’Isak som inte är här och kan hjälpa mig med småkillarn.

All ny musik han missat! Teknik, biofilmer. Alla nya härliga människor i vårat liv…Anna och Andreas! Faan att han aldrig fick hänga med dem!? Han hade älskat dom. Han hade älskat Ibiza, lägenheten i Spanien. Sin lilla bror Lo, han aldrig hann träffa…

Jag körde utan radio, sakta, tog min tid. Tystnaden, jag älskar tystnaden och ensamheten. Tystnaden är läkande.. 

Jag körde till Bålsta och hämtade upp 3 vita duvor..

Jag har hittat en farbror på nätet som hyr ut duvor till bröllop mm Du släpper ”upp” dem och de flyger hem.

Jag ville att pojkarna, bröderna skulle få skicka något mot himlen, en symbol för själens frid, kärlek, de renaste, och frihet. En gest som JAG VET att Isak hade älskat.

På vägen hem från Bålstad med fåglarna i en låda, plockade jag upp Hannah i Sigtuna, och vi åkte mot stan. 

Det blev verkligen en fin dag. 

Vi åt Isaks favoritmat, sushi till lunch. Köpte och planterade en blomma i rabatten. Fixade, plotade, tände ljus  och grejade på kyrkogården i timmar

Isak fick sin Latte”

Killarna kom hem från skolorna och vi åkte ner till Djurgården igen.

Det blev en sån fin kväll! Trots regn, fågelskräck, småtjafs och trötta ögonlock.

Isak var mer närvarande än någonsin tidigare. På ett smärtsamt men ändå  ett sånt fint sätt.

Vi åt middag på Isaks favoritresturang. Tog det dyraste på menyn FÖR DET KAN JAG LOVA DIG, det hade isak gjort hihi

 Skrattade, grät, berättade  våra favorit’Isak’historier och bara njöt av gemenskapen och känslan av att få vara samlade. 

Sängen. Orkar inte hålla mina ögon öppna en sekund. Orkar inte skriva en rad till…
Tack för att du finns❤

 1. Känner så oerhört med dig, jag har en underbar son som är jämngammal med Isak och smärtan du måste känna kan jag bara ana.Tårarna rinner. All Kärlek till er ❤ Du är en fin mor och en dag ska du ta hans hand igen.

 2. Fin dag ni har haft, att få känna värme och glädje, mitt i sorgen Älskar din blogg. Du har så fina barn. Har oxå en liten kille som är lika gammal som Louie. Kram /Sofia

 3. Vilken fin dag och duvorna så vackert att skicka iväg dem för er älskade Isak❤️ Har tänkt på dig idag, tänkt på vad du gått igenom och är så glad att du trots din stora sorg idag står där stark med din familj och firar din finaste Isaks liv❤️Jag kan ofta faktiskt flera gånger i veckan ibland åka iväg i bilen själv och bara sitta där i tystnad och tänka, tanka energi pratar ofta för mig själv till mig själv, ibland pratar jag med min älskade papi när saknaden är som ett hål i hjärtat. Jag tror vi alla behöver lite andrum ibland för att stanna upp och vänta in själen när livet snurrar på för fort..
  Kram❤️

 4. Vilken fin dag och duvorna så vackert att skicka iväg dem för er älskade Isak❤️ Har tänkt på dig idag, tänkt på vad du gått igenom och är så glad att du trots din stora sorg idag står där stark med din familj och firar din finaste Isaks liv❤️Jag kan ofta faktiskt flera gånger i veckan ibland åka iväg i bilen själv och bara sitta där i tystnad och tänka, tanka energi pratar ofta för mig själv till mig själv, ibland pratar jag med min älskade papi när saknaden är som ett hål i hjärtat. Jag tror vi alla behöver lite andrum ibland för att stanna upp och vänta in själen när livet snurrar på för fort..
  Kram❤️

 5. Vilken fin dag och duvorna så vackert att skicka iväg dem för er älskade Isak❤️ Har tänkt på dig idag, tänkt på vad du gått igenom och är så glad att du trots din stora sorg idag står där stark med din familj och firar din finaste Isaks liv❤️Jag kan ofta faktiskt flera gånger i veckan ibland åka iväg i bilen själv och bara sitta där i tystnad och tänka, tanka energi pratar ofta för mig själv till mig själv, ibland pratar jag med min älskade papi när saknaden är som ett hål i hjärtat. Jag tror vi alla behöver lite andrum ibland för att stanna upp och vänta in själen när livet snurrar på för fort..
  Kram❤️

 6. Tänker på dig så ofta så ofta o extra mycket en dag som denna!! Det ni gör för Isak är så otroligt vackert, såå fint… Så mycket kärlek som man nästan kan ta på i dina texter.
  Ville bara att du skulle veta det o så sända dig massor med kramar o energi ❤️❤️❤️

 7. Men du fina. All kärlek till er. Du skriver så fint så man blir alldeles rörd till tårar. Jag förstår att det måste vara sååå svårt, men du gör allt runtomkring så himla fint. Kramar i massor till hela din underbara Familj. Du är en fantastisk kvinna.

 8. Sitter här med en klump i halsen. Jag kan inte ens föreställa mig smärtan att förlora ett barn så jag tänker inte låtsas att jag förstår känslan. Så fruktansvärt orättvist livet är. Jag tror att er Isak är med er i varje andetag. Du verkar ha en fantastisk familj som stöttar och älskar varandra! Tan hand om er! Hoppas att dagen blev fin mitt i den outsägliga sorgen.

 9. Tänkte också på Er igår massor ❤ en av mina 4 söner är lika gammal som Isak och en som Tristan så vi har följts åt på nåt sätt. Men jag stannade vid 4!! Kommer ihåg när jag läste om det som hänt och känslan fast det nu är 2 år sedan…Kramar till Dig och familjen man kan aldrig få för många.
  Annika

 10. Kan inte tänka mig hur svårt du har det och hur det skulle vara att förlora ett älskat barn. Har själv 3 och önskar inte min värsta fiende det som du går igenom. Sitter här och läser det du skrivit och tårarna bara rinner längs mina kinder
  Min första är också en son och det band vi har till varandra kan man inte beskriva. Tänker på dig denna dag ❤️❤️❤️

 11. Det vackraste jag läst. Sitter på toa och gråter hejdlöst. Alex knackar oroligt och undrar vd som hänt.

  Tack för att du orkar dela din sorg. Den är bara din och ingen kan du ge den till.

  Tack fin du!

 12. Magdalena, tack för att du delar med dig trots denna känslofulla dag. Du berör i ditt fina sätt att skriva, samt i alla fina bilder.
  Jag är rädd att uttrycka mig fel när jag lämnar en kommentar till detta fina inlägg, så jag vill skicka en styrkekram till dig och din familj ❤️

 13. Är mamma till fem o tanken på att förlora någon av dem vågar man inte ens nudda vid!
  Familjer i min omgivning har drabbats.
  En av mammorna tog sitt liv efter några år, trots två andra barn i livet.
  Men det är inget man kan tycka något om då man själv inte har en aning över de känslor detta skulle medföra.
  Den andra mamman har sagt mig att smärtan el saknaden aldrig blir mindre el går över.
  Man lär sig bara leva med den!
  De känslor du beskriver greppar verkligen om hjärtat.
  Du är stark för att du måste, människan är egentligen fantastisk på det viset.
  Kramar Evelina

 14. Tack för att du delar med dig, får mig att stanna upp och tänkta till – uppskatta livet och familjen. Ofta tar man saker för givet…
  Ta hand om er

 15. Tårarna trillar så här på fredagsmorgonen, men vilken fin dag ni hade trots allt. Isak var med er hela tiden, det är jag övertygad om!

  Kramar från Ystad

 16. Bra jobbat Maggan!
  Vi har också årsdag snart, ett år utan vår lilla tjej. Ibland så känns det som det var en evighet sen som jag höll henne i mina armar och plötsligt känns det som igår. Tiden är ett konstigt begrepp.
  Du är en stor förebild för mig som mist ett barn efter dig, du visar att det finns ett liv efter också, så tack för allt.

 17. Jag gråter precis hela tiden jag läser ditt inlägg. Jag känner med dig och vet så väl hur du känner dig vilken underbar dag kärlek glädje sorg, känslorna går hand i hand. På onsdag skulle vår älskade Josefine fyllt 26 år….jag lever. ..men inte helhjärtat kan jag vara ärlig att säga varmaste kramen till dig / er ❤

 18. Hej Magdalena!
  Vilken fin dag ni fick trots er sorg och saknad av Isak. Vad skönt att ha en sådan härlig familj och goa vänner som stöd och som kan hjälpa att ta några bitar av din smärta. Stor kram ❤

 19. Vilken fin dag ni fick och du är så otroligt kärleksfull Magdalena.
  Tårarna trillar nerför mina kinder när jag läser dina rader, det berör så otroligt mycket. All kärlek till dig och din familj.
  Många varma kramar

 20. Med tårar i ögonen läser jag din text.. Känner så med dig och barnen! Tack snälla för att du delar med dig av erat liv! Många kramar

 21. Bra jobbat är ju så fel i detta sammanhang, men är SÅ glad att du orkade förbereda dig mentalt inför dagen och att ni fick en fin dag tillsammans. Modigt av dig att inte bara köra ”strutsen” och köra ner huvudet i sanden.

 22. Älskade Magdalena.
  Älskade du.
  Jag lider, våndas, beundrar din styrka, gläds åt det vackra ni gjorde idag för Isak men aj vad ont det gör i hjärtat att veta att någon mår så dåligt.
  Det finns liksom inga ord för att trösta dig.
  Så jag försöker inte ens.
  Jag säger bara KRAM

 23. Känner så med Er i er sorg..
  Så fint av Er❤ och minnas Isak, vad Lycklig Isak måste vara som har en sån fin Familj❤
  Kram❤❤❤

 24. Tänker på er och gråter en skvätt. Kan aldrig förstå bara föreställa mig…
  Så fin dag ni ändå verkade ha.

  Många kramar
  Ing-Marie

 25. Så fint du skriver tänker mycket på er. När Charlie var hemma hos oss och lekte med Alexander pratade han om sina bröder och mycket om Isak förstod då vilket fint intryck Isak gav på Charlie och vilken fin människa Isak var. Så hemskt att behöva förlora sitt barn och bröderna sina bror

 26. Tänker på er. Charlie berättade om sina bröder när han var hemma hos oss och lekte med Alexander han berättade så fint om Isak som var i himlen förstår att Isak var en jättefin människa och han gjorde starka fina intryck hos lillebror Charlie. Så orättvist att förlora ett barn och ett syskon allt för tidigt stor kram till dig Magdalena och din fina familj kram carro

 27. Så fint ni gjort Charlie berättade så fint om sin bror Isak när han lekte med Alexander förstår vilken fin människa Isak var en stor kram till dig Magdalena och din fina familj kram Carro

 28. Sänder så mkt kärlek och styrkekramar jag kan till dig❤️ Vi miste vår tonåring för 5 år sen, så jag förstår verkligen din smärta fina MagdaLena❤️❤️❤️

 29. Så fint du gör för att minnas, för dig själv och andra. Du är otrolig och det du gått igenom och går igenom berör så väldigt mycket. Stor kram

 30. Vilken fantastisk fin dag för Isak. Blir varm i hjärtat av att se att alla barnen är engagerade, även lilla Lo i vagnen, så mycket kärlek och omtanke. Dina fina killar! stor varm kram >3

 31. Fina Magdalena❤️vilken fin dag ni gjorde det till.Så mycket kärlek och ni verkar ha en sån fin sammanhållning i er familj Du skriver så rätt ifrån hjärtat och det gör det så vackert och värdigt er fina Isak.kram

 32. Jag kan inte ens föreställa mig smärtan! Jag gråter med dig även fast jag inte känner dig! Min mormor förlorade två av sina barn innan hon själv gick bort. Hon sa till mig att ingen ska behöva gå bort före sitt barn. Och jag kan bara hålla med henne! <3

 33. Meeeen vilken vacker dag och samtidigt väldigt sorgsen. Så himla fint med duvorna:) mina tårar rinner inte så lätt, men jag kan lova dig att nu rinner dom… Stor kram till dig M!

 34. När man läser något å känner att det där skulle jag ha kunnat skriva. Den fruktansvärda smärtan och saknaden efter ens barn Jag min man och våran dotter med familj samlas alltid på vår son födelsedag. Han lever för evigt kvar med oss Kram

 35. Så bra du hade planerat och klarat av den här mycket speciella dagen. Du är helt otrolig! Så fint med duvorna. Isak var med er idag och han är så stolt över sin familj och alla brorsor <3 Kram från rörd medmänniska

 36. Du är så stark, utlämnande och sårbar och ärlig, sann och klok. Beundrar ditt mod och din styrka Magdalena. Har mist några som stått mig väldigt nära men ett barn…sitt eget barn…förstår inte hur man klarar livet efteråt men förstår ju att det ändå går på något vis. Tack för att du orkar vill och kan dela med dig av allt som du gör, glädje, sorg, oro, lycka, ilska, vardag. Du är bäst! Kram!

 37. Jag har ryst genom hela inlägget! Så fint skriver och vilken fin dag ni tillägnat Isak! Verkligen så himla gulligt med duvorna.
  Tack för att du delar med dig av denna dagen!

  Jag beklagar verkligen sorgen.
  Kram ❤️

 38. En fantastisk dag. Som du hade kunnat vara utan, men som du inte fick välja själv att vara utan. Du gjorde det till en underbar dag, och ett oförglömligt minne till dina barn som fick släppa upp en duva till Isak. Du är en fantastisk mamma och människa. Tro aldrig nåt annat. All kärlek och styrka !

 39. Fina Magdalena!
  Jag miste min bror för många år sen, men han är så nära oss, vakar, och hjälper oss. Mina barn har också blivit medvetna om hans närvaro, även om de aldrig träffat honom, det är en sån trygghet
  Jag känner starkt att Isak är nära er kärleksfulla familj, hela tiden, och duvorna har ett starkt värde!
  Kärlek och ljus till Er! ❤❤❤

 40. Känner så med dig! Alla tankar till dig o er familj! Fin dag <3 Du är så stark trots att jag inte ens kan tänka mig i min vildaste mardröm vad du går, gått igenom! Men såklart livet går vidare du har en underbar familj o vänner så det finns mycket att glädjas åt! Styrkekramar! /Petra

 41. Tårar rinner här med.
  Och så fint med duvorna.
  Isak ler i sin himmel, såklart, som du sa.
  Han älskade denna dag. <3

  Stor kram till er alla. <3

 42. Vad fint gjort!
  Jag beklagar verkligen er sorg, jag vet hur det känns när en familjemedlem plötsligt rycks ifrån en. Det sägs att tiden läker alla sår, men det gör den aldrig helt, man lär sig bara att leva med dem. Det är skönt att få ”prata av sig” ibland med den saknade och känna den abstrakta närheten. Han är med er varje dag och en dag möts ni igen ❤️ Sålänge får ni vårda minnena.
  Kärlek från Ingarö!

  1. Älskade Marianne. Det du/ni gjorde för isak går alldrig att tacka nog för .. när ni satte er i bilen på skolavslutningen. Jag får gåshud av bara tanken. Du är nin hjälte. Tänk om fler var som du?

 43. Jag lever i sån panik och kris
  Så fruktansvärt rädd hela tiden
  För 2 år sedan gick min pappa bort i hjärntumör cancer jag hade kvar min mamma och min lillebror
  För en veckan sedan omkom min lillebror svår olycka omkom direkt
  Han vår livlina hjälpte med oss med allt och nu har vi ingen
  Om min mamma dör av sorg då släpper jag också taget jag har ingen
  Vänner försvann när pappa blev sjuk och bröt kontakten
  Snälla var rädd om varandra
  Min värsta mardröm var när polisen ringde på berättande jag visste direkt när de sa polisen
  Känns som jag blir straffad och alla som står mig nära går bort
  Jag är under 40 år men orkar inte leva
  Jag lever för min mammas skull men när hon inte orkar mer då släpper också taget
  Men är så rädd inte kommer till himlen och få träffa mina nära och kära
  Tänkt på gå till medium men vet inte vem man ska kontakta är det något som vet bor inte så långt ifrån Helsingborg
  Jag får panik om jag ligger ner och jag får panik att blunda sen det hände
  Kram

  1. Kajsa du är absolut inte ensam om att förlora någon eller några närstående och du behöver inte tänka eller må som du gör. Det finns hjälp och stöd att få, vet inte vem du är men ingen ska känna som du gör nu. Du är starkare än du tror och det finns ljus efter mörker, det finns alltid någon som lyssnar. Du är värdefull och ditt liv är värdefullt. även om allt känns meningslöst just nu så kan det bli mycket bättre, du måste ha hopp. pratar gärna med dig om du känner att ingen annan gör det / Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..