Att trycka undan sorg

Faan jag trycker, trycker och jag trycker neråt. Jag ligger på den där jädrans badbollen med hela min tyngd och kämpar den under vattenytan. Rackarn retas och envisas med att ploppa upp .

Jag flyr och jag blundar. Tårarna bränner bakom ögonlocken och klumpen i halsen är torr. Den växer, och det gör ont när man sväljer.

jag saknar Isak så vansinnigt mycket. Jag får inte börja grina nu, för jag ska snart in till en vinnare och filma.

Allt här hemma i Sverige påminner mig  om oss. Honom, familjen, minnen. Bra, dåliga, glädje, smärta. Det går liksom inte att fly. Blunda. Ducka.

Sveavägen och hans favoritbar, vattentornet under inspelning i Örebro när han fick följa med på jobb. När han var barn. Städer, ställen…I  ALLT finns det en koppling. Vår nya inslagsproducent heter Isak. Maträtter, resemål, kläder. Verkligen i allt.

Jag tänker på våra skratt, upplevelser, jag minns de tillfällena vi bråkade och jag skämdes över honom. 

Att jag skämdes, eller sa saker, tänkte som jag ångrade? Det gnager i mig idag. Vill som få det ogjort. Inga allvarliga saker. Men man maler och maler. Analyserat minsta lilla ögonblick, detalj, ord.

Spanien var en mental vila för både kroppen och själen . Där var han saknad. Önskan om att få ha upplevt resan med honom brände i hjärtat. Sorgen över det han inte fick se eller uppleva med oss.

Spanien och dessa 4 månader har varit som balsam för själen. 

Men nu känner jag  att ”verkligheten” äter mig inifrån. Den har som kommit ikapp. Det gör så satans ont.

Man ska inte  fly, men att få vila i sorgen har varit skönt. 

Men hemkomsten? Den var en riktig käftsmäll 

Blommorna var ett myller av Tingeling-hattar

En liten bild från Angelica. Lo sköter sig..

 1. Du är så generös som delar med dig av din sorg, du stöttar så innerligt med din vardag och din ärlighet, hur märkligt det än låter. Hoppas att det också hjälper dig. <3

 2. Hej!
  Jag vill verkligen rekommendera kbt terapi. Det hjälpte mig att hantera sorgen efter att min morfar tog sitt liv. Mitt sätt innan terapin var att trycka ner den där himla badbollen hela tiden, och som du vet fungerar det inte i längden. Den kommer upp. Genom kbt terapin så fick jag (för att kortfattat förklara) gång på gång återuppleva dagen han dog på. Genom att berätta om den dagen, skriva om den mm. Helt enkelt tvinga sig själv att ta itur med dom känslor man har. Tillsist får badbollen ligga där och flyta hela tiden, men idag kan jag hanter det.

  Ett tips bara till dig och alla andra som behöver hjälp med att hantera sorg eller ett stort trauma som faktiskt att förlora en närstående verkligen är. Kram!

 3. du är väl bara människa <3 du precis som alla andra har sorg glädje varför ska du inte få visa din sorg? terapi hit o dit nä jag tror att våga man visa sin sorg har du vunnit du kom en bit på väg. Jag har sju underbara barn miste en liten knatte i magen en albin i v 24 det är sorg för mig, sorg för dig är något annat. Va aldrig rädd att visa din sorg , men stäng inte inne den. Vad glad av det du har . All kärlek från skåne <3

 4. Usch, ja
  Ibland vill man bara vråla rakt ut
  VARFÖR?!! Varför just vi?!
  Det blir lättare att leva med sorgen.. Det blir det.. Ju längre tiden går.. Men så ibland får men en riktig käftsmäll, som man nästan inte alls kan hantera… Då undrar man hur f-n man ska komma vidare..
  Men Man gör ju det.. På något vis..
  Kram ❤️

 5. Hej Magdalena , måste säga blir så rörd av ditt inlägg. Känslan ha tonåringar o fighter genom försöka fostra , hur förbannad man blivit emellanåt . Gjort /sagt saker man ångrat o inte . Känner riktigt sorgen i det du skriver , förstår Spanien varit distans o säkert nyttigt . Finns inget som kan sägas i denna förhandling du har med dig själv , mer än du genom få det ur dig faktiskt på något skumt sätt blir din egen beteende terapeut . Önskar dig en bra dag o välkommen hem till oss i jobb då såklart ! Själv är jag för snål för lott men en finns det i hemmet . Kramar till dig

 6. Sitter vid köksbordet med min lille Isak snart 3 år, cowboyhatten är på och med nappen i mun ❤️ Vi har plockat svarta vinbär som vi ska ha till glassen snart. Varma kramar till dig Magdalena.

 7. Man blir otroligt rörd och berörd som mamma och människa när man läser ditt inlägg. Det gör ont i hjärtat och själen när man försöker föreställa sig vad du går igenom. Det är starkt av dig att dela med dig av känslorna och tankarna med oss. När man läser din blogg så ser man en oerhört mjuk, varm och rolig kvinna och mamma, vilket dina barn säkert upplever daligen. Jag tror att man många gånger säger och gör saker som man kanske ångrar som mamma, men jag försöker alltid lugna mig själv genom att tänka; Jag gör mitt bästa och har barnens bästa i tanken. Jag är övertygad om att Isak har haft världens bästa mamma!❤️
  Styrkekramar till dig ❤️

 8. Kanske de är en fas i sorgen,tomtheten, som finns där nu.Besvikelsen. Tänk vad Isak väntar er, o lille gode LO….han förbereder kalas för er ju….Du är trött också, omställningen, ny kost, ingen Mumin med emerdale farm o finska nyheter…….Jag bara gissar lite, 1000 kramar fr en tant.

 9. Att pausa i sorgen är nog ett måste.
  Det innebär ju inte att man slutar sörja… man bara fokuserar på bara det fina en stund.
  All styrka till dig

  Jag har själv 4 grabbar och nu även en liten dotter och jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig vad du går igenom.

  Varma kramar

 10. Dina ord skär rakt in i hjärtat! Har inga ord som räcker, kan inte föreställa mig den smärta du känner. Var rädd om dig! ❤️

 11. Att bearbeta sorg är en livslång process som jag skulle vilja beskriva såhär. Du har dagar då du känner dig nästan hel igen. Tills du inser att den biten som saknas aldrig kommer att hittats . Det bästa att göra är att ge sig själv tillåtelse och förståelse att livet kommer inte att sluta men varje dag kommer vara en kamp. Och styrkan att kämpa denna kamp är att hitta och ta emot kärlek från dina barn och familj. Låta hjärtat läkas av dom mirakelm som finns nära dig. Och vetskapen att du en dag kommer få se och hålla om ditt barn på andra sidan ❤️

 12. Du är fantastisk! Jag är djupt imponerad över hur du fortsätter leva ditt liv. Jag förstår att man måste för de andra barnen, jag förstår oxå att det vissa dagar är väldigt svårt.
  Jag förstår grubblandet, men du va hans mamma som alltid fanns där, det överväger allt❤️
  Jag hejar på dig!
  ❤️❤️❤️❤️❤️

 13. En Stor Kram till dig Maggan ! ❤️
  Det är så modigt starkt och stort av dig att du delar med dig av din sorg och saknad på det sättet du gör.
  Jag känner Starkt med dig att vila från sorgen , det är inte att fly , det är också ett sätt arr hämta kraft och läka på , på många andra sätt att få möjlighet att varva ner lite i tankar och känslor.
  Sorg är en process att hantera och att försöka hitta ett förhållningsätt till det när livet pågår hela tiden .
  Ha det gott !❤️

 14. Så bra skrivet. Jag känner också igen det här att man ibland bara vill fly från sorgen och trycka undan den. Såklart att man inte kan göra det jämt men ibland behöver man lite andrum.
  Alla dom saker man ångrar man inte sa eller vad man sa. Eller allt grubblande om varför det hände…
  Jag har också en änglason och det har gått 8 år sen han dog men varje kväll när jag ska gå och lägga mig så kommer alla jobbiga tankar och frågor. Försöker tränga bort dom med ljudböcker för att jag inte orkar hela tiden ta tag i sorgen. Jag tror det är bra att man ibland faktiskt få fly bort från sorgen.
  En stor kram till dig.
  Maria

 15. Känner med dig..förlorade min son i magen i nov-15..fick aldrig lära känna honom.. Går till minneslunden varje vecka, tänder ljus..pratar med honom varje dag, flera gånger om dagen. Vet inte om jag någonsin kommer bli ”hel” igen..Gråter, skriker, blir arg..orkar inte med någon när jag hamnar i det tillståndet.. Det gör ont, ont i varje cell i min kropp, sorg & längtan & minnen gör ont, så jävla ont!!
  Stor kram❤️

 16. Jag lider med dig Maggan. Ingen förälder skall behöva begrava sitt barn. Inga ord kan få dig att må bättre. Men jag vill ge dig styrke kramar ändå. Isak vill att hans mamma skall vara lycklig. ♡ Tänk så här när lär träffas igen, det hjälper lite kanske.

 17. Hej!!
  Kan aldrig föreställa mig hur jobbigt sorgen över ett förlorat barn känns och jag hoppas jag aldrig behöver uppleva det. Har två söner själv som jag älskar över allt annat och skulle offra mitt eget liv för dom.
  Stor kram till dig!! Med vänlig hälsning, Lina

 18. Alla kärlek till er ❤️ Kan inte föreställa mig det hemska ni går igenom. Ger er all min styrka och hoppas att ni går starka vidare i framtiden.

 19. Hej!
  Känner ofta igen mig i det du skriver, min älskade äldsta son dog 24 juli 2013, han hann precis fylla 30 år, helt oväntat var det, hjärtat orkade inte mer o ingen hade någonsin talat om för honom att det var något fel på det, han hade ju regelbunden läkarkontakt då han hade diabetes
  Bottenlös förtvivlan, vansinnig ilska varvades länge, sorgen är fortfarande som ett stort öppet sår i mitt hjärta, och det blir det nog alltid, tror inte att man någonsin kommer helt tillrätta med att ens barn dör
  Mina föräldrar dog båda 2012 o visst saknar jag dem ofta men det är en lugn vilsam sorg inte alls detsamma som jag känner över min sons död
  Många kramar till dig
  Maria i Skåne

 20. Jag tycker du verkar vara en sund och fin människa, men en sak som jag inte riktigt förstår är hur du kan börja jobba så tidigt. Njut av din fina bebis och stanna upp. Du om någon skulle väl behöva det….
  Menar inget illa med vad jag skriver utan bara en tanke, reflektion från min sida att du borde vara hemma och njuta i stället

 21. Sorgen finns där såklart, det är en del av dig/er som inte längre är med på jorden.. Det kommer vara ”ups and downs” så är det när någon älskad lämnar jordelivet. Det är ett tecken på att man är mänsklig och sorgen finns alltid med en. Kramar om er alla via cyberspace <3

 22. Fina Magdalena! Jag lider med dig när jag läser hur ont sorgen gör. Det du varit med om är mer än nog och du har all rätt att få sörja på DITT sätt.Att få trycka undan och sätta på POKERFEJS…man önskar att man kunde hjälpa dig.Tror du inte det skulle va skönt att ta en break från sociala medier? Att få lite integritet och bara leva i verkliga livet, utan att se det dina kära gör genom att ständigt se det genom kameran?Att bara vara I det, och bara fokusera på ditt härliga liv utan att alla ska ha inblick i det.Bara en tanke, att du måste låta dig sörja o få vara ifred för att kunna bli lite hel igen.Du ska göra som DU känner är bäst o det vet ju bara du själv. Vill bara kunna ge ett råd, jag älskar din blogg, du är SÅ duktig på att skriva. Om du tar en paus i soc medier och skriver ner dina känslor i en ny bok kan ju också läka och bearbeta kanske? Massa kramar till dig du underbara tjej. Va rädd om dig, det finns bara en av dig.❤️

  1. Va rar du är som skriver till mig. Att skriva hjälper. Jag har svårt att prata och beskrivs mina känslor med ljud. Men att få skriva det i text hjälper mig…..
   Det känns skönt att få ur sig känslor och tankar. Det är faktiskt läkande. Stor kram

 23. Så skönt med nån som kan prata om det som inte alltid är ok. Man bråkar med sina barn o säger sånt som inte alltid är så bra men man älskar dom gränslöst ändå. Men man är ändå en förälder som gör vad som helst för sina barn. Oavsett. …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..