Grattis Vida

Något glas vin och lite räkor på Wasahof med Sophie, Louie och Tristan igårkväll.

Shit vilken skillnad det är att sitta med barn på restaurang i Spanien mot Sverige 

Man känner att folk riktigt blänger på en. Man får en klump i magen. Resturang efter 22.00? 

HERRE MIN GUD vilken dålig mamma man känner sig som. En alkad kärring med dåligt omdömme. Även om bäbis sover tryggt i vagn och större barn tittar på film.

I Spanien där GÅR MAN UT OCH ÄTER, EFTER 22.00 man har ungarna med sig, äter, dricker, ungarna leker och springer omkring. OCH INGEN lyfter på ögonbrynet.

jag älskar den sydländska attityden. Att familj är familj. Hellre att barnen ÄR MED en att man gömmer undan dem hemma med barnvakt.

Har möblerat om lite här hemma, det blev bra!

Tristan fick skrivbordet på sitt rum.

Lite trångt kanske. Men han är glad, och det är ju huvudsaken.

Nu ska vi på kalas! Hoppborgar, massor av ungar, pool och tårta!

Lite grillad kyckling till lunch. Shit vad enkelt, men gott!!

Skönt väder idag. Inte fö r varm eller för kallt.

Shorts ZARA

Skjorta GANT

Glasögon RAY-BAN från loveyewear

Skor LDIR 


 

Grisaknorr bara dreglar och snorar..

Mer tänder på G tror jag!
C u later

 1. Om du är lite osvensk i Sverige, är ju bara trevligt. Varför ska alla göra och se likadana ut i detta landet. Jag tycker vi ska våga vara lite olika.

 2. Är nog bara du själv som tror att dom tittar och höjer på ögonbrynen , gör dom det så är det nog bara avundsjuka . Ser jättegott ut och trevligt i alla fall ! Kram

  1. Ordet Avundsjuka står mig upp i halsen….! Det ordet missbrukas ofta i just bloggkommentarer…Och Jag säger detsamma VEM skulle bli avundsjuk???
   Sååå trött på det ordet….

  1. EXAKT vad jag tänkte. Om man nu är så hipp och cool och ”osvensk” som M Graaf så finns det dom sagt andra länder…

    1. Äääh… Näää… Tycker bara att det är lite synd om dig, måste vara jobbigt att ha så dåligt självförtroende att du tycker det är iögonfallande att du har dina barn med på restaurangen även om det är kväll. Själv har jag aldrig tyckt det. Mina barn har alltid varit med mig överallt.

   1. Hett tips till dig! sluta läs bloggen om det kränker dig och ditt jättesvenska liv där man inte får skriva nåt om nåt annat land. Res från din kommun och ge dig ut i världen en stund så kanske du får en uns aning om vad hon menar!

  2. Varför läser du denna bloggen? Du verkar var en jävla glad typ, du utstrålar säkert lycka när du speglar dig.. Eller den totala motsatsen givetvis! Bästa Maggan, klaga på, jag håller med om allt! ÄLSKAR känslan och livet utomlands där barnen inkluderas, men det verkar inte alla ha upplevt..;)

  3. Jag vet faktiskt inte…?
   Ställer mig själv frågan.
   Vårt fina land?
   Kanske för att man får två whiskas kattmatsburkar på rusta för priset av en.

  4. C och Ullis,
   Alla gångerna Maggan skrivit hur vackert Sverige är. Det ända ni fastnar för är när hon skulle vilja att Sverige var lite mera likt Spanien eller något annat land där man inte uteslutet barnen så som man gör här. Eller rida utan hjälm och dricka massa öl, tänk om vi skulle kunna göra det här i Sverige. Att inte behöva var så stel i allting. Att slippa känna blickar eller bli anmäld för att barnen är uppe efter kl24.00
   Att man vill ha det bästa av två världar är väl inte så farligt?

  5. ‘klaga på vårat fina land’…. jeeez! har du ens varit utanför din kommun för att förstå vad hon ens menar???

   1. Vad pratar du om? Kan man inte gilla Sverige om man har varit i något annat land?
    Jobbar utomlands några månader varje år. Där det är varmt och härligt.
    Jag njuter av annan kultur, annorlunda maträtter, klimatet, och nya vänner.
    Men att åka hem till Sverige igen är härligt.
    Alla måste så klar inte älska Sverige, Men jag tror att det är stor skillnad på att vara på långsemester, och att leva ett vardagsliv i vilket land det än är.

    1. Där satte du huvudet på spiken! Det blir vardagsliv även i Spanien om man bor där och har jobb och hus att sköta om. Då är det inga middagar som startar 22:00…. förutom på kväll innan ledig dag… annars får man ju knappast iväg barnen till skolan och sig själv till arbetet…. Sen tyckte jag att det var rätt jobbigt att varje helg ”vända” dygnet och gå och äta så pass sent…. man kan ju heller inte gå och lägga sig smällmätt vid midnatt utan det blir gärna att sitta upp 2-3 timmar till och sedan ett helvete att komma upp…
     Sen tror jag inte att folk blir särskilt upprörda på att se barn på restaurang i Sverige på kvällen längre. Bara de uppför sig. För barn som rusar runt och leker bland borden så man får hålla i sitt glas med 2 händer och småbarn vid bordet intill som gapskriker för att de inte får som de vill så att man inte kan prata är givetvis irriterande. Ungefär lika irriterande som ett bord med berusade vuxna….

 3. Hello!!!
  Min lilla son fick syn på den härliga popcornmaskinen på en av bilderna… Den är inte till salu va? Kram Petra

 4. Tror att de tittar på dig för att du är Magdalena Graaf. Det är ju mest turister i Stockholm på sommaren sägs det. Var den person du är, du mår bäst av det. Skall hälsa på dig nästa gång du kommer förbi badhytten med Carina.

 5. Tänker samma sak som hundägare. Älskar spaninen. Många svenskar morrar och skäller betydligt mer om min hund än vad min hund någonsin morrar. Spanjorerna bjuder hunden på vatten och serranoskinka när man går ut och äter (uteservering)
  I Sverige kan man inte ha hunden lös även om man har väldig pli på den. Spanjorns tycker hunden är söt, vill klapp och är intresserade. i Sverige tycker många hundägare att man inte ska prata med andra hundägare. Många Spanjorerna lyser upp när de ser att de möter någon annan med hund. Varför vara så seriöst alvarlig när man bara kan vara glad?

  1. Seriöst!! Alla ”gathundar” i Spanien vem bryr sig om dem? Kanske inte finns i Marbella, men i resten av Spanien finns de.

   1. Håller med om att det gör ont i hjärtat att se de stackars hundarna som springer runt utan att ha ett hem. En del hundar har ägare men man märker att de behandlas inte snällt. Uteliggarnas hundar är fulla av loppor som smittar av sig. Allt är inte bra i Spanien. å andra sidan vet vi i Svenskar lite vad som händer bakom väggarna i stugorna här hemma i Sverige heller. Misshandel av både människor och djur sker nog i större utsträckning än vad vi tror. Men självklart är inte långt i från allt bra i Spanien, men man måste ju kunna prata om det som är bra där för det, allt behöver inte vara perfekt först. Jag tycker att vi kan plocka russinen ur kakan och inspireras av det som är bra där och de kan säkert inspireras av saker som vi gör bra där.

 6. Jag bor i norrland och här TITTAR man! Älskar att åka till Stockholm och få vara lite Spanien . Hur är det man säger, allt är relativt…

 7. Eller hur visst har vi det härligt i Man får göra som man vill ingen bryr sig och barnen kan vara med på kvällar och ingen tycker det är konstigt håller med dig Magdalena
  Många poliser mm på lekplatser här i När jag är med Alexander pekpinnar för de minsta

 8. Jag och min man va på ”loveweekend ” i Malmö för ett par år sedan.
  Hade då med vår flicka som knappt var 1 år gammal.
  På kvällen skulle vi ut o äta, givetvis va lillhönan med.
  Efter att ha blivit nekade att överhuvudtaget komma in med en liten på tre ställen, förklaringen va att det faktiskt finns folk som skaffar barnvakt när de ska ut och inte vill bli störd av andras heller .
  Så hamnade vi på en pizzeria med alla andra Malmös småbarnsföräldrar.
  Vill lova att vi pratade upprört över borden.
  Kvällen blev trots allt toppen och pizzan lika så men inte riktigt vad vi tänkt ….
  Vissa restauranger utomlands har ju tom liten lekplats..
  Kul att följa dig, du är härlig!

 9. Håller med dig Magdalena. Här får man skämma om man sitter med barn och tar ett glas vin.barnen får oxå vad dom vill ha. Läsk, mat glass eller något annat. Gillar oxå andra kulturer. Kram

 10. Hej Magdalena. Håller med dig om att jag får skämmas när jag sitter och tar ett glas vin. När mina barn är med. Fast dom får läsk, mat, glass eller vad dom vill ha.gillar oxå utländska kulturer. Dom är mer avslappnade. / Janet

 11. Tror att här så är det dels att man vill ”skydda” barnen lite. Många menar nog att det kan ske att barnen upplever att se fylla osv. Men kl 22 på en restaurang är det ju sällan nån som är full och musiken är lagom hög så då är det ju helt ok.
  Och dels är det nog att vi lite stelare i Skandinavien och vill inte ”störas” av barn som springer omkring och leker.

 12. Så olika man kan tycka. Själv står jag för att jag tycker det är skitjobbigt när folk tar med barn på restaurang. De skriker, grinar, bråkar, kräver uppmärksamhet och föräldrar säger nästan aldrig till sina ungar. Går jag ut på restaurang vill jag kunna sitta ifred och prata med mitt sällskap. Finns lekland för er barnfamiljer.

 13. Måste bara berätta att jag drömde inatt att jag var barnflicka hos er. Ni hade ett mega stort vardagsrum som jag städa upp alla leksaker i. Och så hade ju jag måsta ordna barnvakt till mina barn när jag skulle ta hand om dina 😉

 14. Håller med Jutta!
  Ta gärna med era ungar till restaurang, men då får ni också hålla koll på dem. Restaurang är inget lekland!
  Uppfostra era ungar, kort sagt. För lite av den varan i Sverige. Barnen styr, föräldrarna följer. Föräldrar vågar inte säga till sina egna ungar. Sjukt.
  Du är däremot ett föredöme, Magdalena.

 15. Håller helt med dig. Har också barn i stora åldershopp och visst är det trevligt att kunna gå ut alla utan vår svenska sociala milimeterbarnuppfostran där barn ska vara hemma efter klockan 19! Härligt att vara lite mer kontinental i tanke och handling. Vi är likadana!

 16. Vi har ju inte direkt någon siesta här i Sve.
  Tänk som inom vården eller andra yrken och man börjar 07. Orka vara ute och äta till efter 24.
  Det är ju två helt olika kulturer.
  Ja, gillar också livet där men skulle inte funka på vardagen för många…..Var och får göra som man vill!
  Kram

 17. Jag tycker att barnen tillhör livet och ska få vara med mer i olika sammanhang, på det viset lär de sig också hur livet går till.lite trist är det på den fronten i Sverige där folk dömmer och visar sura miner osv. Som förälder känner man att man stör då man har med sina barn Jag har själv rest en del i Spanien och har själv upplevt denna skillnaden.
  Vi skulle haft fler soldagar om året i Sverige så hade det kanske också blivit lite mer muntert klimat härHe he
  Tack Magdalena för att du delar med dig av dina tankar,älskar läsa din blogg!
  /vänligen Isabell

 18. Folk tittar nog lite konstigt för o se: e de M. Graaf….. Många har ju hår o glasögon som liknar……..le lite tillbaka så skäms dom………

 19. Ungar bör få vara med sina föräldrar, även på restauranger oavsett tid, bara de mår bra och har det skoj.
  Min son var med mig typ överallt när han var liten, och visst fick jag konstiga blickar … bara att ignorera. Nu får jag konstiga blickar när vi är ute och käkar, tar en öl eller nå’t, som o jag vore en snuskkärring som är ute och skrattar med en ung man, vilket är min son … bara att ignorera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..