Stranden, Fjonkmys och svenskt kaffe

Vi har myst mest hela dagen och i kväll har vi hängt på stranden. Härligt att ha Fjonk här några dagar nu och jag har sagt det förut´hade jag varit miljonär hade jag flyttat ner hit för gott. Barnen är så oerhört lyckliga här nere och det är helt fantastiskt att se och känna.

IMG_0070

IMG_0066

 

IMG_0067

 

IMG_0068

Två killar med stora hjärtan och den ena mer underfundig än den andre:-)

IMG_0072

Tack Lotta för att du tog med dig svenskt kaffe ner!:-) Arvid Nordquist nya sommarkaffe.

IMG_0069

Vi tog med oss en termos ner till stranden. Det går hitta ”vanligt” kaffe i Svenskaffären, annars är jag inte imponerad. Antagligen är man så inkörd och van vid kaffet ”hemma”. Sedan fattar till och med jag att det inte finns något svenskt kaffe och att alla bönor kommer annanstans ifrån. Det här #sommarkaffet var riktigt gott. Rio? 🙂 Funkar lika bra i Marbella, hehe.. Jag ska be Svenskaffären ta hem en pall till mig, de har inte fått in det i sortimentet ännu.

IMG_0071

Brukar du vara noggrann med ditt kaffe? Smak och om ”källan” till kaffet har schyssta villkor? Det finns väl en mängd märkningar men det här är är UTZ certifierat. UTZ Certified är den volymmässigt största hållbarhetscertifieringen inom kaffe. Den står för ett hållbart jordbruk och bättre möjligheter för jordbrukare, deras familjer och vår planet. Kaffet smakar lite extra bra då, eller hur?

Hur dricker du kaffe? Snabbkaffe? Är du en kaffesnobb? Jag är ju ingen barista, men att det är tillverkat under schyssta former och att det är gott och inte gammalt rävpiss som stått på värmeplattan en halv dag är det enda jag begär:-)

I morgon har jag en spännande sak att berätta för er. Inget som kommer vända upp o ner på världen, men en god sak och en självklar sak för mig att vara med på!

Sovdags och jag har nästan alla killarna hos mig och jag känner mig full av tacksamhet och kärlek. Isak och Lancelot saknas här nere. Lance är hos sin pappa i Sverige och Isak är nog med oss här trots allt.

KRAM!

Inlägget är ett samarbete mellan mig, Filip, Tristan, Charlie, Louie, Mumin, Lotta och Arvid Nordquist

 1. Hej Maggan
  Vill börja med att säga att jag gillar din blogg.
  Vi har bott utomlands nu i 2 år i Tyskland i Düsseldorf och det har verkligen varit ett äventyr väldigt spännande . Vår dotter på 5 år kan nu prata 3 olika språk Tyska , Engelska , svenska . Passa på och njut .

 2. Hej ! Maggan vi har nu bott i Düsseldorf i Tyskland i 2 år . Skall bo ett år till underbart att bo utomlands . Vår dotter på 5 år pratar nu flytande ,Tyska samt Engelska .Jag vet att det är en otrolig gåva att fått denna möjlighet njut av livet ! Kul med ett nytt sommarkafé !

 3. Ingela skriver:

  Det är så kul & följa dig & Er. Vilken härlig dröm ni förverkligar. Blir så sugen på att göra det samma fast mina barn är över 20, det vore underbart. Du skriver så kul, du har en underbar humor, man vill bara hänga med dig. Det är en höjdpunkt på kvällen när jag går in o läser din blogg. Ha det bäst! Kram

 4. Annika skriver:

  Är jag avstängd eller nåt? Mina inlägg fastnar inte 🙁

  1. Om du gör emoij’er så försvinner texten efter. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..