Lapu Lapu och kliniken på Filippinerna

Samtidigt som jag känner mig lycklig som få just nu så snurrar ju tankarna. Hur har våra barn det nere i Fillippinerna? Jag passar på att uppdatera er lite och kanske är det några av er som missat vad jag och vi gör därnere?

För några år sedan föddes en tanke av att vilja hjälpa barnen och familjerna nere i Lapu Lapu på Fillippinerna. Mamma har ju ägnat hela sitt liv åt projekt som detta och det är tillsammans med henne som vi gör detta. En fortsättning på ett arbete som varit igång där nere en tid innan vi klev in i just detta.  Ett projekt som NI här inne har varit med om att göra verklighet. Detta var 2011 och 2012 reste jag och hela familjen ner för att sätta igång arbetet med att bygga en klinik precis intill soptipparna, där barnen och familjerna faktiskt bor.

69221EF1-8114-4A54-8901-7A62DD70D2D1158

AE870940-F751-4691-BDAC-1A0B85F7B764169

wpid-20150425_082705

Jag, Filip, Mamma, Tristan, Lance, Isak och lilla Charlie (som var nyfödd då) var nere 2012 och jobbade och stöttade barnen i några dagar. Sedan var vi nere ett par år senare för att inviga detta center och klinik och det var helt fantastiskt vad som hänt från ren misär, till att kunna bygga något sådant fint och behövligt! Nedan finns en liten informationsfilm med bilder från invigningen och exempel på vad vi och de fantastiska människorna därnere gör.

Arbetet där nere fortsätter och man hjälper dagligen familjer med basal hälsovård. Sådant som vi här i vårt trygga land tar för givet. Kliniken och arbetet är helt uppbyggt på att människor med vackra själar hjälper oss med medel och skänker en slant. Behovet tar aldrig slut. Grunden och de mesta pengarna kommer från ER här inne. DET är fantastiskt om nå´t! TACK!

Har du redan hjälpt oss och vill fortsätta med det? Kanske visste du inte om vårt projekt men vill börja stötta oss? Var enda liten krona är så viktig. Har du möjlighet är jag dig evigt tacksam! Jag sitter och drömmer om att varenda tant här inne skulle lägga en krona, så skulle vi få ihop ca 400.000 kr:-) För så många är ni just nu som är inne och läser bloggen på en vecka. Det är helt fantastiskt och lite overkligt.

Din gåva sätter du in på BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4. Märk inbetalningen med ” Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf”.

Betalar du från annat land än Sverige så ange Swift: HANDSESS och Ibannumret är: 6960000000000131794362. Banken är Handelsbanken.  Glöm ej heller här att ange ”Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf, så vi öronmärker de här gåvorna och kan se hur mycket som kommer från er fantastiska människor!

Nedan har du också en karta om du inte vet vart Lapu Lapu ligger. Ända där nere håller vi till och pysslar om och försöker hjälpa människorna.

Du kan alltid gå in och läsa mer om vår välgörenhet under just ”välgörenhet” i menyn. Där kan du bläddra dig igenom alla inlägg från projektet för att få mer information och se vad som hänt och händer.

Från mitt hjärta: Tack så här långt och tusen tack för ditt fortsatta stöd.

KRAM!

 

 1. Hej Magdalena!

  Jag skulle behöva komma i kontakt med dig/er omgående gällande en liten flicka i Cebu City som är i akut behov av läkar vård. Kan jag få maila uppgifter och bilder privat nånstans?

 2. jessica skriver:

  Hej!
  Har du något nummer man kan swisha till istället?
  Så kanske många skickar en slant eftersom att det är så enkelt.
  Kram jessica

 3. Anna skriver:

  Du ska få din krona + lite till. Ska man bidra till ”glömda/utgångna” reseförsäkringar så känns faktiskt detta mer rätt att bidra till. För varje krona gör skillnad för många som inget har. Ska se om jag kan komma ihåg och föra över lite med jämna mellanrum.

 4. Jenny skriver:

  Hej Magdalena,

  Det ni gör där nere är fantastiskt och sååå välbehövligt. Har varit i Cebu flera gånger och sett fattigdomen med egna ögon. Det är hjärtskärande att se små barn som tigger i bilköerna, eller sover längs vägkanten. Vi ska på en ny resa till hösten/vintern och skulle så gärna vilja besöka kliniken och hjälpa till på plats, kanske finns det också något man kan ta med sig från Sverige som kan vara till hjälp? Tar ni emot frivilligarbetare, och gåvor på plats och hur går vi till väga? Kram och tack för det fina arbetet ni gör <3

  1. Vad snäll du är!! Ja det är fruktansvärt…
   Gåvor är alltid välkomna.
   Angående frivilligarbete, så vet jag inte riktigt vad föreståndarna på plats säger? hur reglerna ser ut. Måste kolla upp.
   Jag vet dock att det inte är så enkelt? Det är visst mycket pappersarbete och backgroundcheck på att få jobba med barn?
   Det är väl iochförsig bra. Man vill ju inte att någon ”som gillar barn lite förmycket” hamnar på fel plats.
   Gud va snäll du är! !!!
   Lovar att kolla (kan glömma nu) men så fort jag blir vanlig igen.

   Kram

   1. Jenny skriver:

    Oj såklart, den tanken slog mig inte ens innan. Men har full förståelse. Men kanske dom ändå vill ta emot kläder, eller annat man kan fylla resväskorna med på vägen ner? Skickar hur som helst en slant redan ikväll!
    Njut av bebisgos fina fina du <3

    1. Tack!!! Vad fin du är!!!!❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..