Hetsätning, kvinnor och kroppen

Konstigt hur man kan associera en plats så mycket med en känsla.

Ystad ÄR verkligen sommar och semester för mig
Tempot sjunker, Filip jobbar lite mindre,
Barnen blir lugnare.. JAG blir mer harmonisk

image

Solen skiner på innergården.

Vi gick upp till Saluhallen och köpte en brakfrukost.

image

Vi har bara hängt myst och lekt hela morgonen.

image

image

image

Åhh vad man glömmer hur det är att vara med ny bäbis.

Det är en underlig känsla att lära känna en sån ny liten filur från början

Han vill INTE ligga själv. Då gnäller han bara och skriker.
På armen eller bröstet.

Är det för tidigt att börja träna dem att ligga i babynestet?
Ska man bara njuta och låta honom göra som han vill?

Man glömmer så lätt…

Jag vill ju inte att han BARA ska kunna sova på mig. Jag är så himla rädd för spädbarnsdöd, så jag vill GÄRNA ALLTID ha honom på andningslarmet.

Andningslarmet är nog det bästa jag införskaffat! (Tack för alla tips!!)

Det gör att jag kan slappna av lite bättre…

Jag valde ett BABYSENSE 5
Efter att ha läst era rekommendationer och googlat.
Det kändes BÄST! säkrast och enklast att använda och ta med.

image

image

Min första biverkning av medicinen smyger sig på! Hehe

image

Hetsätning!!!

Kan det finnas något godare??

Jo DET KAN DET! På rostat kriiiiiitvitt bröd med jordgubbssylt

image

Vi ska snart ta en liten promenad i vårsolen.

Inte för långt, försiktigt.
Mitt bäcken är inte bra.
Man känner att kroppen har gått igenom ett riktigt stålbad.

Hela kroppen känns manglad
Att föda ”stående” i all ära! Överlägset bäst! MEN skadorna efteråt blir grymt mycket värre.

Fy f××siken säger jag bara!

Kan inte sitta! Kan inte ligga för brösten, och kan knappt gå för bäckenet hehe

Sorry om jag är för ”ärlig” angående amning och förlossning. Det är inte meningen att skrämma upp yngre människor.

Men det är väl just vad en personlig blogg ska vara, ärlig?
Jag är ju ingen offentlig informationsbroschyr eller något självutnämnt föredöme.

Jag skriver det mesta från hjärtat. Ärligt, ibland korkat, ogenomtänkt eller i affekt.

Ta mig med en nypa salt! Jag är impulsiv, en aningens gränslös och lite smått galen ibland.

image

-Nu Filip ska vi dra ner på kolhydraterna och börja äta nyttigt. Bli sundare!

Men så fort grötraparen lämnade huset och smällde igen dörren bakom sig gick jag bananas i brödkorgen.

Ögontjänare är vad jag är!

Tur att man inte äter den här galna medicinen mer än två veckor.
För visst är det två veckor??? Blev plötsligt osäker? Måste ringa sjukhuset och höra mig för.

Angående amning.
HJÄLP vilket laddat ämne?????

Nästan i klass med flyktingpolitik och vikt/bantning/kroppen

Alla gör det som är bäst för dem.
Jag lägger inga värderingar i NÅGOT eller för någon.

Klart att det naturligaste och bästa är väl att amma.
Livmodern drar ihop sig, blaaa bla.

MEN GÅR det inte?
Känns det inte ok?
Vill man inte?

Då MÅSTE vi kvinnor sluta att skuldbelägga och besserwissra varandra.

Vad är det med oss egentligen???
Så jäkla osympatiska och vidriga?
Håller killar på att gnabba, ordmärka och mästra på samma sätt som vi?

Nej vi måste skärpa till oss! Stötta varandra mer och SLUTA skuldbelägga och peka finger åt någons håll.

Lite kroppsfixering bara för att röra runt i grytan lite mer haha

image

Dag 2

image

Mage dag 4

Sjukt vad kroppen jobbar!
Galet.
Jag trodde verkligen inte att magen skulle orka dra ihop sig efter 5 barn och av 40-år hårt arbete.

Vi syns senare x

 1. Anna skriver:

  Håller med om amningen..
  Har två töser å ville gärna amma. Kämpade med första som föddes m gulsot och sedan med blödande tarmar pga mjölkprotein allergi. Barnläkaren sa .. det är ok att sluta amma o det ska du göra nu för att orka.. vilken lättnad.. Hon ammade i 4 veckor o är aldrig sjuk..
  Tös två. Nytt försök . Ammade i 8 veckor sedan var maten slut. Var sjuk konstant sina två första år och alla andra i familjen frisk. Konstaterades förkylningsastma men är bortväxt i dag..
  Pappan fick vara mer delaktig och vi har två töser som är friska o glada o trygga och som är lika trygg med oss båda . Det är ok att säga nej till att inte amma…

 2. Ninni skriver:

  Först och främst grattis @magdalena m fam till ert lilla underverk..
  Sedan: Åh va arg och irriterad jag blir när jag läser allas amningstjat. Så klart varje kvinna önskar kunna amma sitt barn och ge det allt bra som finns i bröstmjölk. MEN ibland funkar det inte så.. man får det inte att funka med amningen alternativt man har inte tillräckligt med mjölk. Jag hade en otroligt klok bvc kvinna när mitt andra barn föddes som råde mig att göra det som funkade bäst för mig, vilket jag mådde bäst av. För då skulle mitt barn oxå må bra. (Under den tiden så ammande jag lite när det funkade för oss och sedan vart det ersättning). När mitt första barn föddes berättade inte ens någon : vad händer om du inte kan amma, vad gör du då.. vilket hände mig. Som tur var hade jag någon gång hört om ersättning vilket jag mindes kl 00 på natten när mitt 2 dagar gamla bäbis inte fått mat sedan 15 tiden på dagen. Hon var hysterisk och jag kunde inte göra något för att hon skulle få bröst mjölk…tillslut skickade jag min man till apoteket för att inhandla pump, nappflaska och ersättning. Vi fortsatte kämpa några veckor med amningen för att det var så otroligt viktigt samt alla värderingar i sverige att du är en dålig mamma som inte ammar. Det jag vill säga är: gör det som funkar bäst för er. Barnet är lycklig om du är det.

 3. O. skriver:

  ”Men det är väl just vad en personlig blogg ska vara, ärlig?
  Jag är ju ingen offentlig informationsbroschyr eller något självutnämnt föredöme.

  Jag skriver det mesta från hjärtat. Ärligt, ibland korkat, ogenomtänkt eller i affekt.

  Ta mig med en nypa salt! Jag är impulsiv, en aningens gränslös och lite smått galen ibland.”

  Ja du, bästa bästa Maggan, du kunde inte sagt det bättre.
  Du är helt underbar!
  Älskar din blogg & allt du bjuder på av dig själv och ditt liv. <3

  Och Grattis igen till miraklet! Såå himla söt. Och som du sa: Lik Charlie.

  Kram på dig & tack för att du finns!

 4. Anna skriver:

  grattis till er fina pojke ❤️ Ljuvlig. Ha honom så nära ni kan och gör hur du vill med mat, ge honom när han är hungrig/törstig! Den gamla skolan med ett visst antal timmar mellan matning är gammal och förlegad.

 5. Lina skriver:

  Lustigt att det ger sån reaktion. Men jag vaknade inatt och funderade lite i allmänhet men tänkte på dig.
  Tänkte att jag skulle vilja haft ditt mod att inte amma när min dotter föddes. Jag tyckte jag kände mig fången med all amning, ansvar och allt handlade om mig och att det skulle ammas hela tiden. På BVC var det ju skam och jordens undergång om man inte ammade minst 6 månader. Det underlättade ju inte när man hade förlossningsdepression och alla krav som piffig nybliven mamma.
  Det är 16 år sen men får obehagskänslan när jag läser det men fasen va gott att släppa det med amning. Du gör helt rätt! Det finns nog värre saker barn kan bli utsatta för än att inte bli ammade av sin mamma. Tänk va många andra bebisen kan få kärlek av! Go Magdalena Go!!! Love

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..