Värkar och Håkan Hellström

10 minuter mellan liiiite starkare värkar/sammandragningar.
Usch jag börjar verkligen bli nervös nu.

Höör neschvös kännersch du dig!? Frågade skåningen mig härhemma igårkväll

-Tjaa!
Tänk dig att du MÅSTE/SKA ställa dig spiknykter på Ullevis scen, inför Håkan Hellström fullsatta publik, och sjunga Adele’s låt Hello acapella, UTAN bakgrundssångerskor eller instrument.

Du kommer INTE undan. Du räknar dagarna, och The BIG Day kommer bara närmare och närmare.

När du är klar och publiken buat färdigt? Då måste du sätta dig på huk, ta i så att du skriker och skita ut en större variant honungsmelon i en skurhink.

Förvärkar???!!!
Hjälp! Jag kommer inte ihåg.
Kan dem vara länge? Jag kan inte minnas att jag haft speciellt mycket förvärkar. Med de andra barnen har det bara smällt till?

Vilade fram tills efter lunch, tog en dusch och en fika med MY,  hon hjälpte mig att ta tiden…

image

image

När jag kom hem efter lite handling och en promenad från Odenplan så stillade det sig litegrann. Nu börjat det komma tillbaks.

image

Bäbisen rör sig MYCKET mindre än tidigare?

image

Makaronipudding till middag

Kokta makaroner till en normalstor ugnsform.

4 dl mjölk
Lök
Skinka
3 ägg
Salt, muskot, peppar
Riven ost!

image

Gott och enkelt med massor av ketchup.
Har köpt STEVIA ketchup för att försöka ge barnen mindre socker.
MEN vad jäkla mycket äckligare det är?
Surt och beskt. Kanske är det mina gravidsmaklökar.

-NEEEEE BARN!! BARA ATT ÄTA!
DET ÄR IIIINGET KONSTIGT MED DEN HÄR KETCHUPEN! NEJ! DEN ÄR INTE GAMMAL!

Tänk vad mycket man låtsas och ljuger för sina barn egentligen.
Inget godis, bara lördagar!
Sen tjuväter man själv hela veckorna.

Jaja det kallas väl uppfostran.
När de är myndiga får de bestämma själva tröstar jag mig med

image

-Tog Isak med sig sin mobil till himmelen mamma?

Tja, Charlie vilken klok lite fråga.
Isak behöver ingen mobiltelefon.
Han hör allt vi säger ändå.

image

Isak är väldigt närvarande just nu.
Drömmer oerhört mycket!
Han är 11 år gammal och ca 5 år gammal i mina drömmar. Vi kramas och han känns harmonisk och glad.

image

Fick ett nytt armband av min fina syster.
Det gamla gick sönder.

Fick syn på en artikel
En text ur veckans skvallerblaska.

Så jävla smaklöst! Känner jag spontant.
Det verkligen hugger i hela hjärtat

image

Saknaden dämpas?

Dra åt skogen era jävla idioter.

Inget kan dämpa smärtan och sorgen efter att ha förlorat ett barn?

Okänslig och vidrigt.
Jag blev faktiskt väldigt ledsen. 
Det känns som om Isak förminskas.

Nu ska jag natta Charlie. Filip jobbar över och är på något event. Mumin är fortfarande sjuk, MY är och köper hårfärg på ICA med Tristan.

Kram och tack för att du finns

 1. Ooo vad spännande med värkar! Det kommer gå super!!!
  Jag fick min lilla prins natten till förra onsdagen. Jag klockade värkar från fredagen med 10- 5 min mellanrum hela helgen. På måndagen blev jag inlagd efter 3 minutersvärkar. Sen fick de ändå kicka igång mig med dropp och hinntagning. Enligt förlossningen kan latensfasen vara flera dygn. Hoppas verkligen du får din lilla skrutt snart!
  Håller tummarna och känner att allt kommer gå bra 🙂

 2. Hej fina DU!
  Vill inte på något sätt spä på din oro, men om du tycker att bäbisen rör sig betydligt mindre än innan borde du kolla upp det. All lycka till inför kommande födelse!

 3. Magdalena du är så otroligt rolig när du skojar om Skåningen,kan inte låta bli att skratta. Så fin Isak är på bilden,gullig och rar ser han ut och du är vacker både då och nu.

 4. Började gråta när jag såg tidningsartikeln, hur kan de skriva så den personen borde gå till en psykolog och lära sig om empati. Inget kan förändra saknaden och kärleken till Isak. Jag tycker det är så fint att du tar med dig honom överallt varje dag. Nu kommer det en ny liten stjärna som kommer få veta allt om sin änglabror. Kram

 5. Va spännande tror bebis kommer i helgen . Fy vad smaklöst att skriva så. Mycket skit ni får utstå. Har dom ingen skam i kroppen!! Kram på dig /Sara

 6. Stort lycka till nu ”Magda” då det verkar som förlossningen startat. För mig låter det inte som några förvärkar utan värkarvärkar om du fattar vad jag menar. Är så avis men vi är färdiga efter fem enl mannen…
  Spelar ingen roll om man fött 0 eller 5, kroppen kör sitt race och som du vet ut kommer de vare sig man är redo eller inte. Men för varje värk är du ett steg närmare att träffa ett nytt mirakel. Just det har hjälpt mig att hålla fokus. Jag gissar att du föder inatt ca 03.52. LYCKA TILL och väntar med spänning hur du upplevde det hela!
  Kram Sara

 7. Vilken kämpe du är som lägger ut recept och tar dig runt när kroppen förbereder förlossningen så!

  Åh kära du vad du tvingas utstå av skvallerpressen.. fruktansvärt hjärtlöst att uttrycka sig så.. man kan inte förstå att man ens kommer på tanken. Inget barn kan varken ersätta eller dämpa sorgen av ett som tagits ur ens famn. Många kramar till dig

  hoppas att ni snart får träffa er bebis.

  Många kramar från Jessika

 8. Hej fina du! Följer din blogg varje dag o fasen tjejen vad jag beundrar dig!! Fantastiska underbara kvinna!! Nu håller jag alla tummar o tår o hoppas att er fina skaunepåg kommer snart…
  Kram Lina (från skauune)

 9. Jag är ju lite rutinerad så jag säger ordet, slempropp! Jag förutsätter helt enkelt att den lossnat haha

  Men du, fosterrörelserna ska vara desamma ända till slutet så känner du att bäbis rör sig mindre, åk in!
  Dagen innan mitt sista barn föddes (8 mån sen) rörde hon sig inte vad jag än gjorde. PANIK! Men på väg in till förlossningen så rörde hon sig och alla tester ul mm visade att hon mådde bra! Men gud så rädd jag var!

  Lycka till! Jag är avis! Inte på smärtan men allt annat! Du fixar det galant, kroppen vet vad den ska göra!
  Lycka till!

 10. Hej Magdalena !
  Jag sitter precis som du , med bf 26/2 med förvärkar och sammandragningar från helvetet.
  För mig startade de redan i måndags men har avtagit lite nu. Får se när min lille kille väljer att titta ut.
  Hoppas de kommer igång fort för dig så se slipper bli utdraget.

  Ps. Tror förresten att ja kommenterat tidigare inlägg och med emoji smileys så försvinner kommentarerna!? Eller har ni löst de ?
  Kram och lycka till!

 11. Åk in och kolla för säkerhets skull Maggan.
  Vill bara ditt bästa fina du. Dessa jäkla
  skvallerblaskor alltså 🙁 jäkligt onödigt.
  Inget barn kan väl ersätta ett annat ❤️
  Lycka nu till och snälla gör en koll ❤️

 12. jag hade svåra värkar i 3 dgr innan jag lades in på SödraBB för att få sova(öppen 0cm)
  Sova gjorde jag dessvärre inte..men öppnade mig gjorde jag-
  tog sedan 9 timmar-så kom Lilltjejejen.

  tycker på din beskrivning att du ska kräva UL och åka in. Is i magen är inte alltd det bästa valet.
  Jag sa ju bebbe skulle komma nu.hehehe

  kramiz fining

 13. Gud så otroligt spännande!
  Fosterrörelserna minskar när förlossning är på gång.
  Men är du osäker så kontakta BB.
  Lycka till när de blir dax! Det kommer gå så himla bra och säkerligen fort.
  Stor kram!

 14. Stort lycka till när det blir dax:)

  Smaklöst av skvallertidningen….grrrr

  Det är ju ett sätt för bebben att förbereda sig att ta det lite lugnare där inne strax innan förlossning

  Kram

 15. Goa människa, du är helt underbar att följa<3 Har själv fyra ungar o känner igen mig i det mesta familje kaoset du skriver om, herregud hahaha. Jag hade kraftiga förvärkar i fem veckor med min trea, blev inlagd men hemskickad. Sen fick jag snällt gå med värkar resten av tiden. Att ha förvärkar är ju verkligen en skräckblandad förtjusning. Man vet helt plötsligt va fan det innebär men vill också att det ska dra igång så man kan kämpa ut den o visa BB den superkvinna man Är;):))Ångestladdat till tusen är det, man vill helst lösa ut dem på posten eller få hem dem via blombud:))
  Tänker på dig i din sorg, vi kan inte veta men du ska veta att vi är många som väntar o gläds med dig:) Vilken lycka<3 Har aldrig träffat dig men tänker ofta på dig kring detta. Vi starka kvinnor måste peppa o hålla samman, så Go kvinna Go…..

 16. Hej! Läser din fina blogg då och då. Jag förlorade min son, han var 17 år, för 6 år sedan. Saknaden blir aldrig mindre jag tycker snarare den växer för var dag som går. Sorgen däremot är inte en lika blöt tung filt längre. Hanterbar.
  Det är aldrigheten som är värst. Den gör så ont.
  Att skriva så som reportern gjort. Hjärtlöst!
  Stort lycka till nu med kommande förlossning och det nya lilla livet.
  Kram till dig och din familj.

 17. Alla mina 3 barn har rört sig betydligt mindre sista dygnet innan dom fötts och på bb har alla läkare m.m sagt att det är helt normalt. Bebisen vilar sig inför förlossningen och samlar kraft. Tror inte du behöver oroa dig om du ändå känner att den rör sig ibland och reagerar när du trycker och knuffar på magen.

 18. Lycka till! Till skillnad från de andra som kommenterat så har jag hört att bebis rör sig mindre de sista dagarna, det stämde på alla mina 3 barn, och även även på mina döttrar när de väntade sina. Fick förresten mitt 5:te barnbarn den 30 okt, så underbart med barn! Vid mina fyra första barnbarns
  födelse har jag varit med på förlossningen vilken lycka att få möta sitt barnbarn redan då de tar sitt första andetag. Stor kram och lycka till

 19. Hej,

  en tanke. Ring din BM/förlossningen och beskriv din svullenhet, mindre rörelse och be de kolla havandeskapsförgiftning 🙂 Låter precis som jag fick sista veckorna, och det är vanligt. De kollar de enkelt via urinprov och t.ex. om ditt blodtryck gått upp. Hoppas allt kommer gå superbra!
  Kick ass på förlossningen!

 20. Inom kort har du en fantastisk litet kärleksmirakel i famnen! Du är fantastisk och kommer klara av detta galant! Lycka till och styrkekramar till dig och dina fina!

 21. Ihhhhh va spännande känner sympati värkar haha 😉 mina har rört sig mindre precis innan MEN är du orolig kolla..skit tidningar att häva ur sig en massa dynga 🙁 jag tror att du har riktiga värkar eftersom de kommer och går men tänk att man glömmer fast man gjort det flera gånger jag har blivit lika orolig/rädd varje gång innan förlossning, direkt det sätter igång på riktigt vill jag bara skita i allt & sticka men finns ju som sagt ingen återvändo då hehe…få se om det blivit en ny människa när jag tittar in nästa gång lycka till och ge järnet, nu blir det Black Widows puss & kram ❤️

 22. Lycka till med bebis! Min fjärde är 5 månader gammal. Han rörde sig mycket mindre på slutet eftersom det är trångt i magen då! Men jag kände av hans hicka lite då o då iaf.
  Skvaller press, fy farao för dem! Så jäkla okänsliga!!
  Hejja dig och lycka till!

 23. Jag har läst din blogg ett bra tag nu, men aldrig kommenterat tidigare. Nu kan jag inte låta bli. Du berör mig så mycket. Det är så trevligt att läsa din blogg. Jag gillar din humor. Du känns så genuin och fin som människa.
  Jag blir dock ledsen och får ont en klump i bröstet av att se hur illa behandlad du blir i skvallerpressen. Att de har mage att skriva något sådant?! Vilka okänsliga idioter!!
  Nu vill jag bara önska dig lycka till med förlossningen och lycka till med det lilla underverket! Jag är själv 40 och fick en liten i somras. Det är sååå gosigt! Nyfikenheten över hur det går för dig just nu, gör att jag måste kika in här flera gånger om dagen.. 🙂

 24. Hej Magdalena
  Har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat men kände att nu är det nog dags. Fruktansvärt okänsligt av tidningen att skriva så. Förlorade en syster för några år sen och har sett mina föräldrars oerhörda sorg och det finns nog inget som kan lindra saknaden. Man lär sig leva med den bara!!
  Funderade i samma banor med med barn nr 2 (ang förvärkar), men man märker när det är på riktigt. Hade förvärkar ofta under de sista två veckorna men när första riktiga värken kom visste jag direkt vad det var. Ber min syster hålla ett öga på Isak ☺
  Kram

 25. Åh det verkar vara nära nu men känner med dig att du inte är redo. Så jobbigt!! Jag har haft förverkar upp till en vecka innan vattnet gått. Hoppas du slipper det. Lycka till

 26. Nej, nej…
  Det är INTE så att bäbisen normalt rör sig mindre
  På slutet eller ”samlar kraft och vilar” införförlissningen!!
  Det är en gammal MYT som inte får leva kvar!!
  Vid minsta oro, åk in på kontroll!
  Lycka till!!

  1. Jag håller verkligen med dig! Min sons minskade fosterrörelser kostade honom livet! Fruktansvärt att myten att minskade fosterrörelser är okej mot slutet fortfarande lever kvar när 450 barn dör i magen varje år…

 27. Vill bara önska er ett stort lycka till! Det kommer gå kanon! Att bebisen inte rör sig så mycket längre är ju inte så konstigt eftersom det är så trångt där inne nu!
  Sedan många år läser jag din blogg VARJE kväll innan sänglampan släcks! Tack för att du finns❤️

 28. Oj min text försvann , kanske mina svordomar som ställde till det men hur i fan kan man skriva nå så jävla dumt och totalt gränslöst, vilket pucko ! Sorgligt och tragiskt bara! Kommer ej köpa den rövtidningen mer! Kram på dig ❤️

 29. Kikar in här flera gånger om dan för att se om en ännu en liten mirakel bebis är född! Så klok han är Charlie! <3 Du ser ut att vara i bästa form! Så spännande så det känns nästan som om jag ska föda själv! Hihi Allt kommer gå fantastiskt bra! Powerwoman!!!! Kramar Petra

 30. Måste bara skriva till dig, och säga att Jag älskart!! Du skriver på ett sätt som berör och gör skillnad. Jag är 45, har 3 relativt stora barn (22 till 13)
  Din sorg efter din son måste vara outhärdlig och är omöjlig att ta in.
  Du påverkar mig och du skriver bättre än någon annan.
  Stora kramar och lycka till med vad som komma skall;)
  Kram Mia

 31. Otroligt smaklöst. Som om något skulle kunna dämpa sorgen efter ett barn. En människa kan ju aldrig ersätta någon annan. Någon som aldrig upplevt sorg verkar det som. Önskar dig jättestort lycka till med förlossningen! Är så glad att jag hittat till din blogg. Den ger mig mer än hundra andra tillsammans. Det är nåt speciellt med ditt sätt att skriva! Hela fulla livet får du med! Kram!

 32. Näe Magdalena tillåt dig inte att tycka att Isak förminskas!
  Tänk bara att det är en idiot som skrivit texten!!!
  Lycka till med allt!

 33. Har nyligen funnit din blogg och blev hjärtligt glad över att läsa den ! Snygga fina du som tappert kämpar på med allt mögligt verkar det som ! Både Trevlig heter och tråkigheter ♡
  Önskar dig allt gott och ser fram emot läsa mer framöver !
  Jävla puckon som inte kan låta dig få sinnesro inför födelsen, klart som fanken inget dämpar saknaden efter sitt barn!

 34. Oh så spennende! Du er ei stentøff dame- you go girl. Snart kan du holde enda en liten prins i armene dine 🙂 Lykke til med innspurten. Styrkekram!

 35. Undrar om vissa (många) journalister är totalt intelligent befriade, ja släkt med Einstein är de ju definitivt inte. Kan de inte förstå hur de sårar andra människor. Om bebisen föds på samma dag som Isak är väl det en fantastisk händelse. End of story, inte f-n ersätter ett barn ett annat.
  Lycka till 🙂

 36. Maggan du e underbar. Enkel, vacker, rolig, ödmjuk och du vågar bjuda på dig själv. En vän som dig hade jag velat ha. Lycka till med bebisen, Isak är med dig ifrån himlen. ❤❤❤

 37. Har varit med om samma dumma jäkla kommentar när vi fick syskon till vår döda son. Men då kom det från så kallade vänner och släktingar… Behöver jag nämna att vi inte träffas längre? 😉 Älskar din blogg men kommenterar nästan aldrig. Väntar också mitt femte barn i maj, älskar att läsa din blogg. Du förgyller mina dagar med din humor och ärlighet! Jättestort lycka till på förlossningen!!

 38. Fina DU
  Fina DU <3 vidriga tidningar!! Hur kan man skriva nåt sånt elakt, det går aldrig att ersätta ett barn
  för att man får ett till barn. Lycka till nu och stor , varm karm till dig och familjen !

 39. Ja du barn är kloka och kommer med dem mest fascinerande svar och frågor så man blir helt paff. Satt i bilen med min 5åring och han fråga vem som va med morfar när han dog?
  Jag -Mormor var hos honom!
  William -Jaha men innan han dog så sa han Jag kommer alltid vara med dig!
  Det va inte lätt att inte bryta ihop då.

 40. Tycker du att bebisen rör sig mycket mindre än tidigare så måste du ringa direkt o be att få kolla upp det. Det ska alltid tas på allvar!

 41. Vilka j-la puckon! Det är som att det saknas ett stort antal hjärnceller och en massa empati hos dem. Den som skrivit så har antagligen inga barn själv, har aldrig upplevt total kärlek och äsch… vad vet jag? Lowlifes, det är vad de är.
  Köp aldrig skiten, så går de i kk.

 42. Det var inte snällt skrivet av skvallerblaskan, riktigt osmakligt. Vem kan ens komma på en sådan formulering? Hur kan man ens tro att ett barn kan ersätta ett annat? Alla ens barn är ju unika individer helt olika personer och att förlora ett av dem måste vara den största sorgen man kan uppleva. Lycka till med förlossningen.

 43. <3<3<3 Det kommer att gå jättebra fina du! Klart att du blir ledsen, det var mycket lågt. Brukar alltid försöka tänka att en människa som gör så mår inte bra, kanske det kan hjälpa dig lite. Karma. <3<3<3 Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..