ANNONS

Avmaskningsprogram och Multivitaminer

/

Det har tagit mig och oss lite tid att samla ihop information och små berättelser från materialet vi fått sänt till oss. Vi får det på engelska och försöker behjälpligt översätta det. Inte en lördagsunderhållning vi är vana vid:-), men jag vill berätta!

Personerna nere i Lapu Lapu gör verkligen ett fantastiskt arbete! Här kommer lite information om vad som hänt sedan jag och Filip var nere nu i våras. Många av de här projekten och saker som genomförs görs med medel som NI har hjälpt oss med och jag och vi känner att vi måste berätta om vad som händer där nere på Filippinerna. För det händer en massa bra saker och det är helt fantastiskt!

I juli månad startade man ett jättelikt projekt för att avmaska barn. Barn från ett stort upptagningsområde, Inayawan, Pier4, Carreta och Lapu-lapu. Man kontaktade föräldrarna till alla de här barnen för att berätta och informera om vad man ville och skulle göra. En del av föräldrarna vägrade att låta barnen avmaskas då man redan hade fått den hjälpen via vissa skolor. Men många av barnen har trots det inte fått denna behandlingen så man ville ta ett krafttag och genomföra detta.

11694302_10153108964054102_284057917_n
11717185_10153108965069102_1480331694_n

Totalt 255 barn fick behandlingen. 75 barn från barnhemmen i Inayawan and Lapu deltog också i projektet. Barnen var uppmärksamma och nyfikna och deltog snällt när deras namn ropades upp och de fick dricka medicinen som ser till att hålla masken borta. Alla barnen var otroligt duktiga och drack fort och lätt upp sin medicin utan några konstigheter:-) Några av barnen gillade inte smaken, men en del av dem ville ha mer.

Projektet blev mycket lyckat och man fick ett stort antal barn att delta och man fick positiv feedback från barn och föräldrar som berättat att man upptäckt mask som kommit ut den naturliga vägen. En del av barnen och föräldrarna fick så klart panik över att se masken, men samtidigt lättade över att avmaskningen fungerat.

11717265_10153108965419102_2041249260_n

Att genomföra sådana här projekt och program är ett bra sätt att förebygga infektioner och att ger barnen en chans till att att få ett hälsosammare leverne och så klart att må bättre. Man genomför också paralellt med allt annat projekt som man kallar för ”Witamin C Wellnes Program”.  En aktivitet där man på får barnen att ta multivitaminer när de är i skolan. Vitaminerna och projektet ska hjälpa barnen att få bättre immunsystem, starkare ben, tänder och muskler och om olyckan och sjukdomarna är framme, kunna återhämta sig lättare och bättre.

I början av det här ”vitaminprojektet” märkte lärarna att många av barnen kom till skolan svaga, förkylda och hostade. Längs med projektet märkte man långsamt att barnen började bli piggare, gladare och starkare. Även små sår som vissa hade läkte snabbare och bättre och man märkte också att barnen blev mer allerta och längtade efter att få gå till skolan. Lärarna och föräldrarna är väldigt glada över hur bra det här fungerar.

För oss är det här ganska självklara och små saker. Vi får ju i oss och våra barn vitaminer automatiskt genom vår fantastiska tillgång till mat och saknar vi något, går vi lätt och snabbt ner till affären och köper oss lite tillskott och vitaminer. Där nere fungerar det inte riktigt på samma sätt, så visst blir man glad över hur så lite kan göra en så stor skillnad?!

Återkommer inom kort med fler små berättelser och händelser från vårt hjärteprojekt! Du kan alltid gå in och läsa mer och bläddra bland äldre inlägg som handlar om vårt välgörenhetsarbete. Gå bara in i menyn och klicka på VÄLGÖRENHET här på bloggen så kan du scrolla dig igenom och läsa mer.

Och tusen tack, för det är NI som bidragit och bidrar till att det här fungerar och händer!

Kram

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00