Besök på Klaragården

För några dagar sedan besökte jag och Tomas Klaragården i Stockholm. Det tillhör inte vanligheterna att man släpper in folk här hur som helst, så vi är verkligen previligerade som fick vara med om detta.  Vi ville se vart kläderna du och vi skänker hamnar och ville se det på riktigt! Kläderna som samlas in genom denna kampanj som jag hela tiden jag tjatar om går bland annat till Klaragården och andra sociala verksamheter i Stadsmissionens regi.

IMG_0814

Här hamnar kläder som kommer till användning direkt i verksamheten och som värmer och klär på någon fin människa som råkat hamna i utsatthet.

IMG_0818
 Klaragården är en dagverksamhet för kvinnor som lever i akut hemlöshet. Ett ställe man givetvis önskade inte skulle behövas,  men vilket fantastiskt ställe och ett ställe kvinnorna bara kommer ifrån sin situation ett litet litet tag.

På Klaragården kan kvinnorna äta frukost och lunch, tvätta och byta kläder, vila, låna dator och telefon eller prata en stund. Man kan också få hjälp med att ta kontakt med myndigheter och andra sådana saker.

IMG_0815

Vi träffade två fantastiska tjejer ur personalen som verkligen brinner för sitt arbete. Vilka hjältar! Jag är djupt imponerad av deras engagemang, kunnighet och proffsighet. Vi pratade mycket och jag fick med mig en hel del historier och exempel på livsöden hem. En del som hamnar här går de så småningom väldigt bra för och får tillbaka orken och kraften att rätta till sitt liv. Helt fantastiskt!

Det är både anställd personal och personal som ställer upp gratis som arbetar på Klaragården.

IMG_0816

IMG_0817

 

Kvinnorna och tjejerna kan få ägna sig åt att måla. Vilka tavlor! Jag ville riva ner dem och ta med mig dem hem ALLIHOP! MEN jag får vänta. En gång om året, på internationella kvinnodagen har man öppet hus och då kan man få köpa konstverken! Pengarna som man betalar för tavlorna man köper går DIREKT till konstnären utan några konstigheter.  Jag ska gå hit i vår!

Jag är tacksam att jag fick komma på besök hit till Klaragården. Tacksam också för att jag faktiskt har det okej, även om livet så klart är upp och ner då och då.

TACK också för att du är med oss i den här kampanjen tillsammans med Atrium Ljungberg till förmån för Stadsmissionen och deras arbete för människor i utanförskap och utsatthet.

Kampanjen pågår till och med nu på söndag den 27 september. Lämna in dina kläder i Farsta Centrum, Sickla Köpkvarter, Orminge Centrum eller i Port 73 (där jag var igår). Bor du i övriga landet så hittar du information om vart du kan lämna på www.återwinwin.se

Vill du läsa mer om Klaragårdens verksamhet så hittar du mer information HÄR. 

Tack för att du finns och för att du orkar!

KRAM

 1. Så fint att så många vill och kan hjälpa till, vill även tipsa om @designhjalpen en insamling som pågår på Instagram just nu!

  Ha en fin dag

  Inredningshjälpen

 2. A skriver:

  tar de emot bebiskläder?

 3. Karin skriver:

  Fantastiskt bra inlägg, Magdalena! Finns så många som hamnar i samhällets utanförskap pga olyckliga omständigheter! Men roligt ändå att flera av dem kan komma tillbaka, med litet (ibland litet mer) hjälp, stöd och medmänsklig kärlek! Åh, så underbara tavlor! Förstår att du vill och kommer att köpa! 🙂

  Tack till dig, Tomas och de på Klaragården som lät er komma på en ”guidad tur”! ❤❤❤

  Kramar! ❤❤❤

 4. Hej Magdalena
  Om jag skulle vilja lämna lite barnkläder och tjej/damkläder till ett jourhem. Hur gör jag då? De har väl hemlig adress?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..