Mail, brev och att försöka hjälpa andra..

Sitter med en stor klump i halsen. Känner mig tyst, lite låg och osocial..

Har åkt ut till Goliath. Stallet,  närheten till djuren och fridfullheten som vilar över det här stället får mig att må lite bättre.

Imorgon är det Isaks årsdag.
Ta det lungt säger Filip, känn efter. Rätt som det är, brister kanske allt Magdalena…
Han menar så väl, han är så kärleksfull och fin.
Jag vet faktiskt inte om det gör det.
Allt har ju redan brustit? 
VARJE dag är en årsdag för mig?
Varje morgon är en morgon utan Isak?
Varje minut är en påminnelse om att min klocka försätter och hans stannat.
Tiden går för fort. Jag vill inte lämna kvar honom där bakom i dåtiden.

Imorgon blir det fokus, en hyllningsdag. Jag har köpt massor av vackra ballonger, som vi alla ska få skriva personliga hälsningar på, och skicka upp till himlen.
En symbolisk handling som de små barnen särskilt kommer att kunna greppa.

Igår åkte vi lite båt på kvällen.
Vi passerade Gröna lund, och kyrkogården Isak vilar på..

-Nu vinkar vi och säger hej till Isak!!!
(Säger jag)
Charlie tittar länge och mycket frågande på mig.
-VARFÖR DET?? Han är ju inte där mamma!!!?

image

Jag har en annan klump i magen oxå.
Jag går dagligen mail, brev få Facebook och i lådan mm

Berättelser om sorg, egen förlust av barn, förälder. Misshandel, sjukdom..
Vissa vill ha pengar, andra hjälp, vårdnadstvister, familjeintriger..

Otroliga, och så innerligt sorgliga och många fruktansvärda historier…

Jag blir helt sänkt, ledsen och vet inte riktigt hur jag ska kunna hjälpa.

Jag läser, tänker på ALLA..

Men jag mår för dåligt SJÄLV för att KUNNA HJÄLP JUST DIG som skriver till mig.

Jag har nog med mig själv för att orka, kunna vara ett stöd, ge råd.
Det blir för mycket. Jag är igen psykolog. Jag kan inte ge råd eller alltid hjälpa.

Förlåt mig för det. Ni som skrivet…
Jag räcker inte till helt enkelt.
NI ÄR STARKA, FANTASTISKA, UNIKA!!
Ni kommer oxå ta er igenom det här.
Ni fixar det.

Förlåt och hoppas du förstår och läser det här.

image

Pyret sover under stolen. Om en liten stund ska jag rida barbacka!

Uppleva ett litet barndomsminnen.
Njuta av friheten…

image

image

image

Tack för att du finns…

Kram x

 1. Hej Magdalena! Isak kommer aldrig att vara bara dåtid för dig, han är med dig hela tiden.. .i ♥. Charlie har nog börjat förstå att Isak är långt borta och kanske inte ”ser o hör” allt men han kommer snart att fortsätta prata med sin storebror igen. Du är en stark kvinna men ibland svag som många av oss . Det är Inte Ditt ansvar att ta hand om människor som skriver till dig o vill ha hjälp med t ex pengar, släpp det!! Jag skall åka till Stockholm snart och då går jag förbi Isak och pratar lite o sätter en blomma eftersom Du tyckte att det var ok. Magdalena, du betyder mkt för mig.

 2. Eva skriver:

  Tänker på dig och din familj Maggan! Finns inte ord för sorgen ni upplever.
  Såklart kan du inte ta in alla andras smärta också. Det kan vara jobbigt när man mår dåligt själv att höra andra som mår dåligt men ibland kan det också vara skönt och veta att man inte är ensam och man kan känna igen sig i olika faser man går igenom och då kan man få ord på hur man känner. Massor av kramar

 3. Magdalena det är HELT förståligt att inte kunna eller orka att hjälpa andra när du har nog med ditt. Något annat vore ju konstigt ( i mina ögon) som du skrev själv du är ingen psykolog. Sorgen kommer finnas där idag och imorgon men förhoppningsvis kommer det inte göra lika ont i hjärtat med tiden.
  Har aldrig träffat dig men har läst då och då på din blogg. Som andra har skrivit verkar du vara en fin person med ett stort hjärta som kämpar på….kram

 4. Anette skriver:

  Kära du!
  Dom vågorna du nu känner kommer att eskalera nu men för varje år blir dom inte lika djupa! Man glömmer aldrig men sorgen får inte ta överhand. Du och jag som förlorat ett barn måste finnas där för deras syskon OCH kärleken till sin partner❤️
  Jag vet att du klarar detta . Andas, glöm inte din kära och tänk framåt med kärlek och minnen till Isak . Han och min Anna som försvann så plötsligt finns och vägleder oss.
  Det är min tro
  Puss nattis
  Anette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..