Glada killar och mitt fina armband

Glada killar har sprungit benen av sig och haft en riktigt fin dag på Ystad zoo

image

image

Lindex tröja för 299 kr..
Jättefin!! Köpte den i några olika färger.
MEN DEN BLIR NOPPRIG FORT TYVÄRR. (En tvätt)

image

Så himla kul att ha MY här!

image

image

image

image

image

Nu har vi hyrt filmer!
Hunnit äta 1 påse chips, 1 chokladkaka, popcorn och 2 påsar godis!
Det går bra för mig hehe

image

Soffliggarläge och trötta ungar som förhoppningsvis somnar snart….

 

Ps: Har fått många frågor om mitt fina armband. Det är en kusin till Filip som gör dem! Hon gör både ekokrämer och har en fantastisk blogg med olika tips och annat. Klicka HÄR!

image

 1. Hamsa handen är en universell amulett som står för beskydd och tur. Arkeologer har funnit hamsa symbolen i många varianter redan i gamla mesopotamien, antikens egypten, Grekland och Rom. Så även om den används inom islam, judendom och ett flertal andra religioner så är den betydligt äldre än så. Jag använder mig även av flera andra meningsfulla symboler när jag gör smycken så valet är fritt.
  Kramar från Anna-Maria

  1. Lena skriver:

   Hej, jag håller med dig!
   Ha en fin dag

 2. Cecilia skriver:

  Hej! Måste fråga, vart är skorna ifrån? Tack för en bra blogg!

 3. lena skriver:

  Symbolen är vanligast bland muslimer men förekommer även bland judar, och kallas då ofta för Miriams hand. Handen symboliserar gudomligt beskydd mot det onda och anses också bringa tur.Inom islam symboliserar de fem fingrarna på Fatimas hand islams fem pelare – bönen, fastan, trosbekännelsen, vallfärden och allmosan. I muslimsk folktro är det dock i första hand en symbol som skyddar mot ”det onda ögat”. Enligt denna tro kan en människa överföra negativa krafter på dig genom att stirra på dig lite för länge. Fatimas hand anses då hålla de onda krafterna borta. I Mellanöstern och Nordafrika förekommer den bland annat som smycken; halssmycke och lyckoamulett, men man kan även se den på exempelvis dörrposter för att hålla ondskan borta från hemmet.

 4. claudia skriver:

  Hej. Undrar bara om du vet att det där är en typisk symbol som representerar islam, fatimas hand… tänkte att du som kristen kanske vill veta det, eller du kanske redan vet det? Jag hade nog inte haft det armbandet. Hoppas inte du tar illa upp..

  1. lena skriver:

   Symbolen är vanligast bland muslimer men förekommer även bland judar, och kallas då ofta för Miriams hand. Handen symboliserar gudomligt beskydd mot det onda och anses också bringa tur.Inom islam symboliserar de fem fingrarna på Fatimas hand islams fem pelare – bönen, fastan, trosbekännelsen, vallfärden och allmosan. I muslimsk folktro är det dock i första hand en symbol som skyddar mot ”det onda ögat”. Enligt denna tro kan en människa överföra negativa krafter på dig genom att stirra på dig lite för länge. Fatimas hand anses då hålla de onda krafterna borta. I Mellanöstern och Nordafrika förekommer den bland annat som smycken; halssmycke och lyckoamulett, men man kan även se den på exempelvis dörrposter för att hålla ondskan borta från hemmet.

   1. Anneile skriver:

    Aha, det är därför de blir som galna när man tittar länge på dem! Vet flera som blivit misshandlade av någon som de fått för sig har ”stirrat” på dem; ”va f-n glor du på?!” liksom. Nu har jag åtminstone fått delvis förklaringen.
    Håller med Claudia, jag skulle av flera skäl inte använda ett sånt armband. Om man bor i Sverige och inte är ex muslim eller jude, (om det nu stämmer; motsägelsefullt att de skulle använda symbolen båda två, då judar inte gillas av muslimer!) varför ta deras religions symboler när man gör armband?

    1. Lena skriver:

     Hej! vilka førutfattade meningar! Læs på så du kasnke kan førstå meningen I symbolen.
     Jag ær inte muslim, har burit och bær handen och jag har ALDRIG blivit nerslagen! Skaffa kunskap, usch!

    1. Annelie skriver:

     Som du kan läsa i min förra kommentar så har jag flera egna erfarenheter, så jag har verkligen inga förutfattade meningar. Fakta, kunskap samt egna erfarenheter väger betydligt tyngre än inövade repliker och politiskt korrekt ryggdunk, Lena!
     Me du kan ju prova med att stirra på en muslim, helst en kille/man, så får du se vad som händer. Så kan du komma och snacka sen.

    1. Lena skriver:

     Jag måste haft tur I alla mina år alltså för att I am still alive 🙂 Lycka till med att inte stirra på en muslim. För att att vara muslim syns så klart på utseende. O my god!
     Från en politisk korrekt open minded människa!

    1. Annelie skriver:

     Du menar att du aldrig har sett en muslim i hela ditt liv? Eftersom du inte kan se vem som är en muslim, det är ju det du antyder..? Jaja, tro vad du vill, helt öppen är du ju uppenbarligen inte om du förnekar hur en del muslimer fungerar. Du HAR ju ingen egen erfarenhet, du skriver ju det själv! Men bli inte så ”open minded” att du blir för godtrogen och dumsnäll bara, för din egen skull.

    1. Nina skriver:

     Fatimas Hand förekommer inte bara i Islam och i Judendomen (Där symbolen kallas Miriams hand) utan även inom Kristendomen (och kallas då Marias Hand). Det är också en Hednisk fertilitetssymbol. Så huruvida du har smycket på dig
     är upp till dig. Och ingen annan. Du trampar på intet sätt på någon tå för det

  1. Det hade jag ingen aning om… Alltid lär man sig något nytt. TACK💜

   1. Lena skriver:

    Hej, jag ær varken muslim eller jude utan jag ær Kristen. Det finns en mycket fin inebørd I den symbolen. Jag har burit och bær handen och har aldrig blivit slagen. Okunskap ær det det handlar nær jag læser en del kommentarer. Det ær skræmmande!
    Ha en fin dag!

    1. Karin skriver:

     Det är skrämmande att en som kallar sig kristen ägnar sig åt avguderi! Vi skall tillbe och förlita oss på Skaparen och inte det skapade. Bed om öppnade ögon för det som är rätt och rent och enligt Guds vilja.

    1. Karin skriver:

     Döda ting kan inget göra!

  1. Karin skriver:

   Bra där claudia! Vi kristna bör akta oss noga för dylika symboler. Endast Jesus kan ge beskydd! Bibeln är mycket tydlig angående avguderi och att gå på två vägar.

   1. Lena skriver:

    AMEN. 🙁

 5. Eva skriver:

  Ser ut som Pyret haft en lika härlig dag som killarna 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..