Sjukstuga

Forsätt ge mig qvick-fix tips!!
Jag ligger som en grönsak i sängen med hög feber, frossa, rinnande snok och halsont.

image

Kikar in lite senare..

Kram

 1. Vid halsont, lindring och förkortning av förlopp: gurgla med C! 1-2 msk pressad citron och 1 msk vatten. För snabbt tillfrisknande: drick varmt vatten (eller grönt te) med pressad citron, riven ingefära (>1 msk) och en klick honung. För återhämtning och förebyggande: Boosta dig med antioxidanter, grönt te, färgglada frukter och grönsaker (gärna smoothies). Håll din energinivå på topp genom att äta gott (både nyttigt och smakligt). Makrill, lax, nötter grönt, grönt och grönt igen.
  Krya på dig!
  //Hälsovägledaren i Piteå
  (som inte har varit sjuk på 6 månader, ta i trä 🙂 )

 2. Karin skriver:

  Vila, vila gärna mörkt och svalt. Ingefärs te, tugga på ingefära,
  Jag brukar gurgla med varmt vatten ( kokt) med ingefära citron och kokosolja, lent för halsen går också att dricka.
  Krya på dig Maggan.

 3. Millan skriver:

  Quick-fix när du är förkyld… och quick-fix för att gå ner i vikt (för att någon här inne trodde att du kanske var med barn och för att du jämför dig med din syrra)…? Du måste ta dig tid att bara vara, Magdalena. Allt ska gå så fort med dig, och jag förstår heller inte att så många här inne sympatiserar med din ”bli smal snabbt”-idé?

  1. Karin skriver:

   Kanske vi är några som inte trivs med vår vikt.
   Inte så kul då man alltid varit smal och sedan inte har kläder som passar. Allt är för smått och inget sitter snyggt. Inte kul att prova kläder och se ut som att man är höggravid eller att ha en bilring väller över kanten på jeansen. Alla har rätt att trivas och känna sig bekväm med sin kropp.

   1. Millan skriver:

    MEN så ovanligt att någon som tror sig veta exakt vad och hur M tänker rycker in till hennes ”försvar”. Ärligt Karin, jo alla har rätt att trivas med sin kropp eller inte, jag är inte helt nöjd jag heller, men vem orkar jämföra eller väga sig hela tiden..? Det var just grejen att det ska gå så fort som jag i huvudsak ville poängtera.

    1. Karin skriver:

     Varför så aggressiv? Jag skrev i en neutral ton och inte för att slå ner på det du skrev. Jag har inte tagit någon enskild i försvar. Du skrev ju att du inte förstår att så många här sympatiserar med ”bli-smal-snabbt-ideer” och jag skrev min syn på det och främst för mitt eget vidkommande. Jag är inte den som väger mig hela tiden. Äger inte ens en våg och har inte vägt mig på snart 2 år. Men det märks ju på kläderna. Jag bär på ca 10 kg övervikt som är näst intill omöjlig att bli av med trots att jag ”äter som man ska”, men det hjälper inte pga fel på ämnesomsättningen. Så, ja för mig skulle det sitta bra med en ”bli-smal-snabbt-diet” som funkar! Jag kan nämna att jag tidigare alltid haft problem med och kämpat för att gå upp i vikt.

 4. Det bästa mot halsont är att gurgla i saltvatten (ljummet vatten med mycket salt i!) och att rensa kroppen från sjuka då brukar jag skära färsk ingefära i bitar och koka 20 min ca, låt svalna lite, tillsätt honung och pressa i citronsaft! Gott o nyttigt! Krya på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..