Jag drömde om Isak inatt..

Det är jobbigare att vara tillbaks här i Filippinerna  än vad jag trodde.
Samma hotell.
Bordet där hela familjen satt och åt frukost.

Jag var bryskt!  Sa till barnen att de INTE fick slänga sina kläder på golvet för alla kryp.
Isak lyssnade inte….

När vi en morgon satt och åt frukost hörde jag ett avgrundsvrål från kortsidan av bordet.
Isak hade ställt sig upp, han hoppade! Han skrek och slog sig mot kroppen.

Efter några sekunder slet han upp dragkedjan på sin träningsoverallsjacka,  kastade den på golvet och skrek ännu högre.
Alla gäster i restaurangen satt som förstelnade med gapande munnar och stirrade på oss.

Ur jackärmen kröp det ut två stora kackerlackor..

image

image

Jag drömde om honom inatt.
Det är tredje gången jag gör det.
Det är så verkligt. Jag känner hans närvaro. Hans lukt..
Jag vaknade upp och grät så jag knappast fick luft.
Vi kramas, jag vill inte släppa honom. Jag borrar in mitt ansikte i hans nacke/hals och gråter.

När jag har mått som sämst.
En tid efter att han gick vidare, natten innan julafton och nu, då är det som att han känner det och fyller på min lilla mariogubbe med extra liv.

Jag gick igenom en mörk tunnel inatt, när jag kom till slutet så stod han där.
Det var lika verkligt som om han kommit upp till mig här, nu på stranden?

Jag frågar varje gång.
-Vad gör du här, vart har du varit??
Han svarar inte. Men jag känner hans värme och närhet.

Våran sång från begravningen har spelats i restaurangen två gånger.
Varje gång undrar jag om det är han som vill säga mig något?

Häromdagen åkte vi båt längst kusten.
Den filippinska mannen som körde började skrika, peka och veva med armarna. Framför oss simmade en delfin och 50 meter bort kom ett helt stim.
Delfinen lämnade inte båten utan simmade framför oss kilometer efter kilometer.
Lance tror att det var Isak som förde oss, följde oss längst kusten.

Konstigt vad vi människor letar tecken i allt?

Det var vackert.
Isak älskade havet.
Våra resa hit var den sista vi gjorde, hela familjen samlad….

image

image

image

Sista dagen.
Vi har varit på kliniken under förmiddagen. Nu har vi eftermiddagen ledig. Vi passar på att sola och läsa lite böcker.
I morgon åker vi hem…

image

Det är vackert här.
Jag har tagit en promenad längst stranden. Älskar ensamheten, tystnaden och stunden med bara mig själv.

Det känns bättre i kroppen.
Jag hade svårt att somna om inatt. Drömmen var så verklig.

Jag är tacksam för att Isak tittar till mig ibland.
Att vi kan kramas och att jag kan få fylla mina lungor med hans lukt och närhet

 1. Jag tycker att det är jättefint att leta tecken. Fint att tolka dem. Gör ont att läsa dina ord när du vaknade. Måste vara fruktansvärt att vakna o ha sett honom så tydligt o sen att han inte finns där fysiskt. Jag vill aldrig behöva känna så, men det lär vara oundvikligt. Nån gång i livet kommer jag att få känna hur du känner. Jag är rädd för döden, men mest är jag rädd för att lämna människor efter mig som sörjer och är ledsna . Det är den värsta tanken med döden för mig. Förstår du vad jag menar ? Jag lider med dig, fattar inte att du orkar med allt. Förstår att dina andra barn o din familj måste vara det som driver dig framåt dag för dag. Hel novell här, men ville bara skriva nåt. Fina du, tänker på dig . Kram

 2. Så fint av Isak att komma till sin mamma med tröst så att hon orkar vidare ♡ visst tror jag helt & fullt att de kommer till oss i drömmarna & att de lämnar avtryck i verkliga livet, jag har bett om att få till mig hjärtan och wow dem är överallt senast i en potatis hittade jag hela 2 stycken men det klockrenaste beviset var i botten på min melon för mig är det kärlekshälsningar från somewhere over the rainbow…
  kram ❤❤❤

 3. Jag som Mamma känner verkligen med dig! Du har fått uppleva det allra värsta en Mamma kan vara med om. Många kramar till dig och din familj!

  1. Isak<3 det är klart han kommer till Dig, banden mellan Dig o Isak bryts aldrig.
   Tror definitivt att alla små tecken som vi lägger märke till är sända från våra kära på andra sidan.
   Fint att ta med Lance på eran resa.
   Ta hand om Er <3
   Kram

 4. Så fint. Det e klart att det e Isak som kommer till dig ibland. Dom gör så har ja förstått helst när vi e avslappnade å sover.:). Både min mor å ja fick uppleva så många saker när min bror hade gått bort så för mig finns det ingen tvekan. Krama varandra allihop.

 5. När min bästa vän gick bort för ett par år sedan var hon till mig i drömmen och sa farväl det var på ett sätt skönt att få ett avslut och få krama henne en sista gång och säga farväl men jobbigt att vakna upp och inse att det bara var en dröm.
  Jag tror definitivt på att dom finns runt om oss och guidar oss i vår vardag och hjälper oss på det sätt dom kan ♡ stor kram till er alla. Du har gått igenom och går igenom en förälders värsta mardröm, vi som aldrig förlorat ett barn kan aldrig tänka oss den sorg och smärta du går igenom. Kram än engång.

 6. Jag hoppas och tror att den mörka tunneln och att Isak finns i andra änden vill säga dig att han är hemma hos Jesus! Förtrösta på Herren, kära Magdalena!

  ”Så skall ske för vår Guds förbarmande kärleks skull, som skall låta ett ljus gå upp och skåda ned till oss från höjden, för att ‘skina över dem som sitta i mörker och dödsskugga’ och så styra våra fötter in på fridens väg.” Luk 1:78-79

  Kramar om dig, Magdalena! ❤❤❤

 7. Isak<3, banden mellan Dig o Isak bryts aldrig. Tror definitivt att alla små tecken som vi lägger märke till är sända från våra kära på andra sidan.
  Fint att Lance kom med Er på resan.
  Ta hand om Er <3
  Kram

 8. Jag minns exakt hur det var. Sitter med tårar i ögonen när jag nu minns. För jag vet hur verkligt det är för dig. Inte som några andra drömmar någonsin. 10 år sedan min pojkvän dog, jag var 17 och han 20. Vansinnigt kära Och flera månader efter hans död kom de där drömmarna emellanåt. Precis som du säger, när man behöver en push så får man den.
  Jag tycker du är så fantastisk magdalena. Jag vet att man inte kan lägga sig ner och dö själv fast man kanske vill det ibland. Men jag beundrar ditt sätt att berätta och beskriva och visa upp ditt liv på. Så fint och ärligt och ibland igenkännande trots jag är 29 år singel och utan kids. Gillar dig starkt.
  Tänker ofta på dig och din familj. Må så gott.
  /Zanna <3

 9. Du skriver vackert, naket o sorgset. Du sätter ord på känslor. Önskar dig många fina stunder med minnen. Tiden läker inte såren, tyvärr, jag vet, men dina vackra ord ger dom en vacker stilla bris.

 10. Jag bara gråter…. Vet inte vad jag ska skriva. Blir så otroligt berörd. Du genomgår något som ingen ska behöva genomgå.

  Så fint att du på något sätt känner dig upplyft efter att du drömt om Isak. Min mediumvän har berättat för mig att vi är som mest mottagliga av andevärlden när vi sover. Då är vi som ”öppnast”. Hon säger också att de kommer till oss när vi som mest behöver det. Att det är då man kan se mer av just dessa tecken för dom vill så gärna att vi ska veta att dom är hos oss. Det ger mig trygghet på något sätt, att hon berättat för mig att det är så. Jag mådde väldigt dåligt innan min operation i måndags. Min morfar visade sig på flera sätt då, han är alltid med mig säger min mediumvän. Men visar mer tecken när jag behöver tröst eller stöd.

  Magdalena, jag kan inte förstå din sorg men jag är så oerhört ledsen för din skull. Du är stark som orkar dela med dig. Min stora övertygelse i livet är att det inte bara tar slut fast man lämnat jordelivet, så jag är övertygad om att Isak är med dig.

  Styrka & kramar till dig! ❤️

 11. Hej! Jag är mycket intresserad av det andliga och har haft liknande upplevelser i mina drömmar där jag sett både min mamma och pappa. Precis som du säger så säger de ingenting, svarar inte på några frågor. Men man känner kramarna, lukten och kärleken som om det hade hänt i verkliga livet. Jag är helt övertygad om att det var din fine Isak som besökte dig för att påminna dig om att han har det bra och hur mycket han älskar dig/ kram Felicia

 12. Vilket fantastiskt arbetet ni gör i Filipinerna. Jag känner igen mig i allt du beskriver. Jag känner också en stark närvaro. Senast under vår resa. Det är den fysiska personen man saknar så oerhört mycket. Livet blir aldrig mer det samma. Svårt att känna total lycka. Tung börda att böra dagligen. Må lyckans ansikte lysa för er.

 13. När jag läser känner jag så starkt att det är Isak, han vill säga att allt är bra. Att han är med dig. Lita på det du känner, försök inte tolka. Gå på din intuition, Isak visar dig i ditt hjärta <3.

  All kärlek till dig och familjen
  Annamaria

 14. Jag känner så med dig Magdalena! Jag lider verkligen med dig. Jag vill bara kräkas när jag läser dins ord, för jag förstår verkligen din saknad. Att förlora sitt barn. Det är så fruktansvärt och jag lider så med dig! Önskar jag kunde göra mer för dig. Önskar dig allt gott. God bless!

 15. Tårarna rinner när jag läser din text, det är så
  ofattbart sorgligt att hjärtat värker. Det
  måste vara så att han finns hos er, alla tecken
  och att han kommer till dig i drömmen när du behöver det som mest.<3 vilket otroligt
  jobb ni gör där, ni är fantastiska! Stor,
  varm kram<3

  1. UrzÄ…dzenia rejestrujÄ…ce zapisujÄ… wysokoÅ›c z rozdzielczoÅ›cia 8 bit. Zapisanie wysokoÅ›ci 5,1 m jest NIEMOÅ»LIWE. Najbliższa wartoÅ›c zpisana w FDR to 6,2 m.Zgadza siÄ™, ale trajektoriÄ™ lotu wyznacza siÄ™ ”pÅ‚ynnÄ…” liniÄ… zgodnÄ… z wartoÅ›ciami mierzonym m. in. dlatego, że dokÅ‚adnoÅ›c pomiaru wysokoÅ›ci radiowej jest coÅ› ok. 3 m, a nie w ”podskokach” jak sugerowaÅ‚ niedawno Binienda w swojej ignorancji, podÅ›miewajÄ…c siÄ™ (jak mu biedakowi siÄ™ wydawaÅ‚o) z Komisji Millera.

  2. Paper II seems to be the deciding one in general, but what if one has cleared Paper II and Viva-voice, and not the paper I? Does it means the candidate have a fair knowledge of drafting good claims and possibly lucky enough to get through the viva-voice without having substantial exposure to Indian Patent Act?

 16. Det du går igenom… Det är min stora skräck, att förlora mitt barn. Jag hoppas du finner tröst och stryka i dessa drömmar. Jag får knappt luft när jag läser det, men fortsätter läsa för att förstå hur man orkar gå vidare. Så modigt och så starkt av dig att dela med dig.

 17. Jag tror att det är i drömmarna de kan hälsa på oss. Som du skriver, just när vi behöver det som mest. Min morfar dog när jag var 16 och det gör ju morfäder, det var ju ingen tragedi. Men den enda gången jag drömt om honom var under en jättemörk tid i livet. Då kom han till mig och bara strålade ljus och kärlek och det var… fint. Jag upplevde så tydligt att han på riktigt ”hälsade på”. Såklart att Isak är med er, hos er! När vi känner deras närvaro är de här! (Tänker jag iallafall.)

 18. Halkade in på din blogg av en slump, vet att vi har gemensamma vänner men hade ingen aning om vilken imponerande människa du verkar vara, säger bara wow! Sällan jag blir berörd av bloggar men styrkan du sitter inne på gör mig alldeles varm. Att du genomgår något som ingen förälder någonsin borde få gå igenom, och endå lyckas hålla huvudet över ytan och samtidigt hjälpa andra människor att överleva, det ger mig gåshud. Känner mig påflugen som skriver till dig men kände mig tvungen att berätta vilken fantastisk kvinna och förebild jag tycker att du är. Kram/ Robee

 19. Vilken oerhörd smärta att förlora sitt barn!! Att läsa texten gör så ont, och tårarna tränger på. Finns inga ord att uttrycka för vad du går igenom

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..