Garderob, kramar och kön

Sitter i luftballongen på väg ut på inspelning. Jag spelar in två program på raken,  då vi reser till Filippinerna nästa vecka.

Jag kom hem i så god tid igår att jag hann lägga Charlie. Mysigt! Annars hade väl samvetet ätit det sista av mig…
Vi han med en hastig middag innan planet lyfte

image

Havet är så vackert!

image

Tidig morgon!

image

En sån där morgon då ingenting i garderoben passade. Jeansen är för tajta och för trånga. Man eftersvettas, och känner sig stressad…
Jag får väl springa runt och dela ut pengar med en stor kameltå och lovehandels hela dagen!
Stretchjeansen halkar ner och de vanliga materialen går inte att knäppa.
Linnet under skjortan krullar upp sig och lägger sig OVANFÖR magen..

image

Skiter faktiskt fullständigt hur jag ser ut just nu. Men känslan av försmå kläder är vidrig.

Konstigt hur humöret och kroppen kan ändra sig över en natt. Alla skjortor stramade. Garderoben stirrade på mig som ett tomt hål. Jag äger inget?

Och då säger/tänker du: Joooooo vad skriver hon????? Hon/du har ju maaaaaassor av fint i sin garderob???!!!!

Det här är det lustiga! För så tänker nog alla (även jag:))
Det spelar nog ingen roll att man har en walk’in garderob eller fyra tröjor.
Kan det ha med det kvinnliga könet att göra (eller rasar ni nu alla könsneutrala)
För jag har nog aldrig hört Filip eller någon annan gammal  flamma gnälla?

Förresten en länk som måste klickas på, är den här. Snälla!!  RÖSTA!! (Apropå utseende alltså)

Det är min gamle kompis Agneta som är nominerad i kategorin ”naturlig skönhet” för Life  som skönhetsblogg.

Det passar väl utmärkt med lite naturlig skönhets pepp i det här inlägget?

image

Dagens outfit: Rutigt har jag ALLTID när jag vaknar upp lite obekväm med mig själv.
Rutigt funkar alltid ELLER randigt!
Skjortan är gammal och kommer från HM
Jens från MIKKAS
Och den sköna cardigan’en från
BY INGRID

Hoppas du får en fin dag! Och glöm inte bort att ge bort en kram till någon.
Jag hoppas jag själv att jag får en idag.
Man behöver det ibland….

 1. Ytlig kroppsfixering. Tragiskt, med tanke på allt lidande i världen.

 2. Hej Har idag läst ut Mitt perfekta liv så underhållande så träffande jag trodde till slut att det var jag!!!??? Tack för ännu en bra bok!!! Har precis varit sjuk så detta var mumma för en gammal kärring (63) Jag beundrar verkligen ditt engagemang både i glädje och sorg Såg dig för några år sedan på Sturup du är verkligen vacker och ser ut att ha mycket energi Kramar

 3. Hej Maggan!
  Har läst din blogg ett tag nu, men aldrig kommenterat fast jag har velat göra det flera gånger. Har liksom inte vetat vad/om mina ord skulle betyda något. Jag, en okänd liden skåning, vad har jag att komma med liksom? 😉 Men nu jäklar. Känner att jag ändå vill att du ska veta vad jag tänker.
  För det första så tycker jag att du verkar vara en väldigt ärlig, omtänksam och fin människa! En härlig, cool och kärleksfull mamma, en som vågar att inte alltid vara perfekt och samtidigt stå för det. En förebild på många sätt, precis som jag vill kunna vara för min lilla 9 månaders kille.
  Det var synd att man inte stötte på dig när ni var i Ystad! Hade gett dig en bamsekram och sagt att trots att jag inte känner dig så vill jag att du ska veta att jag ofta tänker på dig och din familj!
  Just det! Vill också tipsa om ett ställe som ni MÅSTE äta brunch på nästa gång ni är i Ystad. Beach house heter det. Fin, familjär och avslappnad miljö med jättegod mat! (Faktiskt bättre än Ystad saltsjöbads måste jag säga…)
  Ta hand om dig! Kram från Skåne.

 4. Elin skriver:

  Hej!
  Förmodligen är anledningen till att du inte hört dina gamla ”flammor” klaga över deras utseenden, att de inte sen barnsben har haft samma krav på sig att se bra ut och ha snygga outfits varje dag. Som flicka, tjej, kvinna, tant uppmärksammas du ofta för ditt utseende (”Gud vilken söt liten klänning” ”Snygga jeans, du ser så smal ut”, ”Men gud vilken läcker tröja, vart har du köpt den?” ”Nej du ser inte tjock ut, du är ju supersnygg och smal. Och nej de där jeansen får dig inte att se tjock ut” etc etc).
  En flickas/tjejs/kvinnas/tants främsta egenskap är hennes utseende. Så har det så gott som alltid varit och de normerna är svåra att bryta, speciellt eftersom man är så van vid dem att man inte ens ser dem. Det finns ju liksom en miljardindustri som tjänar svinmycket pengar på att tjejer känner sig missnöjda med sina utseenden (smink, hudvård, hårvård, laserbehandlingar, skönhetsrelaterade operationer, ögonfransförlängning, kläder, skor, bantning etc etc). Att alla de här produkterna finns signalerar ju till oss som kvinnor att vi behöver dem för att vara bättre, må bättre, vara mer attraktiva etc etc.
  Män är självklart också osäkra på sina utseenden, påverkas av ideal och har säkert svårt att bestämma kläder ibland, men eftersom deras främsta uppgift/mål här i livet och eftersom deras främsta egenskap Inte är deras utseenden, så är de inte alls, i regel, lika brydda om detta.

  Med detta sagt, kan jag som är medveten om allt detta fortfarande hata mitt utseende och vägra gå ut vissa dagar för att ingenting passar och för att jag känner mig ful. Och jag köper nya kläder för jag tror att det ska få mig att må bättre, sminkar mig, rakar mig, oroar mig över rynkor och annat som kan påverka mitt utseende negativt enligt normerna och idealet.

  1. M skriver:

   Sedan kan man ju välja om man vill spela hela utseendefixerings-industrin i händerna och man kan också välja att, genom sitt förhoppningsvis mer mogna medvetande som vuxen ang. hur det funkar i samhället i dag, ta avstånd ifrån det. På alla plan. Inte bara klaga över det när det passar.
   Killar har f.ö. mycket krav på sig nuförtiden, som man kanske inte hade förr. Allt handlar om sex och utseende, men flickor (när de mår dåligt) är mer okej med att berätta när de mår dåligt. De vet att de förväntas berätta om känslor osv, något som killar med alla dessa invanda normer inte har, till deras nackdel. De ska fortfarande inte visa sig för ”känsliga”, då anses de svaga. Kan inte vara lätt.

   Kvinnor är överlag rätt ”bra” på att göra sig själva till offer, de vill gärna vara det, för då kan man ju ha det att skylla på. Som en del nu gör, liksom klaga när man känner sig ful, men ändå måste säga att ”jag skiter i det” och ”är det inte typiskt för oss kvinnor” och förvänta sig medhåll.
   Beträffande vad gamla mostrar och fastrar sa om flickors utseende för länge sedan som vi ”matats med”: det kan du också välja att skita i. Varför leva med det som måttstock i dag när du är vuxen och borde veta bättre?

   Mao: Spela inte hela utseende- och sexighets-fixeringen i händerna! Dra ner på shoppandet för bövelen! Se inte dessa dokusåpor som bara handlar om en sak! Gå inte in på tidningarnas ”artiklar” om hur ”snygg” du blir om du gör si eller så! Kom inte med kommentarer till Maggan om hur jävla snygg hon är (JA, hon är snygg!) som om det vore det viktigaste av allt! Ni bidrar till allt det här själva, men klagar och tycker synd om er på samma gång. Är ni offer eller inte? Bestäm er.

 5. Mia skriver:

  Hej där! Vill skicka en kram till dig och shit vilken bild på dig och familjen på instagram, vilken kropp du har! 🙂
  Jag har fått tre barn och känner mig lite halv tråkig i kroppen
  ( efter graviditeter och amningar) och funderar allvarligt på att kanske ta lite hjälp på traven och fixa lite. Är ju många i dag som tar hjälp av skönhetsopererationer. Eftersom jag följer din blogg vet jag att du opererat brösten. Jag vet att du nämnt att kanske fixa magen efter Charlies graviditet, har du gjort det? Du får gärna berätta om du själv vill förstås….
  Kram än en gång till fina dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..