Hemma i kallefjopperna och KBT

Idag har jag packat och rensat ut huset. Tar bilen och kör mot Stockholm imorgon, jag och Charlie. Filip ska race’a något långlopp i Tyskland  (på banan jag har svårt att stava till och inte orkar googla)

image

Rensar, samtidigt som Charlie stökar och drar fram.

image

I badrummet på handfatet har jag suttit resterande dagen. Charlie vill leka i badet, och det är INTE en gång per dag… utan typ 10

Börjar få lite ångest över att åka hem till vardagen.  Jag vill gärna fly, smita från mina tankar, fylla mina tankar med saker som inte gör så ont.

Ska testa KBT när jag kommer hem.
Någon som gjort?
Vad är skillnaden mellan det, och älta med en pagetant med släpig röst som mmmmm – ar hela tiden?

David min psykläkare-bästis tror att det passar mig bättre
(Nej,  David är inget långsiktigt alternativ, han är en för nära och god vän)

image

Fly, fly, fly….

Orkar inte ta tag i min värk riktigt, vill sopa över den. Ångest i kroppen och hatar vetskapen om att jag faktiskt behöver öppna plåstret och tvätta såret.
Ska googla sorgefaser. Måste ta reda på vad som pågår i hjärnan.

Har du mist någon. Kan du känna igen dig i mina konstiga tankar?
Känslan av att man trampar vatten och bara försöker hålla huvudet över vattenytan?
Ena dagen vill man påminnas, andra dagen fly…

Hur gjorde du?

 1. för mig var kbt en öppning till självhjälp, verktygen jag fick är ovärderliga , verktyg som jag fortsätter använda mig av
  Även nu 15 år senare.
  Kram ❤️

 2. Saida skriver:

  Kan verkligen rekommendera KBT. Går själv det just nu. Finns ju ngt som heter DBT med, googla lite på det. Sen kan du ju höra med din vän om det med. Behöver du hjälp med avslappning kan jag verkligen säga att NADA akupunktur är toppen. Väl värt att testa, känna hur kroppen slappnar av och man kan få en liten nål som ska sitta kvar (pytteliten nål) som ska ge en långvarig effekt.
  Ngt annat som jag verkligen ber dig kolla är http://www.sorg.se
  Har en nära vän som förlorade sin son hastigt för ngra år sedan och hon haft god hjälp av denna utbildning och dess böcker.
  Visst såret i hjärtat finns alltid kvar.
  Men som jag sagt till min fina vän, att minnena från den man förlorat får vara som bomull kring de blödande hjärtat man har av sorgen. De gör ffr lika ont och men hjärtat kanske inte blöder lika mkt med tiden. Sen får de ta den tid det tar.

  Förstår att du verkligen har knappt om tid men hoppas att du läser detta och ger http://www.sorg.se en chans att kollas på. Hoppas du ska hitta ngt bra sätt att få samtal på.

  Många varma kramar Saida

 3. Anna skriver:

  jag gjorde ingenting mer än att må så jävla dåligt och förtränga när min bästa vän dog vid 19 års ålder. jag ångrar det idag, sju år senare då jag fortfarande mår fruktansvärt dåligt över det i perioder. men det kanske är så det är att mista en del av sig själv?

 4. Lynn skriver:

  Hej Magdalena! Jag känner en fantastisk människa som kan utföra ”mirakel”! Hör av dig om du är intresserad! Du kan besöka henne när du e i Skåne! Kram

 5. Bella skriver:

  Jag tror inte man på något sätt kan föreställa sig vad det är du går igenom utan att själv ha upplevt det. Man kan försöka förstå, lyssna, finnas där, men aldrig riktigt greppa det ändå, önskar dig all styrka ♥♥♥. Jag har gått på KBT för att få hjälp när livet krisade på annat sätt och hade också provat ”vanlig” psykolog innan och ältat allt i ryggsäcken. KBT är det bästa jag gjort i livet, alla även de som är friska och inte har haft några större livskriser borde någon gång i livet gå på KBT. Det har gett mig verktyg hur jag ska tänka, hur jag ska hantera jobbiga saker i mitt liv, men också verktyg för att komma vidare. Man måste jobba själv, men jag upplever KBT som positiv psykologhjälp. Man får hjälp med att möta jobbiga tankar, acceptera dem och sedan släppa, utan att känna dig mer än att jag läser din blogg dagligen så tror jag det här precis vad du behöver. Det är värt ett försök och jag hoppas du träffar en teraupeut som det ”klickar” med, prova någon annan. Stooor kram finaste du

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..