Isak 20-år

Vet inte riktigt vad jag ska skriva? Känner mig tom, uttömd, trött……

Alla har somnat. Det tog lång tid för barnen att komma ner i varv.
Mentalt urvriden?

Orkar inte riktigt sätta ord på alla känslor. Man försöker hålla ihop. Hålla ihop för sig själv, för de andra barnen, familjen, för Isak.

Vi har gråtit, skrattat.
Alla tog sin tur och berättat ett fint minne. Något som gjorde Isak speciell för just hen.
Så många roliga historier, så mycket kärlek..

Vi var samlade, alla som älskade Isak, som Isak älskade. Gammal som unga.

Vännerna. Så kärleksfulla och fina. Vi kramades. Sjöng. Åt Isaks favoritmat! Han älskade Italienskt… (och pannkakstårta)
Förra året var han skämtsamt besviken på att min tårta bara innehöll ”fabrikatstillverkade pannkakor”

I år ville jag inte göra honom besviken, så jag klev upp klockan 8 och stekte ”riktiga” pannkakor så att svetten lackade

image

Vi åt en fin frukost. Tittade på filmer och bildspel. Bara familjen…….

Filip åkte ner till graven och gjorde fint. Jag vill inte. Jag ville ha Isak hemma i den varma lägenheten istället.
Kyrkogården skrämmer mig just nu.
Den är för kall och för långt bort. 

Han är inte där.. Isak förberedda födelsedagfest med mig i köket istället.

image

Jag har känt en sån enorm saknad idag. En sugande tomhet. En öronbedövande  tinnitus. En våg som slår undan fötterna.
Kroppen värker, och man får påriktigt  svårt att andas.

Jag vill bara skrika.
-Ge tillbaks mig mitt barn!!
Kom tillbaks. Du saknas oss! Älskade fina underbara Isak.

Samtidigt som den här dagen har varit en obarmhärtigt påminnelse om att Isak inte finns med oss längre.
Så har jag känt en ro, en frid i mitt hjärta?

Jag har känt honom nära mig idag.
Jag har känt ett lugn, som jag inte uppfattat tidigare.
Som en viskade röst, en fjäderlätt klapp på kinden. En beröring av både kroppen och själen.

Han fanns hos oss idag.
Jag kände hans närvaro. Jag kände fridfullheten.  Han log säkert, lyssnade på våra berätrelser och kände den enorma kärlek, vi känner för honom.

image

image

image

image

Magnus, hans sambo, kompisar, gamla flickvänner. Nya vänner gamla vänner… Alla barnen…

image

image

image

Familj och de närmaste….

image

Vi stod alla upp och sjöng. Mina tårar ville inte sluta spruta.
Det blev en vacker dag, trots allt.

image

En dag då vi hyllade Isak, hyllade hans liv.

image

Ingen fest utan bubbel. Isak skulle ha motsatt sig plastglasen.
-Ingen stil! Skulle han flinande ha utropat…
Nu köpte jag de lite lyxigare med silverkant. De hade han säkert gillat bättre.

20 år var ju den födelsedagen han väntat på..

image

Jag har en sån fin ihopklippt video från vårat liv. Jag kanske visar den någon gång? Men nu känns den lite för personlig….

Jag har gråtit massor. Tårarna har vara runnit mest hela dagen. Tårar av saknad, men oxå av glädje för att de var så många som kom och ville dela den här dagen med mig/oss..

image

image

image

TACK FÖR ATT NI FINNS! TACK FÖR ER KÄRLEK, ERA HISTORIER, OCH FÖR ATT NI STÖTTAR MIG, OCH LYFTER MIG NÄR JAG SJUNKER IHOP…

Ni betyder massor / kram x

 1. Anders skriver:

  Det är fyra veckor sen min 25 åriga son gick bort. Just nu är jag levande död. Jag vet inte om jag överlever. Varje cell värker. Jag önskar jag vore 20 år äldre så jag snart får lägga mig bredvid mitt älskade barn. Du skriver fint och vackert och jag förstår varje stavelse i det du skriver. Kram

  Anders

 2. Jasmine skriver:

  Förstår inte hur man kan stötta dig, din son dör för att du inte tar ditt föräldra-ansvar, mitt barn kommer också ta självmord el knarka ihjäl sig om jag inte tar mitt föräldra-ansvar, det är förjävligt, men det är bara mitt fel, och nu är allt ditt fel, du kan inte skylla på ngn annan, du måste insett och sett och förstått att din son mådde dåligt, jag ser varje dag och oroar mig över min son, ska det sluta likadant som det gjorde för din son, el ska jag ta mig i kragen och kämpa och ge han den kärlek han behöver som du inte gjorde, istället tänker du på dig själv, vanligt att vi mammor tänker på oss själva, och då glömmer vi bort barnen, du tänker på dig själv och hur synd det är om det dig, som kunde vart död själv idag, jag kunde också varit död idag, men jag tänker inte se till att mitt barn dör, vilket du har sett till, hur man kan stötta dig, jag förstår inte det? Vet inte ens om du förstår ngt? Du tog livet av din son för du fanns inte där som den mamma han behövde! Den kampen dras jag med varje dag, kommer jag en dag inte ha min son i livet, för att jag inte var bra mamma nog? Dessutom går du o skaffar ny kille och nya barn, el nytt barn som även döper till Isak, det är ingen hyllning, för du är nog mest glad över det som hänt, hur skulle du orka med livet egentligen om det inte såg ut som det gjorde idag?
  Du skulle inte orka med det!
  Så att döpa ditt barn till Isak är tyvärr ingen hyllning, bara en egoisitisk sak för dig själv!
  Du tänkte på dig själv, när din son gick och dog!
  Så kommer jag också kanske få det, då dog han istället för mig, så kan man ju krasst säga,
  men jag kan inte skylla skulden på ngn annan, allt är mitt fel!
  Jag var inte en bra mamma, och det är mitt fel, bara mitt fel om min son dör, det är bara ditt fel, bara ditt fel att din son dog, bara ditt fel! Du såg varnings-signaler som jag på min, men du gjorde inget, du skaffade ett annat barn istället, och ny man!
  Du går vidare, medans din son i himmelen undrade varför du aldrig tänkte på han när han gav dig varnings-signaler, det är ditt fel Mamma säger han i himmelen, det vet du! Usch!
  Lev med skam om att du gjorde så att din son dog, det är bara ditt fel.

 3. Jag vill gärna lämna ett litet osynligt spår, och lämna några ord…

  Att förlora sitt barn kan INGEN som inte varit med om detta föreställa sig, och jag tror aldrig man vill det heller… Du som mamma fick den sorgen och den måste vara så TUNG.
  Jag sa några få ord när en vän pappa lämnade jorden allt för tidigt…
  Din pappa har inte lämnat dig, han har bara gått i för väg… Eran kärlek och närvaro finna där varje dag, prata med den för då lovar jag att du kommer få många fina svar ❤️

  En Varm Kram /Jennifer

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..