Trapped in the pubertet

När man inte har ”fast telefon” hemma, så målar man inte teckningar längre.
(Inte jag iallafall)

Man klottraDE på telefonkatalogen, block, fiskbensvävstapeten och tillochmed på bordsskivor.

Ps: Till er yngre läsare. En fast telefon är en låda med en lur som är fäst i väggen med ett snöre.
Man kunde inte röra sig fritt, utan var tvungen att sitta still på en stol eller golv när man pratade med vänner och bekanta.

Jag kan typ inte komma ihåg när jag spontantecknade senast?

MEN idag hände det! Idag gjorde jag det!

Sitter på konferens, och är en sån där som aldrig kan ”föra anteckningar”
Folk omkring mig antecknar flitigt. Jag målar klotter.

När läser dessa duktiga människor sina små anteckningar? Läser de dem samma kväll, eller plockar man fram dem efter några månader, läser stödord och drömmer sig tillbaks?

Jag håller i blocket och ”låtsasantecknar” (för att se lite intelligent och duktig ut)

Vad som slog mig precis, är att jag har fastnat i högstadiet ”teckningsmässigt”

Hästhuvuden och ögon?!

image

Att teckna måste vara som att gå på gym. Man måste träna för att se resultat.

Vad ritar du spontant om du har en penna i handen. Är du oxå trapped in the pubertet ?

 1. Jag råkade fylla i konturer och färglägga blommorna rysligt fint på mitt påslakan under ett långt samtal i tonåren. Gud, vad man kunde prata länge på den tiden, nu pratar jag knappt i telefonen och förstör heller inga påslakan 🙂

 2. Lotta skriver:

  hahaha ja jösses 🙂 jag ritade oxå hästar och ansikten. Även skor och en gammal bandspelare av någon konstig anledning :)) kram

 3. Anki skriver:

  Skulle jag få tag i penna någon gång och bara spontan kladdar så blir det mest blommor o blader + lite allmänt mönsterkladd 😉
  Kramar från Skåneland

 4. Haha! Vilka teckningar man gjort under telefonsamtal i tonåren och inte minst har jag lyckats rita över viktiga saker som blivit oläsbara bakom allehanda konstverk. På föreläsningar är det ett måste att rita för att hålla sig vaken och jag börjar ofta lite försiktigt runt hålen på pappret och utökar därifrån. Ofta blir det blommor av det och det blir till rankor eller vaser med stora buketter. Ögon, katter, stjärnor, blommor och fyrkanter är mina favoriter samt övning på den egna autografen.

 5. Hej Magalena!
  Blev full i skratt när jag såg ditt klotter, jag känner verkligen igen mig. Sitter ofta och ritar under föreläsningar eller mindre intressanta möten. Inga hästar men ofta ögon precis som du och många hjärtan, blommor och ordspråk så som Amor Vincit Omnia i olika stilar. Ha en fin helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..