Letar efter skjuts?

Den 6 februari åker jag och Hannah till Jokkmokks marknad. Vi ska gå en MODEVISNING för en vän som syr de mest underbara kläder du kan tänka dig.

Vår mamma kommer upp en dag senare (den 7 februari) Landar i Luleå strax efter 11.00

Om du KÄNNER någon som är på väg till Jokkmokk under lördag förmiddag.
Så kanske vår mamma kan få lifta med?

Du kan väl maila henne på linda.bergling@arken.org isåfall?

Åhh hoppas! Nu håller jag tummarna.

image

Har flyttat in min dator i Isaks rum.
Jag tycker det är rätt skönt att sitta och känna närvaron här.
Det har gått lite upp och ner….
Men nu känns det helt ok

image

Fick min inloggning till studiesidan idag.

Kursen i nordsamiska börjar nu.

HJÄLPER!! Hur pluggar man????

Ska jag dela upp det till ett par timmar om dagen. Eller ska jag lägga allt på 1-2 pluggdagar?
Hur gör du, om du pluggat på distans?

image

Ett kul frågespel, jag kommer tvinga alla i familjen att spela med mig i fortsättningen.

Syns lite senare. X

 1. Therese skriver:

  Jag brukade räkna bakifrån… tex. Inlämningsuppgiften ska in 1 feb, det är alltså x dagar kvar, jag ska ha hunnit läsa dessa böcker, och skrivit min uppgift. Bok 1 har 200 sidor, bok 2 har 300 sidor o.s.v. Då kunde jag räkna hur många sidor jag skulle läsa per dag och ändå kanske ha 3 dagar kvar för själva skrivningen. Följde detta stenhårt, men om nåt kom i vägen så visste jag hur mycket jag va tvungen att läsa ikapp en ”ledigdag”. Till tenta gjorde jag ungefär lika men förde alltid noggranna anteckningar, med penna och papper. Därefter renskrev jag på dator och sen hade man huxflux lärt sig en massa på bara det. Jag lär mig bäst genom att ha struktur och skriva anteckningar – du kanske lär dig bäst genom att bara läsa, alt. lyssna (i så fall kan man ju spela in egna röstanteckningar på tex en diktafon). Man är olika. Pluggade 3,5 år till lärare.

 2. Hej finaste Magdalena ! Jag pluggar på distans, jobbar heltid i skola, deltid med bröllop samt pluggar för att ta min bildlärarexamen.Under de två senaste åren har jag knappt läst en bok bara för nöjes skull, utan ligger med överstryknigspenna o pluggar bildbildbild 🙂 Asjobbigt men sååå kul! Jag har försökt strukturera upp det i perioder, men inför en inlämningsuppgift är jag knappt kontaktbar för att det är så intensivt…och ibland är det kolugnt iflera veckor…Jag pluggar bäst om jag går till biblioteket, kan bli sittande många timmar men då får jag vara ostörd, är jag hemma blir det så mycket annat… Jag ska bara hänga tvätten..o ringa mamma, o titta klart på det o det…Lycka till, det klarar du galant! Kram 🙂

 3. Anna skriver:

  Hoppas eran mamma får skjuts från Kallax flygplats. Om ni inte får napp kan ni be Lise skriva på ”samiska posten” på Facebook 🙂 är en sida för resande samer där man kan fråga om lift. Vi ses på modevisningen:)

 4. Marran skriver:

  Vad roligt att du valt att börja plugga nordsamiska!
  Jag läser en kvällskurs i finska vid Umeå universitet och jag brukar lägga någon/några timmar per dag då jag sitter och går igenom uppgifter och tragglar glosor. När det gäller glosorna brukar jag rita de ord jag ska öva på. Förra terminen hade vi olika familjerelationer och utseende. Jag ritade en tjock, lång pappa. En kort smal mamma. En dotter med glasögon osv.

  Du måste hitta ett sätt som fungerar för dig, men för mig fungerar det bättre att jag pluggar intensivt och håller på kortare stunder än att vrålnöta en hel dag.

 5. Sus skriver:

  Hej!

  Va kul med studierna. Jag håller också på att fundera om jag ska plugga nåt här framöver eller inte. Är sjuksköterska så jag siktar på att i så fall läsa någon spec på distans när jag är hemma med yngsta dottern.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..