Den bästa julklappen man kan få.

GOD JUL mina fina och underbara vänner härinne!
Jag tycker så otroligt mycket om er.
Ni förstår nog inte vilket enormt stöd ni är för mig, och hur mycket er omtanke och kärlek stärker mig.

Jag fick den finaste julklappen man kan önska sig inatt.

Den har räddat mig från tillfällig galenskap. Lagat mitt hjärta för en kort minut. Gjort min julafton uthärdlig, och fyllt min själ med tillfällig ro.

Isak hälsade på mig i en dröm i natt.

Jag kände hans hud under mina fingrar. Jag pratade med honom. Jag kramade honom och jag berättade för honom hur mycket jag älskar honom.

Det var så otroligt verkligt…?!

Isak kom in till mig när jag stod i badrummet.
Han såg precis ut som han gjorde innan han lämnade oss..
Hans hår var busigt och rufsigt.
Han log och skrattade till.

-HAR DU LURAT OSS!!! DU ÄR INTE DÖD???? Utropar jag chockat och förskräckt.

Nej mamma, jag kom bara tillbaks för att berätta att jag älskar dig…

Vi kramades. Jag luktade honom i nacken och kramde honom så hårt att armarna nästan domnade.
Han kramade mig tillbaks.
Jag kände en sån enorm kärlek och värme från hans kropp….

Vi bara stod där, länge. Jag tog ett nytt grepp. Kramade honom  längre och hårdare. Grät tyst och viskade ‘jag älskar dig’ i hans öra…

Minns inte hur vi skildes åt? Minns bara kärleken, känslan, hans ansikte, kroppsspråket, den busiga blicken och hur han drog fingrarna genom sitt håret.

Inga pengar på jorden skulle kunna köpa eller fylla mig med den lycka jag känner nu.

Jag känner ro, och en sådan ENORM tacksamhet för att Isak kom och hälsade på mig just inatt..

Det var som om han ville att jag skulle få en fin jul? Trösta mig?

image

Klockan tre tänder alla mammor som förlorat barn ett ljus runt om i Sverige…

image

Morgonen började i kyrkan. Tände ljus för Isak, Filips pappa, mormor, farmor och alla dem jag älskar och mist

image

Gjorde fint nere hos Isak på Djurgården. Kyrkogården var full av folk.

image

Åt en julfrukost med barnen hemma hos deras pappa och hans nya familj.

image

Vi öppnade paket och drack kaffe

image

image

image

Åkte till stallet och kelade med Goliath. Skämde bort honom med en påse morötter och lite gos.

Tänkte först rida ut en sväng barbacka, i skogen men insåg snabbt att det var alldeles för halk.

image

image

Nu är jag hemma hos mamma. Har tagit på mig myskläder. Vi ska äta lite. Titta på tv och bara vara….

Skönt att vara med mamma nu.
Hade jag varit runt människor som varit ”för glada” då hade jag känt att ”man glömde bort Isak” och det hade gjort mig ledsen.
Hos mamma känner vi samma saknad. Vi behöver inte säga något. Tystnaden och stillheten är skön.

image

Hoppas du får en fin jul.

Och tack för att du finns…💜

Ps: skickar en liten hälsning från Charlie, Filip och company

image

De hälsar och önskar dig en riktig god jul

 1. Maria skriver:

  När min pappa dog i cancer 2007, drömde jag precis som du att jag hade kontakt. Med den skillnaden att jag drömde att han ringde mig. Jag hörde hans röst och blev sååå glad. Jag frågade givetvis: ”var hamnade du”? Och han skrattade sitt underbara härliga goa skratt. ”Men jag vill veta, var hamnade du”? Han sa då med skratt i rösten ”Överallt, jag finns överallt”. Jag nöjde mig med det svaret. Vi pratade ett tag och sen undrade jag om han ville prata med mina systersöner. ”Ja, ååå får jag det”? ”Ja det klart” sa jag och räckte över luren till dem. Pappa pratade med dem en stund innan jag fick luren tillbaka. Jag frågade då om han ville prata med mamma. ”Ja det ville jag” sa han och jag gick in till mamma och sa ”pappa är i telefonen, vill du prata med honom”. Mamma blev ledsen och sa att ”det förstår du väl att pappa är död, han kan inte vara i telefonen”, och därmed ville hon inte prata med honom. Vi pratade en stund till, pappa och jag, innan vi sa att vi älskar dig och hej då. Efteråt försökte vi övertyga mamma om att det varit pappa vi pratat med och hon blev så förtvivlad över att hon nekat att ta emot telefonen. Detta var så verkligt för mig när jag vaknade att jag var övertygad om att jag pratat med min älskade pappa. Jag är fortfarande, efter 7,5 år lika övertygad om att pappa kontaktade mig och det har varit en tröst för mig, särskilt efter att mamma dog för 2,5 år sedan. Jag tror att det är som ett fönster emellan våra världar, fönstret är inte öppet jämt för de ska inte se allt vi gör…, men de är med oss och ser oss, försöker hjälpa oss så gott de kan.

 2. Mia skriver:

  Du skriver så vackert och man kan verkligen känna din smärta och din sorg, jag sitter här och tårarna bara rinner, klart att han hälsade på dig i drömmen och vad mysigt att ni fick den stunden tillsammans. Stor kram!!!

 3. Vad glad jag blir för din skull, att du träffade honom i drömmen! Massor av kramar från Helen

 4. Hej fina du.
  Ville bara berätta att jag fick besök av min bästa vän i en dröm efter att hon gått bort 2006. I drömmen visade hon mig sin gravsten (som ej kommit på plats just då) & vi fick ett riktigt avsked. Vi grät och kramades i drömmen och hon bad mig hälsa en sak till hennes ena syster. Några veckor senare när stenen var på plats så såg den exakt ut som hon visade mig. Är helt övertygad att både min & din dröm var verkliga. Glad jag är att du fick besök och att ni fick kramas. Tårarna bara rinner ner när jag läser dina ord. Massa styrke kramar från Vivianne från Kärra

 5. Annika skriver:

  Hej Magdalena! Jag tror att Gud kan ge själar tillåtelse att besöka dem som saknar dem, för att ge tröst. Jag ber för dej, att du ska få den tröst och visshet du behöver om att Isak har det bra och att ni kommer att ses igen i evigheten. Boken du fick till julklapp: Himlen finns på riktigt läste jag nyss, och den var jättebra. Skulle också vilja rekommendera boken: Return from tomorrow av George G Ritchie. Kanske bästa boken jag läst, så fylld av livsvisdom och råd. Handlar om en man som dog men kom tillbaka och berättar vad han upplevde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..