Maggans Adventskalender #21

preemkalender

I dag är det den 21:a december och allas vår Tomas har namnsdag. Jippio! I lucka 21 hittar vi 2 st presentkort från Preem värda hela 400 kr per st. Du kan tävla här i kalendern, dessutom kan du dubblera dina chanser genom att vara med på Instagram. Lycka till!

Mer än bara korv på Preem – Middagsakuten rycker ut!

December och januari är stressiga månader för barnfamiljer med allt som ska ordnas. Det är skolavslutningar, luciatåg och kvällsaktiviteter samtidigt som julen/nyåret ska förberedas. Julklappar ska inhandlas, vinterdäcken ska på, maten ska lagas och både tiden och pengarna är svåra att få att räcka till.

Samtidigt upprätthåller vi i sociala medier den perfekta ytan med berättelser om hur vi bakade både lussebullar och pepparkakor samt har julpyntet uppe. Med de mest perfekta inläggen stressar vi upp varandra och går varandra på nerverna ännu mer. Visst är det befriande när vi då och då får höra att det inte är så ”perfekt” som det kan se ut?

Det är den där berättelsen om när det inte blev riktigt som hade tänkt sig… vi kommer svettiga inrusande 20 minuter försent till luciatåget, hann inte fixa någon middag till familjen, på väg ut från dagis har vi lyckats felparkera och få böter eller punktering på bilen, så vi måste gå hem. Någon unge har kissat på sig och vi känner oss rätt uppgivna.

Då vill Preem rycka ut med Middagsakuten! Om du delar med dig av din historia så har du chans att vinna en middag! Så har du en sak mindre att tänka på.

Hur deltar man?

Dela din historia direkt i kommentarerna på bloggen. Vi utser två vinnare som får middagen fixad för hela familjen (presentkort på 400 kr/vinnare). Du kan dessutom dubblera dina vinstchanser genom att även tävla på instagram eller facebook där du delar din historia och använder hashtag #middagsakuten och #preem för att tävla.

Det finns så många förutfattade meningar om vad det är för kvalitet på mat på en bensinstation, men när låter folk smaka på maten först och de sedan får reda på att maten kommer från Preem så kan de knappt tro det.  Det finns nämligen massor av gott att äta på Preem – mer än bara korv! Till exempel Pulled Pork i färskt bröd, en härlig salladsbuffé där du kan plocka ihop din egenkomponerade sallad och stenugnsbakade pizzor för att nämna några exempel.

HÄR kan du läsa mer om tävlingen. Där finns kommer också de bästa historierna att samlas från middagsakuten för folk att ta del av och njuta av att vi faktiskt är fler som inte är perfekta!

Ge oss din  historia i kommentarsfältet så drar vi två vinnare av er! Lycka till!

Vinnare blev Marika Johansson och Veronica Mandaric. Presentkort kommer till er. Grattis! 

 1. Ritva skriver:

  God morgon fina Maggan. Jag skickade två paket till dig. God Jul till er alla och kramar ! Mvh Ritva

 2. Anna L skriver:

  Bara en historia?

  Känns som om varje december verkligen består av julSTÖK och bök. Man vill pyssla med barn men tappar tålamodet och det som skulle vara en mysig stund blir ångest. Klapparna köps i absolut sista stund (alltså inte köpta än) och blir därefter man har uppesittarNATT innan julafton för att få ihop allting, röja undan Tomtens bevismaterial i form av presentpapper och annat krafs. Och så ska man försöka få lite fin också.

  Oj vad man inte lyckas tindra så värst bra på julafton då.

  Lucia i år innebar att inte hitta Lucialådan på vinden följt av att sonen inte kunde bestämma sig mellan tre alternativ men att Mamman sista kvällen innan lycklig hittar lådan och även en ny Tomtedräkt som jag lyckats handla förra året på rea. Bra med såna överraskningar och tur att han valde bort stjärngosselinnet för i så fall skulle vi ha rafsat fram strykattiraljer med.

  Alla lådor som ska sorteras och inte har någon förvaring och trängs med jullådorna som är nere från vinden ååå så mysigt att sätta upp julpynt så det blir ännu rörigare. Och var ska granen få plats? Bara att börja julpyssla med att sortera lådor istället.

  Kan forsätta i all oändlighet.

  Men nånstans får man vara nöjd med det lilla. Vi fick till adventspaket och landar varje dag lite matta i kanten i tv-soffan framför julkalender, Så det blir jul ändå.

  God Jul!

 3. Hej,

  Jag vet att att prata om tiggeri är väldigt kontroversiellt och många människor tycker mycket om ämnet.
  Jag har på sistone hamnat i många diskussioner men folk som säger så vidriga saker om tiggare, att dom har fina telefoner, att det är organiserat, att dom tjänar 800:- per dag osv osv.

  Jag kan inte säga att jag hatar folk som hatar tiggare, för flera av dom jag älskar säger dumma saker. Men jag förstår dom inte. Jag förstår dock att dom inte förstår, och det är okej.

  Men vi är alla människor och jag önskar ibland om vi svenskar såg längre än var vår näsa räcker och inser hur förbannat bra vi har det. Och hur jobbigt och hemskt många andra har det. Och slutar döma och se ner på folk och faktiskt förstår att även dom är människor. Vill man inte lägga pengar till dom kan man titta dom i ögonen, säga hej och erkänna att även dom är människor.

  Jag hade gärna vunnit 400:- på Preem, köpt lite god mat och åkt och delat ut till dessa stackare som sitter på olika hörn i staden där jag bor.

  Kram och God Jul Maggan!

 4. Annika skriver:

  Den här julen kommer inte bli som vi tänkt oss.

  Min man har magproblem och jag har åkt på öroninflammation och orkar knappt vara uppe. Helst av allt hade jag velat ställa in julen, men kanske vi kan träffa lite av släkten en stund.
  Det kommer fler jular och fler dagar i jul då vi kanske mår bättre, och om inte annat så blir det jul nästa år igen. 🙂

 5. Är med 🙂

  Jag kan inte komma på någon specifik historia på rak arm, men jag har varit i princip ensam med mina två små buskillar sedan slutet av oktober då deras pappa varit och är iväg på långväga jobb till dagen innan julafton. Så man hinner ju inte med någonting mer än det absolut mest nödvändigt kan jag säga! Typ som att äta, gå på toa och fixa med barnen haha.. Gran har vi iaf fått upp men för övrigt ser det.. för jäkligt ut. Det finns så mycket som jag skulle vilja fixa och greja med men samtidigt så vet jag att det är såhär det är nu och ingenting blir bättre för att jag stressar upp mig över situationen. Det blir jul ändå 😉

  Hoppas på tur för denna smidiga vinst 😀
  Kram Matilda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..