Graaf & Eberhard: Magsjuka barn och alternativa uppfostringsmetoder


Fredag igen och som ni vet är jag kvar nere i Ystad av en anledning som hör livet till, men som aldrig är lätt eller kul att vara med om..

Här kommer i alla fall veckans avsnitt som vi spelade in häromkvällen´. Det blev på något sätt ett avsnitt som handlar om lite allt möjligt, men mycket barn och frågeställningar och problem och en del alternativa uppfostringsmetoder.

I avsnittet får också David ett spännande samtal som vi valde att inte klippa bort, för han var så gullig, och så får ni höra lite hur det fungerar när vi sitter och spelar in. Allt kan hända och det gör det också oftast.

Från och med nästa avsnitt, avsnitt 32, publicerar vi podcasten på måndagar. Nästa avsnitt kommer alltså måndagen den 2:a juni. Det blir bättre för oss och jag hoppas verkligen det känns okej för er som lyssnar också? Eller har vi svårt att bryta en invand rutin? (det pratar vi också lite om i veckans avsnitt).

Lyssnar gör du via din telefon eller gå till Itunes och lyssna direkt på webben HÄR. Har du en Iphone fungerar appen Podcaster jättebra. Sök på Graaf & Eberhard, både i Itunes och i Podcaster. Du kan också lyssna här på bloggen/sajten. I det här inlägget hittar du en spelare längst upp (bilden på mig och David), eller i högerkanten hittar du veckans avsnitt samt under podcast i menyn, där vi också samlat samtliga avsnitt. Vi har också en youtube-kanal och en spelare därifrån hittar du här längst ner. Många alternativ. Ni kommer liksom inte undan, hehe….

Glöm inte att mejla oss förslag på ämnen, ge oss feedback eller annat. Mejla oss på podcast@gsonmedia.se eller gå in på vår officiella facebook-sida och skriv med oss där.

Jag hoppas du får en fin helg med mycket sol och skratt. Det blir en blandat helg för mig, lite eftertanke, en födelsedag och lite annat. Visst är livet lustigt? Men ganska härligt stundom ändå.

KRAM ´x

 1. Anders skriver:

  Hej Bea.

  Om du uppfattar mina inlägg som personangrepp så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Det var aldrig min mening. Och du har helt rätt. Jag är ingen förälder som sitter inne med dom ”rätta” svaren om hur man skall agera som förälder. Mina inlägg var inte riktade till Magdalena som privatperson om hur hon uppfostrar sina barn i vardagen. Mina inlägg skrev jag utefter det att Magdalena sitter tillsammans med David Eberhard i dels en pod och dels hos TV4. I tv4 svarar dom två på tittarnas frågor och ger tips. I poden ger dom också ideer till andra föräldrar hur man kan agera. Därför tycker jag det är viktigt att man reflekterar över sina ageranden. Vad mina val som förälder får för konsekvenser i det långa loppet. I mina framtida inlägg kommer jag att vara mer tydlig på den punkten. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på den punkten. Jag hoppas att jag gett dig lite mer klarhet i varför jag skrev till Magdalena.

  Hälsningar
  Anders

  1. Anders: jag har aldrig suttit i tv 4 som en utnämnd barnexpert. Jag har varit där i egenskap av att vara mamma till fyra barn.
   I våran pod ger jag heller inte tips om hur andra människor ska uppfostra sina barn. Jag talar om hur jag är, vad jag gör (både rätt och fel) jag ber om ursäkt ifall det har varit otydligt.

   Mvh. Magdalena

   1. Anders skriver:

    Hej

    Jag är väl införstådd att du inte sitter som någon expert vare sig hos tv4 eller i poden.
    Men du sitter ändock och svarar på tittarfrågor och även hur du agerar i olika scenarion. Är det inte då på sin plats att man reflekterar över sina tips som jag tror att många tar efter?

    Hälsningar
    Anders

 2. Bea skriver:

  Anders, du kan ju inte vara på riktigt. Menar du på fullt allvar att Maggan ska korsfästas för att du anser att hon inte uppfostrar sina barn på ”rätt” sätt?

  Vem är du att att göra den bedömningen? Den är väl aningen subjektiv va? Vi alla agerar efter bästa förmåga. Vem vet, jag kanske inte heller hade hanterat det som henne, men inte fan kliver jag in här och försöker trycka till henne på det fula sätt du gör.

  Herregud. Olika åsikter kan man alltid ha, men personagrepp går fetbort. Somna om.

 3. Anders skriver:

  Hej Magdalena. Har en undran angående straffet du gav din son som mobbade en annan. Vill höra dina tankar om vilka värderingar du skickar till din son, genom att ge straffet du ger? Vad skickar det för signaler? Och även vad det andra barnet tycker? Varför är det ett straff att bära sådana kläder?

  Hälsningar
  Anders

  1. Ja själva poängen var väl att klä av honom märkeskläder och image.
   Det kanske inte funkar för alla? Men för honom/oss gjorde det de. Vad den andra pojken sa eller hur han upplevde det? Det har jag inte en aning om. Det här handlade inte om honom, utan om hur MIN son behandlade andra…
   Det finns säkert 1000 bättre sätt att ”vinna en poäng” men i det här fallet funkade det för oss.

   1. Anders skriver:

    Hej igen.

    Jag gissar att du menar att han slutade mobba mer när du säger att det funkade för er.
    Och det stämmer säkert, att det funkade för er. Det finns massor av saker som ”funkar”. Att slå sitt barn funkar nog också, men vad leder det till? Åter igen, vad skickar man för signaler och vad ger man för värderingar utifrån hur man agerar på sitt barn beteende?

    Hälsningar
    Anders

    1. Vet du vad Anders, du verkar vara en mycket smart man, och har Säkert många mycket bättre sätt att hantera problem och situationer på än jag.
     Så låt du mig göra vad jag tycker är rätt för min familj, så kommer jag inte ifrågasätta hur du gör med din.

     Ha nu en jättetrevlig kväll x

     1. Anders skriver:

      Hej Magdalena

      Men till saken hör ju att du har suttit i soffan hos tv4 och svarat på frågor från tittare. Du driver en pod. Du ger tips som jag tror många tar efter. Är det då inte ganska naturligt att bli ifrågasatt.
      Jag tycker då det är högst anmärkningsvärt att du inte har något mer att tillägga om dina tillvägagångssätt.

      Hälsningar
      Anders

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..