ANNONS

Läsarkrönikan: McDonald’s

/

Idag så blev visst läsarkrönikan lite senare än vanligt… Så kan det gå. Ibland får man helt enkelt bara ta det som det kommer.
Den här veckan så har vi fått in en intressant krönika som tar upp arbete och dess värde. Kort men tydligt. Känner du att ditt jobb har den status som det förtjänar? Det hoppas vi. Tack för din krönika Anna! Keep on working. 😉
Vill du också få vara med på sajten med din krönika? Skicka då in den till magdalenagraaf@gsonmedia.se. Gärna ihop med en kort text om vem du är och en bild, men om du önskar så får du vara anonym. Tack!

Jag heter Anna, är gift och har två barn. Jag bor i ett hus på landet och har jobbat sen jag gick ut skolan (gymnasiet) för ungefär 12-13 år sen.
Jag hade ett deltidsjobb vid sidan av studierna eftersom jag flyttade hemifrån när jag var 17 för att plugga på annan ort.
För att kunna finansiera mina resor hem på helgerna, alla snygga kläder jag ville köpa och alla roliga fester jag ville gå på så sökte jag extrajobb och var verkligen jätteglad när jag fick jobbet!

McDonald’s
Mitt yrkesval gör att jag får ofta frågan när jag ska skaffa ett? riktigt? jobb. Mitt jobb är ett riktigt jobb, jag får lön. Bra lön, som ligger långt över minimilönerna och mer än många av mina kompisar i andra branscher
tjänar.
Nu undrar ni säkert var jag jobbar? Jag jobbar hos en av världens största arbetsgivare. En gigantisk hamburgerkedja. Jag vet att många människor har jobbat i branschen, jag vet också att det är en bransch som de flesta väljer att lämna eftersom arbetstiderna i många fall är usla, där lönen är sådär bra(det beror på vad man jämför med) och så vill man oftast vidare i livet.
Anledningarna till att jag jobbar kvar är att jag har fast jobb, och jag har inte vetat vad jag ska plugga till…

Jag bor i ett stort hus på landet som tillsammans med min familj, huset var inte särskilt dyrt och jag har det bra som det är.
Jag tror inte att jag kommer att stanna för evigt där jag jobbar nu. Men vem gör det? Varför är det helt normalt att jobba 25 år inom äldreomsorgen, 15 år på ICA eller 20 år på lokala fabriken men när man jobbar på 10 år på McDonald’s eller Burger King är det något fel på en?

När jag gick på gymnasiet och jobbade sa en kille på skolan till mig att jag inte borde jobba kvar på mitt jobb. Folk som jobbar där slutar alltid som arbetslösa socialfall.
Jag har ALDRIG varit arbetslös! Däremot har han varit arbetslös och levt på bidrag i perioder.

Det är väl fantastiskt att det finns jobb till de som inte pluggar vidare? Jobb där ingen kräver att de ska ha vissa betyg eller någon examen?

Det jag vill komma fram till är att mitt jobb är ett RIKTIGT jobb. Jag får lön på och jag utför riktiga arbetsuppgifter.
Jag tycker att varje individ själv ska få välja yrke. Det är klart att det finns föräldrar och andra som tycker att man ska skaffa en högskoleutbildning, men i slutändan är man sin egen lyckas med.
Att plugga passar inte alla. Eller så vet man inte vad man ska bli när man blir stor?

Med kärlek till er alla! Kram Anna

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00