Graaf & Eberhard: Adhd, skurmoppar och självmord med Alvedon.

Fredag igen! Dags för vår Podcast! Jippiiiiooooo! 🙂 . Jag ÄLSKAR detta, det är så mysigt att sitta med David och de andra som hjälper oss med tekniken. Jag ser verkligen fram emot varje podtillfälle. Jag hoppas ni tycker det är kul, ibland intressant och att ni får ut något av oss.

Vi försöker spela in podcasten så nära inpå publicering som möjligt. Ofta blir det på onsdagen, ibland blir det på torsdagen. Vi babblar ju så mycket så det går åt lite klippning också innan vi kan slänga upp den på Itunes och här på sajten.

I dagens avsnitt pratar vi mycket om Adhd och mediciner, vi berör så klart Lexbase, den där sajten (som nu ligger nere), där man kan kolla in sina grannar och om de är dömda för något. David berättar också om sina försök att sälja sitt köksbord.

GRAAFEBERHARD

Lyssnar gör du via din telefon eller gå till Itunes och lyssna direkt på webben HÄR. Har du en Iphone fungerar appen Podcaster jättebra. Sök på Graaf & Eberhard, både i Itunes och i Podcaster. Du kan också lyssna direkt här på min sajt, i spelaren nedan, under ”Podcast” i menyn, där vi också samlat alla avsnitt, eller i spelaren du ser här till höger.

Vill du ge oss ris eller ros, kommentera något vi sagt, eller ge oss tips om vad vi ska ta upp och prata om i podden? Mejla oss på podcast@gsonmedia.se eller gå med i vår Facebook-sida, det skulle vi uppskatta!

Hoppas din fredag och helg blir alldeles fantastisk! Jag drar till Ullared med 170 tanter i morgon bitti. Ska du med?

KRAM x

 1. Erika skriver:

  Om man skulle vilja lyssa och har en samsung kan man det ? 🙂

 2. Paula skriver:

  Usch han är så hemskt den där jan larsson. Riktig dåre.

  Sitter med en 4 åring som ska påbörja sin utredning , hans pappa grav ad/hd o asperger, farmor adhd, faster adhd/asperger faster nr 2 adhd o farbror adhd

  Att få diagnos är inte så enkelt som herr larsson påstår, inte ens att få medicinering . Faster 2 o farbror har fått diagnosen men noll hjälp , 2 år senare och ftf utan hjälp lr medicinering .

  Man ska nog lyssna på sig själv, och se vad ens barn behöver.

 3. Jag förstår din väninnas oro för detta med medicinering. Jag förstår precis för jag har varit i samma situation själv. Min som fick diagnos adhd för två år sedan och ett halvår senare fick han även diagnos Aspergers. Jag fick kämpa ganska länge innan jag fick en utredning på honom. Jag fick hela tiden höra att det inte var så konstigt att han var som han var för han hade ju förlorat sin pappa i en bilolycka året innan. Men till slut bad skolan om en utredning för de kunde inte längre ha honom i klassrummet. DÅ lyssnade man och en utredning påbörjades . Ett och ert halvt år senare fick han sin första diagnos,adhd. Läkaren började genast prata om medicinering men jag var HELT emot det för jag hade läst så mycket negativt. Men jag fick sätta min oro till sidan och tänka på att det handlar om mitt barn och vad som kr bäst för HONOM och inte för mig.

  När min son tog sin första tablett så kom hans två systrar in till mig och sa: mamma, M kramade precis oss och sa att han älskar oss. Han som alltid slår på oss och är arg på oss. Andra dagen säger min son till mig: mamma, varför har jag inte fått denna medicinen för länge sedan? Nu mår jag bra och jag orkar lyssna på lektionerna.

  Att få medicin har enbart varit positivt för min son. Han mår bättre och märker det själv. Vi andra i familjen märker att han mår bättre och det syns på betygen som har höjts i alla ämnen. Nu är min son 13 år och vill inte vara utan sin medicin. Han har ritalin och den fungerar bra till honom. Din väninna måste göra det som känns rätt för henne och hennes son. Och om jag får ge ett tips så säger jag: sluta googla för man får upp så många skräckhistorier. Lycka till åt din vän och hennes guldklimp.

  Kram Carina i Kristianstad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..