ANNONS

Läsarkrönikan: ”Nykära, ostoppbara, livet är problemfritt och ingenting är omöjligt”

/

Nu så är det onsdag igen och solen strålar över Stockholm. Hur har ni det i resten av landet? Nu så är det dags för läsarkrönika och idag har vi en riktigt bra åt er.
I den här veckans text så får ni ta del av Carolines historia om att oförberett i ett färskt förhållande få ta på sig en roll som plastmamma. En roll som inte är helt självklar. Tack för din intressanta och läsvärda krönika!
Vill du också få vara med på sajten med din historia? Skicka då in den till magdalenagraaf@gsonmedia.se. Gärna ihop med en bild på dig själv, men likaså får du vara anonym. Tack!

Jag bloggar på www.tantc.blogg.se (bloggen är låst av okänd anledning /admin) om livet som bonusmamma.
Efter 1 månad tillsammans så fick vi ett samtal att en tjej min sambo träffat på en fest och tagit med hem väntade hans barn.
Lilla T blev tillverkad en månad innan jag och hans pappa träffades.
Våra liv vändes upp och ner. Det här var den första krönikan jag skrev om situationen.

Nykära, ostoppbara, livet är problemfritt och ingenting är omöjligt. Nästan lite naiva.
Alla kommer vi ihåg de första veckorna som nykära. När man vet att vi är ett par. Det är vi mot världen.
Ingenting gammalt ligger och skräpar. Man är skrämmande ärliga mot varandra och man ser på varandra med det där glittret i ögonen.
Vi lämnar det som varit bakom oss, och nu är det vi. Bara vi , vi mot världen! Sen somnar man i armarna på den man älskar, men som man inte vågat säga att man älskar, det är lite tidigt än. Du sover tryggare än på länge.Du vaknar en morgon, allting är som en vanlig morgon. Du är lycklig glad och älskar livet.


Du har fått ett sms av din kärlek på morgonen, smset värmer hela kroppen och du känner. Idag kommer bli en bra dag.


Du sitter på kontoret och ser ut på solen som skiner, en riktigt fin vårdag. Bestämmer dig för att köpa lunch och äta den i parken utanför kontoret. Ringer till din kärlek, han svarar och din kropps fylls av lycka bara genom att höra hans röst. Efter 3 minuter avbryter han dig och säger ” det är något jag måste berätta”. Klumpen du då får i magen, det börjar susa i huvudet och allting snurrar. Vad ska han säga? Vad har hänt? Kommer han göra slut? Tusen frågor på en sekund, du bara viskar tyst, berätta för mig.


Minuterna går, tankarna snurrar och du tror inte att det du hör är sant. Det förflutna har kommit i kapp framtiden. Det förflutna kommer om åtta månader leverera ett barn. Ett barn som det förflutna bestämmer sig för att hon vill föda.


På tio minuter har livet gått från rosa fluffiga moln, till hjälp. Jag ska bli plastmamma. Tårarna bränner och samtidigt lider jag något enormt med min kärlek.


Han har blivit lurad, och överkörd. Av det förflutna som varade en efterfest. Någon timme.


Jag bestämmer mig där och då, vi klarar det här. Stöttar vi och litar på varandra så klarar vi det här. Såklart barnet ska ha oss som föräldrar. Det ordnar sig!Timmarna, veckorna och månaderna går. Tårar rinner nedanför våra kinder, vi skrattar, vi planerar, vi känner frustration, vi känner oss lurade, vi känner oss starkare och starkare. Vi glider inte ifrån varandra, vi flätas samman hårdare, starkare och säkrare. Vi går igenom alla olika faser man kan gå igenom. Vi träffar det förflutna och försöker planera framtiden. Den bissara framtiden, med ett barn. Vi, efter 4 veckor tillsammans så har vi bestämt oss för att gemensamt uppfostra ett barn tillsammans med det förflutna. Vi har våra familjer och vänner i ryggen, vi känner oss starka.

Vi känner att det här kommer bli bra. Det förflutna kom in i framtiden fast vi lämnat det förflutna bakom oss. Vi känner inget hat, vi känner oss lurade. Men vi har varandra. Vi har kärleken till varandra. Med den kärleken vi har kommer vi klara den här utmaningen. Vår största utmaning i livet.

29 december, dagen då det förflutna blev vår framtid. Framtiden ska vi ge all kärlek vi har, vi är en familj nu. Jag , kärleken och framtiden

Framtiden har väntat länge nog. Om vi inte tar hand om den kommer andra göra det – Adlai Svensson

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00