Jag fick ett mejl..

Jag fick ett mejl av Kattis Ahlström. Hon jobbar ju numera på Bris sedan ett tag tillbaka. Det är och blir mycket välgörenhet så här vid jul, men det måste få vara så. Jag mår dåligt när jag tänker på alla ensamma människor och människor som far illa. Det är klart att det inte är okej heller resten av året, men vid jul känns det extra på något vis.

Kattis mejlade mig och frågade om jag kunde sprida lite information och lägga upp en film om Bris, och självklart! Syftet med filmen är att sprida kännedom om varför Bris behövs så att fler ska vilja stötta dem att hjälpa utsatta barn och unga.

Till Bris vänder sig utsatta barn för att få stöd och hjälp – barn och unga som saknar en vuxen att prata med. Trycket på deras kanaler; telefon, chatt och mejl är enormt och blir ännu större under helgerna när skola och elevhälsa har stängt.
För närvarande har Bris 18 heltidsanställda kuratorer som stöttar barn och unga mellan 10.00 – 22.00 varje dag, men resurserna räcker inte. Många barn som kontaktar Bris får stå i kö för att komma fram, men barn som mår dåligt orkar inte vänta. Bris behöver nu all hjälp vi kan få så att alla barn som hör av sig får det stöd de behöver.

Filmen gör mig lite illa till mods, men det är meningen att den ska kännas.

Tack från hjärtat och vi hörs snart.

x

 1. Mycket bra!
  Jag lägger också ut filmen.

 2. Annika skriver:

  Tack för en bra blogg!! Fick din senaste bok i förtidig julklapp – har nu läst den från pärm till pärm på några gå timmar, verkligen en bra o intressant bok!!! Högsta betyg!!

 3. Matilda skriver:

  Så bra att du sprider. Kanske är det mycket mammakänslor men ögonen liksom svämmar över vid tanken på all ensamhet som blir extra synlig vid jul. Och på alla barn som har det svårt (extra bra att det är så smidigt att köpa välgörenhetsklappar nuförtiden).

  Och på tal om ensamhet så har jag skrivit en kolumn om just det, fast med riktning uppåt istället, mot äldre generationer. Om hur lätt det är att vi glömmer att det finns personer bakom rollerna av farmor och mormor och att vi aldrig riktigt hinner bry oss om att se vilka personerna bakom dessa roller är. Läs gärna: http://nyheter24.se/nyheter/kolumner/759125-glom-inte-bort-att-prata-med-mormor

  Hoppas på mindre ensamhet i år.
  God jul!

 4. En julgåva till BRIS och Unicef istället för julklappar blir det i år!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..