Massor av härliga kalas

Igårkväll firade vi Filips bror Jens 45 årsdag OCH brorson Lukas 25 årsdag.

Vi firade dem med båtåkning, strand och pizza hos Wendels i Sandskogen

20130723-115928.jpg

20130723-120007.jpg

20130723-115954.jpg

20130723-120038.jpg

20130723-164831.jpg

20130723-120017.jpg

20130723-115941.jpg

Det finns så mycket jag älskar med mitt andra hem här i Ystad!

20130723-174621.jpg

Ska du åka hit så måste du ha en relaxdag på Saltsjöbaden, hänga på stranden, äta köttbullar och wienerbröd på fritidsbaren. Besöka ”kom i luckan” Strosa på stan/i den nya och fina hamnen. Kåseberga, rökeriet…

Snart är det jazzfestival, det blir kul! En helg med alla midsommarvänner på Gotland och sedan tillbaks hit.

 1. s skriver:

  Jag kunde inte undgå att lägga märket till att du hade två ringar, har ni gift er i smyg?

 2. Tian skriver:

  Svensk sjukvård inte längre världsledande

  Hugo Lagercrantz, Senior professor vid Karolinska institutet och tidigare verksamhetschef vid Astrid Lindgrens barnsjukhus skriver i en debattartikel på DN Debatt att den svenska sjukvården inte längre är av världsklass. Han pekar på en lång rad brister och uppmanar socialminister Göran Hägglund att reagera i stället för att avfärda kritiken.

  Lagercrantz nämner brister inom barnsjukvården, BB-kris, ständiga överbeläggningar, sjuksköterskebrist och påminner om Marciej Zarembas förödande kritik av sjukvårdens styrsystem som inte tycks bekomma sjukvårdsministern. I stället avfärdar Hägglund sådana initiativ som det så kallade läkarupproret (SVT Rapport den 20 juni) och rabblar mekaniskt att Sverige är bäst i världen.

  Men den svenska sjukvården är inte världsbäst, enligt Lagercrantz. Häromåret var det t ex Frankrike som var bäst när det gäller kvalitet och tillgänglighet och Holland har rankats bäst i en aktuell utvärdering (Health Consumer Powerhouse). Även Danmark, Island och Österrike är betydligt bättre än vi är i Sverige menar Lagercrantz.

  T.o.m. på krisdrabbade Cypern kan man när som helst få tag på en barnläkare i öppen vård medan det i Sverige knappt finns en enda öppenvårdsbarnläkare norr om Dalälven. Även i Storbritannien är läkarna betydligt kunnigare hävdar Lagercrantz. För att bli ”consultant” – motsvarande överläkare i Sverige – måste de genomgå omfattande prov. I Sverige krävs bara att man tjänstgjort i fem år. I Storbritannien premieras dessutom läkarna om de rekryterar patienter för forskning.

  Som barnläkare är Lagercrantz särskilt orolig för barnmedicinen. Tidigare var ambitionen att alla barn skulle ha sina egna husläkare, det vill säga barnläkarspecialister. En hel generation av barnläkare utbildades, som nu går i pension.

  Barn som blir sjuka och inte kräver ambulanstransport hänvisas i dag i första hand till allmänläkare (husläkare). Problemet är att de har väldigt lite utbildning i barnmedicin. Det är inget krav, som det är i Storbritannien.

  Särskilt oroande är nedskärningen av utbildningen i barnmedicin menar Lagercrantz. Tidigare skulle varje läkarkandidat genomgå åtta till tio veckors kurs i pediatrik. Nu håller det på att skäras ner till hälften.

 3. You got what I want! Nu får ni snart komma hem! /T

 4. Ritva skriver:

  God morgon fina Maggan och ha en trevlig onsdag=) Mvh Ritva

 5. Alex skriver:

  Magdalena, du är allt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..