Jogg och Sandskogen

Lance fyller 13 år på söndag, så jag, Tristan och Charlie ska ta en promenad ner på stan och titta efter presenter.
Efter det ska vi traska ner till svärmor Carin i Sandskogen och bada och spela tennis.

20130719-133039.jpg

Äggmacka och en halvmil!

20130719-133131.jpg

Killarna är för söta i sina Barcelonakläder!

20130719-133258.jpg

20130719-133308.jpg

Man ska färdas med klass

20130719-142633.jpg

20130719-142642.jpg

20130719-142651.jpg

20130719-142748.jpg

 1. Duktig du är! Nu har det varit så varmt några dagar här så jag har inte orkat ut. Inte orkat stiga upp tidigt på morgonen heller. Det måste det bli ändring på:)
  Kram

 2. Om två veckor ska jag och min sambo spendera några veckor i Ystad. Några bra tips på restauranger och utflykter i omnejden?

  1. Kristin/ wienerbröd på fritidsbaren är ett måste. Lunch och en drinkpå Saltan? ”Kom i luckan” MÅSTE ni besöka, och äta känguru..

   Stor kram och hoppas vi syns x

 3. Hej Magdalena! Måste bara berätta att jag precis läst din bok ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” och blev så himla berörd och upprörd av din berättelse. Vilken urstark kvinna och mamma du är. Kärleken till sitt barn och livet kan få en människa att göra vad som krävs för att överleva. Tack för att jag fick höra din berättelse!!
  Varma kramar till dig

 4. Orka vara super duktig träna , äta nyttigt ,alla bloggar lika .Ni blir inte yngre lev njut av livet som min 16 åriga dotter säger vi kan inte stoppa tiden .

 5. Du gör min dag…
  Precis varje dag då jag kikar in här :)…
  Läst din blogg i snart två år.
  Varje dag.. å varje natt då jag inte kan sova.
  Så fantastiskt att en okänd människa kan värma så mig inom. Att nån kan kännas så nära å så lika mig i sätt , då vi ens aldrig mötts. Här sitter jag i norr…å du inte ens i min närhet. Du får mig att skratta. Du får mig att le inom. Just nu skulle jag inget annat än att vilja krama dig.
  Må låta som en groupie 😉 men jag hoppas du tar mina rader rätt.
  Kram Fru A

 6. Är du inte orolig som lämnat din yngsta sonsåmycket vid hans uppväxt så många gånger det har du gjort vid jobb och vid semestrarmen alla väljer själv du är

  1. Ja Charlie ser ju väldigt lidande ut när han får spendera SÅ mycket med sin pappa? Själv är min åtta månaders son en riktig pappagris just för att jag har ”lämnat” honom så mycket med sin pappa. Och det är underbart!

    1. Självklart är det så men alltsomoftast är det mamman som förväntas ta det stora ansvaret och det kan jag inte förstå?

  2. Ja Charlie ser ju väldigt lidande ut när han får spendera SÅ mycket med sin pappa? Själv är min åtta månaders son en riktig pappagris just för att jag har ”lämnat” honom så mycket med sin pappa. Och det är underbart! Varför ska mamman alltid va den ”första föräldern” för?

   1. Det är väl inte så konstigt om vi mammor är mest med våra barn,speciellt när dom är små,vi föder,ammar och är oftast hemma i början så jag inget konstigt med det alls,nu ska ALLT delas exakt lika annars är det inte jämnställt men det funkar ju inte riktigt så i verkligheten.

    1. I början tar mamman mer ansvar ja. Men Charlie är inte direkt nyfödd och det var honom vi diskuterade. Varför skulle han må dåligt av att vara med sin pappa när Maggan jobbar några dagar/veckor? Jag fattar inte hur folk tänker.

     1. Hur gammal är du Emme? Maggan har ju varit borta väldigt mycket sedan Charlie föddes, det
      gäller ju både resor och fester.

     2. Jag är 29 år Stina. Hurså? Jag har en åttamånaders pojke, och är i sjätte månaden med nästa pojke. Mina barn kommer i alla fall få spendera lika mycket tid med mig som med sin pappa och jag ser inte problemet i det? Om jag vill åka iväg nån natt eller helg med vänner så ser jag inget problem med det?

    2. Jag är inte ute efter milimeter-rättvisa men vill ha samma rätt att vara borta från mina barn som deras pappa utan att folk rynkar på näsan. Är det för mycket begärt?!

     1. Men det är väl självklart att mamman också kan vara borta och det utan att folk ”rynkar på näsan” men det beror ju väldigt mkt på vad man har för jobb m.m,reser man mkt i sitt jobb så är det ju så men jag tex som är en ”vanlig” undersköterska är ju jämt…eller var när mina barn var små,hemma och automatiskt blev det ju att jag hade mer ansvar för barnen då,skulle det varit tvärtom så hade ju pappan haft dom mest.

 7. AnnaK: Det bästa vore ju om du tog lite mer vin innan du skriver:-) Eller faktiskt tänker att det finns en pappa också och att det är väl toppen att Magdalena har jobb. Fast jag tänker mer vin. Det är det bästa.

  1. Usch vilken elak kommentar till någon som har svårt med stavningen, hoppas att min dyslektiska dotter aldrig råkar ut för dig på nätet. Lär sig skilja på sak/åsikt och person. Jag delar inte hennes åsikt men skulle aldrig sjunka så lågt att jag hånar HUR hon framför den.

   1. Ibland är det den där plattan som stavar alldeles tokigt åt en.Håller man inte koll kan det bli hur som helst. Det tror jag hjälper folk med dyslexi för man ser så många konstiga stavningar och har man då en iPad själv, vet man vad det beror på. Så dålig stavning skyller jag på automatiska program! Tänkte låta min platta löpa amok men nu har den nog uppfört sig riktigt snällt, för en gångs skull!

 8. Har dyslexi men brukar titta på denna blogg ibland reagerar att maggan alltid ute och far fast hon har ett litet barn och jag dricker inte vin är allergisk min dotter hjälpte mig att stava tack och lov

  1. Du behöver inte upplysa någon om att du har dyslexi! Låtsas bara att det är de här irriterande programmen som stavar som de själv vill. De fanns ju inte tidigare, då kunde man inte gömma sig men nu kan man!

 9. Ha! Håller med Petra, vin gör saker å ting så mycket bättre för folk som tycker så mycket! Mera vin, mera vin! Heja heja heeeja! 😀

 10. Hej Maggan! Såg dig på Arlanda den 5/7 när du skulle ut och flyga. Du satt och drack kaffe vid bordet framför mitt. Vågade mig tyvärr inte fram och ville inte störa dig så tidigt på morgonen. Hade väldigt gärna velat ge dig en kram och säga att jag tycker att du är fantastisk. Din blogg gör mig glad, sorsgen, omtumlad – den berör!Den roar, oroar, ger tröst, stärker! Du skriver om allt som berör oss alla, dvs, LIVET, precis som det är med allt som går upp och ner. Jag skrattar gott ibland, fäller en tår ibland, berör mig det gör du alltid. Bra att du ryter ifrån ibland till alla som vill tala om hur du bäst kan leva ditt liv! Fortsätt skriva, fortsätt tycka, fortsätt dela dina tankar. Du berör. Du behövs! Varm kram, Lotta

 11. Hej, vill bara tacka för en otroligt bra skriven bok, med både tårar, skratt och hög igenkänningsfaktor 🙂
  Fick äntligen tiden att sitta ner i lugnet efter semestrar med man och barn, städning och tvätthögar. Det ena barnet är hos en kompis och det andra med pappa och fiskar. Har sträckläst och njutit så tack ännu en gång!! Känns som även mitt liv kan få fortsätta som det är nu, inte en dans på roser men vad är en bal på slottet 🙂 kram till dig och din underbara familj.

 12. ”roade” mig med att läsa några sidor på flaschback; skvallertråden om systrarna Graaf, du Magdalena verkar inte vara en speciellt pålitlig eller sympatisk person. Dina beundrande läsarinnor borde nog läsa mer om dig.

  1. Sen när då är trådar på Flaschback pålitlig information? Vad som är sanning vet nog bara personen själv och de direkt berörda i de enskilda fallen. Och personer som skriver/läser på Flaschback är inte några jag skulle klassa som speciellt pålitliga.

 13. Varför röstar du på Moderaterna? (Och ja, jag vet alla får rösta som dom vill, ställde denna fråga av ren nyfikenhet och ingenting annat, och jag respekterar om du inte heller vill svara.)

  1. Visste du inte att det är lag på att du måste rösta på moderaterna och bära päls om du är kändis med lite stålar i fickorna ?!!

 14. Hej Maggan!

  Jag bara älskar din blogg och dig som person! Önskar dig och familjen en härlig söndag. Och att sonen din får en en underbar födelsedag 🙂

  Jag gifte mig i fredags. Hade varit så kul om du gick in på min blogg och lämnade en kommentar. Kramar Mia (Fru H)

 15. Åhhh my goood ! Att ni orkar hålla på och leka nån gud och berätta för andra människor hur dom ska leva sina liv! Nä ta tag i era egna liv och ha lite roligt nu när det e sommar allt;) Dryck lite vin och umgås me vänner istället för att missbruka google för att hitta skit om andra. Till resten av er, ha en fortsatt underbar sommar;)

  1. Sandra, En bloggpolis som har dykt upp här igen?! Låt folk ha sina åsikter, ett eget liv har
   dom säkert utan att behöva dricka vin!

   1. Pussiigull på dig Mikael och hoppas att du får en fortsatt underbar sommar;) Tycker du Magdalena ska göra ett program där man söker upp alla dessa fina människor som tycker du lever helt fel och konfrontera dom;) Förstår inte varför man väljer att följa en blogg när man inte gillar något personen gör! Hur destruktivt är inte det?

    1. Sandra B, Ja det var ju ett konstigt svar! De som följer en blogg, kan ju inte alltid ha precis samma
     åsikter som bloggaren, självklart reagerar man på vissa saker, som i det vanliga livet. Hon får
     säkert både positiva och ibland lite mindre positiva kommentarer från samma läsare. Men att
     som du gå in och kritisera alla som har andra åsikter än dig själv, tycker jag är helt fel.

 16. Emme, Jag frågade om din ålder p.g.a. att du lät väldigt omogen! När man skaffar barn så måste
  man absolut vara beredd på att ta hand om dem på heltid, åtminstone det första året. Man kan
  inte överlåta det till sin man och resa bort för att roa sig med sina vänner!

  1. Haha, jag kan bara skratta åt sådana som dig. Är jag omogen för att jag inte tycker som du? Som tycker att det är lika okej att pappan ses som en duglig förälder? Jag förstår inte varför man inte skulle kunna göra både och? Både ta hand om sitt barn OCH låta hobom vara med pappa så att mamma kan komma ut en sväng? Det gör vi i alla fall i min familj och jag tror att jag är mer nöjd med livet än vad du är. Puss på dig!

   1. Emme, Det handlar om amning m.m. och du väntar ju också ett barn till. Ska din man ta hand om
    två så små barn??? Det finns nog gränser för jämlikhet också, för det är ju en omöjlighet i vissa
    situationer.

    1. Varför skulle hennes man inte kunna ta hand om 2 små barn när hon kan det? Man är oftast bara hemma tillsammans i 14 dagar och efter det börjar den ena föräldern arbeta. Om man bortser från amningen borde båda föräldrarna kunna ta hand om sina barn lika bra. Alla barn ammar inte heller =)

     1. Det var väl just amningen som nämndes här. Sedan är det ju inte alls så självklart att alla män
      klarar av att ta hand om en nyfödd baby och en ettåring samtidigt!

     2. Du Lina. Varför skulle JAG klara att ta hand om våra två barn men inte min man? Hade jag inte varit säker på att han kunde det så hade jag aldrig skaffat barn med just honom. Tråkigt för er andra som är bittra och inte kan lämna era barn med männen för att få göra nåt skoj. Min man fixar det alldeles utmärkt!

    2. Jag har aldrig ens nämt amning som du ser? Jag pratar om Charlie, som definitivt inte ammar, och inte min 8-månaders heller. Håll dig till saken om det ska gå att diskutera.

     1. Förlåt, men vad har amning egentligen med att Maggan är ute och reser och JOBBAR? Som jag minns det så verkade Charlie må väldigt bra de första månaderna, och dessutom alla ammar inte och alla ammar inte heller länge.

 17. Heja Maggan, bra jobbat!

  Till några andra här: klart att båda föräldrarna ska kunna lämna sina barn ett par dagar då och då om det krävs! Jag är trebarnsmamma (barnen är nu tonåringar) och höll på med elitidrott till dess vi fick vårt tredje barn och självklart hade jag med barnen då det funkade men inte på längre resor. Mina barn har en mycket nära relation både med mig och med sin pappa (min man), De är sociala och trygga! Visst – alla får göra och tycka vad den vill men kom inte och säg att det bara finns en rätt väg och att den skulle vara att mamman ska vara hemma på heltid i minst ett år! Alla är olika, även barnen…

  1. Det är väl viktigt att acceptera allas åsikter, och det är väl ingen som har påstått att det bara finns
   en rätt väg.

   1. Eh, jo..om man skriver att man inte kan lämna sina barn till sin man för att resa iväg med sina vänner så tycker jag nog att man propagerar för att allt annat är fel 🙂

    Jag är själv oerhört glad för att jag fick barn ganska tidigt och innan detta moraliserande startade! 🙂 Tycker genuint synd om människor som blir påhoppade för att de lever ett liv TROTS att de har barn… 😉

    1. Nina, ge dig nu, ingen har blivit påhoppad här! Jag är en vanlig kille och jag vet att jag aldrig skulle
     klara av att ensam ta hand om en nyfödd bebis och en ettåring! Jag är för jämställdhet och jag
     hjälper till där det är möjligt, gör nog mer i hemarbetet än min fru.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..