Tårar och skavsår

Vilken dag det har varit! Sol, tårar och skavsår.

Jag älskar hästar och är lite basic självlärd sedan barnsben.
Goliath (min häst som stått i Ystad de senaste åren) är mer en”skritta i skogen jätte” som jag hellre har ryktat och gosat med, än ridit på.

Efter hjärnblödning har jag byggt upp en fruktansvärd rädsla inför hästar. Rädd att falla av och galoppera mm
Jag kan skritta och trava felfritt. men att galoppera? Där sitter det en spärr.
SÅ att delta i Stjärnornas hoppning är en chans och möjlighet för mig att övervinna mina rädslor, kanske få ett riktigt kick’as’intresse, gratis ridlektioner/undervisning och en ordentlig träning för kroppen…


Vad tror du händer på första ridlektionen?

Hästen är ett fullblodsproffs, jag är en enkel amatör, hästen är lite för het för mig och jag har brutit ett ben i handen.

Vad tror du hästen gör?
Bockar och börjar galoppera!
Jag tappar stigbyglar, greppar tag i hästjäkeln med den onda handen…

Allt slutade i massor av tårar och jag har blivit räddare än någonsin. Hade inte de fina tränarna fått upp mig i sadeln på en annan häst under eftermiddag, så hade jag nog hoppat av hela tävlingen.

Har du några fobier, rädslor du skulle vilja övervinna?


Jag har galopp och höjdskräck, sen är jag rädd för kineserna i Dragon gate.

Nu ska jag pussa ihjäl mina killar!

Ps: jag har INGEN häst att rida i Globen, så har du av en händelse en förvuxen D-ponny eller en mindre häst som är superduktig på att hoppa? Inte bockar, vägrar hinder och är himla snäll?

Maila mig gärna hehe

 1. Jag har fobi mot ballonger! Undviker gärna ett visst matställe som gladeligen delar ut ballonger till alla barn. Ballonger är läskiga, det och grodor!!

 2. Pia skriver:

  Vi har en häst som är otroligt lugn och snäll som dessutom gått dom lite större klasserna och är dessutom van med allt ”stohej” som är runt om tävlingsbanan. Han hoppar allt och är stabil.
  Lycka till !!

 3. *lena* skriver:

  Min dröm är att åka till staterna den har jag haft sen jag var pytteliten & började kolla på indian & cowboy filmer (dragningen kanske beror på mina tidigare liv där som indian tydligen om man får tro de spirituella 😉 hur som helst HATAR att flyga har gjort det några ggr men tanken på att sitta i ett plan längre än de 4 timmar jag gjort i STOR vånda är omöjligt…samma med båt har minsann kollat upp Queen Elisabeth ,just nu är tankesättet drunkna vs störta pest eller kolera 🙂 kontrollbehov är skit att dras med…sen vill jag inte hålla förreläsningar inför människor hate it…puss♥

 4. Catrin skriver:

  Har en förvuxen connemara, godheten själv!
  Aldrig stannat på ett hinder, är van att reda ut situationer själv o min 8 åriga dotter rider honom själv, i alla gångarter, trots hennes kanske 10 ggr på hästryggen…
  Har tidigare varit voltigehäst o har extremt stabila gångarter.

  Han vore nåt för dig – står dessutom ca 5 minuter bort från Antuna… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..