Läsarkrönikan: Världens hälsosammaste underhållning

Vi är sena! Förlåt, förlåt & förlåt! Det har vart en hektisk vecka och läsarkrönikan har tyvärr glömts bort, men inte länge.
Man skulle kunna tro att vi har legat på latsidan, men så har det inte varit. Inte gäller det för veckans krönikör heller.
I veckans krönika får ni ta del av Elins gym-safari som är minst sagt rolig! Vill ni precis som Elin få er krönika publicerad på bloggen? Skicka då din text till magdalenagraaf@gsonmedia.se. Gärna ihop med en bild på dig själv och några meningar om vem du är, men likaså får du vara anonym!

Hej! Mitt namn är Elin Iversen. Jag tycker det är fantastiskt roligt att uttrycka mig i skrift och skriver ofta och gärna krönikor. Läser din blogg i princip varje dag och gillar ditt sätt att uttrycka dig.
Jag har sett att ni publicerar läsarkrönikor, men inte insett att jag faktiskt kan skicka in en..
förrän nu.. så här kommer en!

Världens hälsosammaste underhållning
Jag behöver inte längre låna hem halvtaskiga filmer, ladda ner något illegalt eller se Sex and the city säsong 1 för tredje gången. Jag behöver inte heller hitta ny motivation till träning varje gång jag bestämmer mig för att vara duktig. Nej jag har hittat ett sätt att förena nytta med nöje – ett sätt där jag känner mig både hälsosamt hurtig och hälsosamt överlägsen. Dessutom har jag världens chans att få både narra och ha roligt på andras bekostnad.
Allting händer ur löpbandets synvinkel. På mitt gym, står löpbanden så lägligt till att jag har översikt över hela området. The whole area. Gymmaskiner, spinningcyklar, pilatesbollar. Väljer jag rätt löpband ser jag även parkeringen vilket gör att jag har stenkoll på hur länge folk varit där. Har jag otur och får det vänstra löpbandet ser jag olyckligtvis mig själv svettig och äcklig i spegeln.
Sedan låter jag helt enkelt rullbandet rulla. Det gör att jag inte har så många alternativ utan att springa på och låta benen gå. Skulle jag av någon anledning glömma att springa skulle det se oerhört komiskt ut. Motion – check. För att glömma hur jobbigt det jag håller på med är väljer jag att antingen spela upp olika scener ur mitt snubbla-på-rullbandet-scenario i huvudet. Eller väljer jag att titta mig omkring.
Lennart 76 väljer att träna i jeans. Jaha. Inte det smidigaste kan man tänka… men sedan ser jag att jeansen är från 1987 och visst, jeansen var ju väldigt rymliga på den tiden.
Anna 21 har börjat spana in Simon 24 borta vid hantlarna. Olyckligtvis har han inte upptäckt henne ännu – trots att hon lagt på ett lager mascara till innan hon tog sig in på gymmet. Lägg därtill till en tung hårförlängning som man helst inte ska duscha så ofta, vilket kanske är en av anledningarna till att hon inte ens blir svettig. Dessutom råkar det komma ett sms mitt i sit-upsen. Otur. Simon har inte sett Anna för han har bara ögon på sina triceps, biceps och NY-keps. Tänk om man hade varit så nöjd med sig själv.
Kvinnan vid roddmaskinen visar trosorna och killen vid bänkpressen låter som han är i sänghalmen. Och hade han varit där, hade jag inte velat att han skulle låta så.
Gymmet är ett dårhus, ett Big brother, ett underbart ställe att glädjas med och åt andra. Det är live-såpa och underbar underhållning. Det är ”Glamour” och ”Biggest looser” i ett. Där finns även Sveriges sexigaste man årgång 2012, 2013 och 1998. Där är tusen sätt att glömma att man faktiskt tränar. Jag älskar det.
Själv glömde jag sportbehån och blir sådär sexigt röd i hela huvudet. Jag har min känguru-löpstil och råkar titta lite för länge på han med de neongröna tightsen. Men jag får inse att jag är en del i dramat och med tanke på vad jag får tillbaka får jag helt enkelt bjuda på den..

Elin Iversen

 1. Anna skriver:

  Har precis börjat med samma sak för jag tycker det är dötrist att springa på löpband. Jag har oxå rätt bra utsikt där löpbanden är placerade… Idag kollade jag in en grabb som försökt ragga på mig där på gymmet =)

 2. Helena skriver:

  Hahahaha den var riktigt bra! Är själv en del av den underhållningen och jag gissar på att jag kommer att ha lite extra roligt vid nästa gymbesök.

  Tack Elin för en roliga läsning!

 3. Tack Elin du räddade min dag!!! Jag har själv haft liknande funderingar när jag varit på gymmet..haha…

 4. Sofia skriver:

  Herre gud vilken fantastiskt bra krönika!! Snälla publicera fler sådana krönikor 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..