Vi nöter asfalt och säkerhetsfrågor?

Just passerat Ljungby. Vägarna neråt i Sverige är fina! Och väglaget är helt ok..


Tröja Lauren Moshi (coolaste märket i Hollywood läste i någon skvallerblaska. Hehe! Tanten är het) återförsäljare hittar du hos Styleicon
Jeansen är ett par gamla HM-harem-häng från min senaste graviditet.

(Shit vilket modelejon jag har blivit)


Min fina och omtänksamma vän Mona kom på besök, hon hade med dig påskägg till killarna! Så himla gulligt..

Middagen idag blev en Paulo Roberto med en grönsakswok till mig

En liten blondinfråga.

Jag vet ju att man i Sverige vill att barnstolarna ska vara vända bakochfram av säkerhetskäl.
Som jag förstår är Sverige det enda landet?
Om man krockar med fronten så fattar jag att en bakåtvänd stol skyddar bättre.
Men blir man påkörd BAKIFRÅN så blir ju skadan exakt likadan som om man satt i en ”framåtvänd” stol?

Jag ÄLSKAR framåtvända bilbarnstolar! Jag VET att man inte bör ha dem. Och jag skulle inte våga för den sakens skull.

Men rätta mig om jag har fel. En ”bakåtvänd” stol är BARA bättre om man frontkrockar?

En framåtvänd stol borde ju vara minst lika bra ”om risken för krockposition är 50/50?”

Varför är det bara vi i Sverige som kommit fram till det här? Man borde ju vara minst rädd om sina barn och öppen för statistik i England, USA

En liten nöt, jag inte kan knäcka själv..

 1. Anna skriver:

  Smällen blir inte lika stor när du blir påkörd bakifrån i och med att bilarna då är på väg i samma färdriktning. Så nej, det går inte jämföra. Finns en anledning till att vi har så låg dödsstatistik bland barn i trafiken jämfört med alla andra länder.

 2. Anna skriver:

  Nu blir jag smatt morkradd. Har i Australien ar det lag pa att barnet ska sitta bakvant till sex manaders alder! Langre an det ar bara rekommendation. Visserligen ar det forbjudet att ha barn yngre an fyra ar i framsatet, men det ar ju en klen trost…

 3. Visst,förstår precis tankegångarna.
  Tillhör generationen som låg i bakrutan utan skydd.
  MEN…själv skulle jag aldrig ens fundera på de rekommendationer
  som finns.
  Blev själv påkörd av en buss ( på en 30-väg).
  Fram och sidorutan sprack. Jag har fortfarande problem
  med nacken trots den låga hastigheten.
  Bilen blev skrot och gick inte att rädda.
  Tack och lov för att jag hade en tonåring i bilen som
  klarade sig med splitterskador.
  Mina föräldrar tycker fortsatt att det inte är så viktigt
  med en rätt monterad bilbarnstol. Vilket medför att
  vi alltid monterar stolarna själva om barnen
  ska med.

 4. Sofia E: det stämmer att jag är polis ja. och jag är NÄSTAN helt säker på att vi i januari i år fick en lagändring om just detta. jag har försökt att googla men hittar tyvärr inte någon uppdaterad version av trafikförordningen. på polisens hemsida uppdaterades den senast i höstas och det var ju innan denna (eventuella) lagändring. men jag kan absolut ha fel. jag ska definitivt ta reda på det!

 5. Bea skriver:

  Det är ingen som tänker på hur mycket pengar det ligger i detta? Precis som det gäller medicin och diverse övriga produkter. I Sverige propageras det för många saker, det gäller att själv ta ställning samt ansvar. Det finns ingen lagstiftning mot framåtvänd. Däremot föreskrifter från NTF. Det är alltså inte olagligt att sätta barnet framåtvänt i en EU-godkänd stol t ex 9-36 kg. Se prisskillnaderna dessutom. Ett barns liv kan inte värdesättas i någon valuta, dock kan man fråga sig varför de bakåtvända stolarna kostar tre gånger så mycket?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..