Måndagsångest och näsblod

Lugn morgon?

Inte hos mig!
Det var en tröttsam måndagsstart som slutade med att jag fick tvärstanna med varningsblinkers mitt på Karlavägen och stoppa näsblod som sprutade vilt i baksätet.
Gnabb, ret och slagsmål!

Jag måste ha sett ut som en jäkla galning när jag rusade ur bilen som ett åskmoln, skrikandes med svart blick och spott sprutandes ur munnen.
– NUUUU FÅR DET VARA NOOOOOOG!!!!!!! Jag kastar UUUT er i en snödriva!! Sen får ni GÅÅÅÅÅÅ till skolan!!


Jag hatar när morgonen börjar så här. Det senaste året har varit ”rätt lugnt” när vi bodde i Sigtuna var det krig varje morgon..
Då fick jag sätta de små barnen i bilen innan jag gick in och väckte de stora….

Man får en vidrig klump i magen. Dåligt samvete (fast man INTE borde ha) Det ruckat livsbalansen att behöva skrika. Jag blir låg och vill bara gråta i efterhand.

”Killar säger de flesta! Alla som haft bröder känner igen sig”

Jaja nu ska jag sluta klaga!

Sitter på Filips kontor och ska försöka skriva lite.
Det bästa med ”det verkliga livet” är att det inspirerar till intressanta ämnen.
Nu ska jag skriva ett kapitel om mammaångest, konsekvens och inkonsekvens.

Kram på dig, och hoppas din dag började bättre än min..

 1. Jag älskar det här inlägget! Nu fick du mig att må bra, Inte för att jag på något sätt mår bättre av att du mår dåligt, utan för att man får en inblick i ett helt vanligt liv där det faktiskt KAN hända att man skriker, panikparkerar bilen och får nog ibland. Det är alltså inte bara jag! Och sånt behöver man bli påmind om, att man faktiskt inte är ensam med sitt fruktansvärt dåliga mammasamvete (som man egentligen inte ens behöver ha).

 2. Maria skriver:

  Du är rolig du Maggan. Nu har jag röstat på dig en gång till bara för det. 🙂

 3. Vem tappar INTE greppet ibland! Det hör till. Har själv 3 småflickor som verkligen testar gränserna och emellanåt rinner bägaren över och man känner sig som världens sämsta mamma, men man FÅR skälla ut sina barn. De behöver det ibland!, men sen mår man piss ändå för att man blev så där rasande och hela dagen känns förstörd…men skönt att det går över!

  Ja, precis som nån annan skrev här så är många mammabloggare så ”mesiga” och målar rosa på allt i sin vardag…det e synd..det gör bara att man tror att man är ensam om att skälla på sina barn. ALLA har sina liv innanför sina dörrar som INGEN ANNAN SER med tvätt, disk, skräp, kläder, irritationer, deppighet, flottigt hår o.sv och när de sen får besök så är allt tipp topp städat och man kan aldrig tro att dessa människor kan bli arga på sina barn..nånsin. It´s a fake world och endast de modiga vågar träda fram med sin helt normala vardag!!!
  Du e bäst!!
  Du är precis som oss alla andra! Helt normal!

  Kram!!!/Caroline

 4. Emma skriver:

  Kan inte va lätt med fyra killar. Tycker att du verkar vara en duktig och bra mamma trots skrik o panik på barnen 🙂 tror att du hanterar det bra iallafall 🙂 förstår om du inte vill ha fler barn 😉

 5. Anna skriver:

  Så jäkla skönt att höra att vi är fler, hade samma morgon idag. Får sådan ångest efter men ibland blir man tokigt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..