ANNONS

Plastbanta och dammresultat

/

Kommer ni ihåg sent i somras att jag gjorde en grej tillsammans med Naturskyddsföreningen? Jag samlade ihop lite damm från ett av barnens rum och skickade in det för analys. Nu äntligen har svaren kommit! På tal om man är en god mamma eller inte? Det här med städning och vad dammet i lägenheten egentligen innehåller? Kika filmen så får ni se vad kampanjen går ut på..

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.


Innan jag fick resultaten var jag rätt nervös. Vad utsätter jag mina barn för förutom skidresor, fotboll och andra aktiviteter? Nu är jag lite lugnare när jag läst, men jag tänker ändå ganska mycket efter att ha fått mer information.

I mitt testresultat (som var långt under gränsvärderna) fanns ändå spår av 21 olika kemikalier bland annat spår av flamskyddsmedel. Inte så konstigt då i det rummet jag tog dammet finns en soffa, en stor säng..

Visste ni att leksaker som är gjorda av plast ”fäller” kemikalier? En duschslang har kemikalier i isig för att vara mjuk. Vad händer när den där slangen hårdnar? Då har ju kemikalierna tagit vägen någonstans. Börjar mant tänka för mkt blir man sjuk i huvudet. En plastmatta av pvc i lägenheten söndrar kemikalier och kan fälla kemikalier och skada våra barn. Vi har bara trägolv rakt igenom som tur är.

Jag kommer inte bli någon miljösupermorsa som kommer klä mig i säckväv och bara köper obehandlade träleksaker till Ove eller låter barnen sova på lakan direkt på trägolvet, men jag kommer nog tänka lite mer. Jag genom det här enkla tips som inte kräver särskilt mkt och det sista gör man ju ändå, i allafall jag. Ta bort så mkt plast man kan i hemmet (plastbanta:-) , undvika konnservburkar, köpa miljömärkt och dammsuga och våttorka minst en gång i veckan.

HÄRkan ni läsa mer om kampanjen jag deltagit i och få mer information. Även Hanna Hedlund och Miljömamman och Underbara Clara har varit med på det här. Kika gärna in på deras sidor.

Som någon sa i kommentarerna. Fridens liljor!

Vi syns lite senare!

25
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00