Julmat och Kalle anka


God jul önskar vi!

Ett barn frågade under Kalle anka

-Mamma, nu när man är så känsliga över att ”någon ska känna sig utanför, diskriminerade eller utpekade. Vad säger alla kortväxta om dvärgarna i Snövit?
Utstående öron, korkade, buttra och fula? Borde inte de oxå klippas bort?

Tja, vad svarar men på det?…

 1. Maja skriver:

  Kloka barn.

  Vare sig det är Disney själv eller staten som bestämmer sax å klipplängd på olika alster finns det anledning att konstatera att summan av försöken att MINSKA sk ”stereotypa nidbilder” blir kontraproduktivt.

  Vi ”gillar olika”- därför klipper vi bort det?.. typ.

 2. Therese skriver:

  Det många verkar missa är att Disney har tagit det här beslutet utan att ta hänsyn till enskilda länder utan att den här klippta versionen ska visas i flera olika länder. Alltså INTE för att någon klagar på att det är rasistiskt eller känner sig kränkt, bara det att Disney inte vill förknippas med stereotypa nidbilder. Något som känns 2012 tycker jag. Jag hade precis lika mysigt och trevligt som vanligt framför TV:n igår och mina barn märkte inte ens något. Jag tycker snarare att ni som måste klaga på att människosynen förändras till det bättre är de lättkränkta :). Kram och God fortsättning på er alla därute! Både ni som håller med mig och ni som inte gör det.

 3. Kattis skriver:

  Mmm…Fast vad många inte vet är att den svarta dockan är en Pickaninny som faktiskt är en djupt rasistisk symbol från slaveritiden…Heder åt Disney!

 4. Annaa skriver:

  De klippte ju bort hur mycket som helst.. och de tre små kineserna då? Är inte det samma sak? Och polisen? Och tomten är ju tjock! Vilken diskriminering!

 5. Eva skriver:

  På tal om det. Är inte det rasistiskt om nåt att PLOCKA BORT den svarta dockan. Den får inte vara med. Hur tänker man då??
  Är det schysst?
  Den logiken går inte in i mitt huvud.
  Hos oss får alla vara med:-))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..