ANNONS

Adventskalendern 24:e december. God Jul och dags att ge tillbaka!

/

Mina vänner! God Jul!

Det har varit ett helt otroligt drag i tävlingarna i adventskalendern. Det är flera tusen som har tävlat. Kul! Men så här på julafton, trots all stress och jagande nu dagarna innan, blir man lite lugn i hjärtat. För mig innebär själva julafton också tid för eftertanke och att reflektera över året som gått och i år får jag göra det med Mamma och Gunnar och de stora killarna så klart!

Lance med vän under vårt besök därnere i april i år.

Vi har vigt lucka nr 24 till vårt projekt på Filippinerna, kvinnokliniken i slumområdet LapuLapu, så idag kan man inte vinna något, man har istället möjligheten att ge! Kliniken invigdes för knappt 4 år sen och ger idag gratis basal hälso- och sjukvård, akutvård och mödra- och förlossningsvård till fattiga familjer och barn i slummen. Vi ska och vill utöka kliniken med röntgenutrustning och ultraljud och även planera för att utrusta en ny förlossningsklinik i området.

Jag och vi har inte inte hunnit lägga så mycket tid som jag önskar på det här och jag har också fått frågan om vad som händer där nere och jag berättar nu lite för dig i det här inlägget. Mamma och kyrkan har givetvis folk därnere hela tiden och jag har nu kommit i fatt mig och fått läget klart för mig.. Vi har kommit en bit, men det är en bit kvar så jag ber dig, du som har möjlighet, att fortsätta att stötta projektet med en slant. Stor eller liten, allt är viktigt!

Vi är ett stort coolt gäng som hänger härinne, typ 220.000 unika själar. 10 kr var? Räkna på den du! Hittils har vi fått in ca 85.000 kr sedan insamlingen startade i april, men det ska vi slå med hästlängder. Eller?

Gåvan sätter du in på BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4. Märk inbetalningen med ” Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf JULEN 2012”. Märk inbetalningen så kan vi mäta sedan hur snälla ni har varit!

TACK FRÅN HJÄRTAT!

Rapport från Filippinerna!

En ny framtid för barnen och familjerna på soptippen

Arbetet med att starta en hälsoklinik på soptippen Lapu Lapu i Cebu på Filippinerna fortsätter.
Lokalerna finns redan. Det viktigaste behovet just nu är att bygga ett extra yttertak för att skydda mot hetten, att installera avlopp och att borra en brunn och installera filter så kliniken kan få rent dricksvatten.
Göran Zetterlund vice ordförande i insamlingsorganisationen ”Lyft ett barn” besökte projektet för några veckor sen. Så här berättar han:
-De varnade för storm över Cebu men den tog en annan väg och det enda jag märkte var häftiga regn. Det var en intensiv vecka med mycket planering med våra samarbetspartners. Att få samarbetsavtalen klara tar någon månad till men det är viktigt i vår redovisning till Svensk Insamlingskontroll att allt är i ordning innan vi kör igång. Vi inväntar samtidigt en kostnadskalkyl vad gäller brunnen och vattenförsörjningen. Så snart avtalen är klara skickas 10.000 USD ut till projektet. De pengarna samlades in under våren.

Vi kommer att prioritera den basala hälsovården för de sponsrade barnen och den ska komma igång omgående med bl a hälsokontroller. Rent vatten är den viktigaste förutsättningen för att hälsotillståndet hos familjerna i hela området ska kunna förbättras.
Eftersom centret med kliniken ligger nära soptippen så rinner förorenat regnvatten ned i marken. Man måste hitta bra sätt att filrera och rena vattnet så att det går att dricka.
Det kommer att bli ett jättebra projekt! Även om det tar lite tid med det förberedande arbetet så är det viktigt och nödvändigt att vi har ett gemensamt mål när vi  sätter igång. Vi vill att detta ska bli ett projekt som förvandlar ett helt område. Hundratals fattiga familjer kommer att få helt nya levnadsförhållanden.
– Det var också roligt att vara med när de förberedde för julfirande med barnen i varje slumområde.
Alla barnen  kommer att delta i julfirande i december med en härlig fest med sång, dans, musik, julklappar och matutdelning. Fick höra att barnens favoritmat till jul är spaghetti! Det var lite oväntat!

Så arbetet fortsätter och vi hoppas vi kan komma tillbaka lite oftare och rapportera. Vår doktor som har haft licens, men inte fullt ut , tar nu examen i februari. Hon blir då en fullfjättrad doktor och meningen är att hon ska vara på plats hela tiden, bara vi kan få ihop pengar, så vi kan börja avlöna henne för hennes fantastiska arbete.

Nedan kommer lite bilder från LapuLapu, tagna bara för ett litet tag sedan.

 Här kan du läsa om hela projektet från början till nu.

Såhär ser det alltså ut, familjer bor på soptippen.

Det är jobbigt att se, men fatta vad vi behövs? Från hjärtat, tack alla ni som hjälper till!

Med hopp om en God Jul och ett Gott Nytt År. Tack från hjärtat från mig, barnen, alla inblandade i projektet och mamma så klart. Fatta hur grymma vi är här inne och vad vi skulle kunna göra tillsammans?

KRAM

Magdalena

9
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00