Förbjuda Tintin? Ska vi förbjuda allt?

Sitter på min vanliga mammaplats i lägenheten med en kopp kaffe. Filip tittade hem en sväng igår och tog bäbisen inatt (han vaknade 2.30) jag har sovit, jag är trött! Somnade i soffan klockan 7 igårkväll och har sovit sedan dess.
Filip åker till Paris idag och sen vidare till Tyskland. Natthjälpen var behövlig. Min vecka är fullspäckad med både bäbis, privat skit och jobb.


Skorpan vill inte sova ordentligt, han är gnällig och vill bara vara i famnen.
Pratade med vår ”tidige ingifte släkting” David Eberhard igår. David är min mentor i MYCKET.. Han har skrivit fantastiska böcker och krönikor som hjälpt och sporrat många andra oxå .

Har du följt Tintin debatten? Det har jag gjort med ett halvt öga.

Jag har haft svårt att sätta ord på vad jag tycker, tills jag läste Davids krönika. Klockrent, och sant!

Läs HÄR! och berätta vad du tycker?

Sen har vi bristen på kvinnliga tränare? (De pratade om det på nyheterna imorse) det är väl inte så jäkla underligt?!? Vi tjejer (inte alla såklart) sitter hemma med tvätt, ungar, middagar och jobb? När skulle jag som tar det största hem/barnansvaret kunna ta hand om ytterligare 20 ungar på min fritid? När Filip ”kan” föda vår nästa bäbis, då vill jag bli fotbollstränare! Hehe

Idag ska jag på utvecklingssamtal på lotteriet.

Önskar dig en bra dag! X

 1. HEJ!
  Att ta bort Tintin från biblioteken är ju lika dumt och fånigt som att använda ordet hen .Bra skrivet av David, Så töntigt med alla lättkränkta människor. Det är så dumt att jag skrattar åt det. Jag blir fan kränkt av alla kränkta människor ha ha.

 2. Linda skriver:

  Ang. Tintin så förstår jag personer, som dessa som röstat för att tintin böckerna ska vara kvar på biblioteken. Jag håller med, dock anser jag inte att dessa böcker borde finnas på barnhyllan.

  Som förälder (antagligen en av de 3% som röstat emot aftonbladets undersökning) till barn som har en förälder från Afrika så är det inte speciellt roligt när mitt barn kommer hem från skolan och gråter pga av fördomar hos andra barn. Fördomar som skapats av bl.a. exotiserande bilder och böcker.

  Samt så vill jag tillägga att bokens skapande går ända tillbaka till när Belgien hade koloniserat Kongo och viktigt är att lyfta fram är att boken producerades som ett politiskt inlägg till stöd för Belgiens kolonisation av Kongo, dvs det var explicit kolonilal propaganda. Vilket jag aldrig någonsin kommer att ge stöd till.

 3. Jess skriver:

  Jag skrev om detta igår , i min blogg.
  Idag skriver jag om ämnet pedofiler och hur o vida man tror på behandling.

  htp://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Pedofiler, terapi ?

 4. Carro skriver:

  Låter väl spännande med en karriär som fotbollstränare? Håller med att det är helt uteslutet när barnen är i amningsåldern, men efter den så är det ju faktiskt inget som säger att det är mamman som måste stå för exempelvis matlagning och städning…
  Tintin-grejen är ju helt sjuk. Däremot blev jag ändå förvånad över att sååå många människor ställde sig emot beslutet. Aftonbladet hade det som läsarfråga och 97% var eniga om att Tintin självklart skulle vara kvar. Tror superkommunistblaskan no 1 blev väldigt förvånad över det resultatet…

  Hoppas du får en bra dag, trots mycket att stå i 🙂

 5. Malin skriver:

  Hej!
  Jag förstår att du behöver sova om nätterna du som är fyrabarnsmamma, heltidsarbetande och ensam hemma i perioder. Har en lösning till er: anlita barnflicka. Inte bara en gång i månaden när ni båda ska på event utan oftare än så. Kanske alla dessa ensamma nätter när du är utan din man, ja gör det med regelbundenhet liksom. När du väl testat kommer du inte ångra dig jag lovar! Sedan tycker jag att du ska leja bort städningen i ert hem. Vet inte hur mkt ni smutsar ner men säg att firma kommer var 14:e dag så kan du bara lätt köra runt damsugaren där emellan. Slutligen hoppas jag att du redan beställer/handlar mat på nätet, alltså du vet mathandlar och får det levererat hem. Sparar så ofantligt mycket tid. Slutligen vill jag tipsa om hur min mamma gjorde för att få hjälp hemma. Vi var tre syskon och så mamma & pappa. Varje veckodag fick vi hjälpa till med middagen en veckodag. Det inkluderade förberedelse, dukning och att städa efter. Pappa hade en egen dag. På så sätt var hon bara ensam vid spisen när det fanns tid dvs fre, lö & sö. Bra system tycker jag! Genomför dessa förändringar och du kommer märka skillnad i tid och ork. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..