Förbjuda Tintin? Ska vi förbjuda allt?

Sitter på min vanliga mammaplats i lägenheten med en kopp kaffe. Filip tittade hem en sväng igår och tog bäbisen inatt (han vaknade 2.30) jag har sovit, jag är trött! Somnade i soffan klockan 7 igårkväll och har sovit sedan dess.
Filip åker till Paris idag och sen vidare till Tyskland. Natthjälpen var behövlig. Min vecka är fullspäckad med både bäbis, privat skit och jobb.


Skorpan vill inte sova ordentligt, han är gnällig och vill bara vara i famnen.
Pratade med vår ”tidige ingifte släkting” David Eberhard igår. David är min mentor i MYCKET.. Han har skrivit fantastiska böcker och krönikor som hjälpt och sporrat många andra oxå .

Har du följt Tintin debatten? Det har jag gjort med ett halvt öga.

Jag har haft svårt att sätta ord på vad jag tycker, tills jag läste Davids krönika. Klockrent, och sant!

Läs HÄR! och berätta vad du tycker?

Sen har vi bristen på kvinnliga tränare? (De pratade om det på nyheterna imorse) det är väl inte så jäkla underligt?!? Vi tjejer (inte alla såklart) sitter hemma med tvätt, ungar, middagar och jobb? När skulle jag som tar det största hem/barnansvaret kunna ta hand om ytterligare 20 ungar på min fritid? När Filip ”kan” föda vår nästa bäbis, då vill jag bli fotbollstränare! Hehe

Idag ska jag på utvecklingssamtal på lotteriet.

Önskar dig en bra dag! X

 1. Det syns väl aldrig att vi har lika gamla barn (typ alla fyra) Sitter i mysbyxor o tischa, med kaffe i handen efter ännu en dålig sovnatt eftersom 10-månadersmarodören måste KRAMA mamma hela natten. Dessutom har vi åtminstone 4 av de leksakerna man ser på bilden här hemma. Orkar inte ens tänka på TinTin men tänkte faktiskt läsa Davids krönika. Sen 🙂 Och fler kvinnliga tränare behövs såklart men som sagt, inte så lätt att få till praktiskt.
  Nu tar vi en kopp kaffe till så orkar vi nog resten av veckan också, kram påre Maggan!

 2. Klart män inte kan föda barnet men de kan ta mig tusan laga mat, tvätta och städa om det är nu är det som ska göras när det är träningar. Varför accepterar du att göra allt det? för att du är kvinna? vi har alltid kört varannan dag matlagning och alla i vår familj tvättar sin egen tvätt och tro mig, tvättberget sjönk när vi införde det, helt plötsligt gick det att sova en vecka i samma lakan och ha en tröja två ggr……. sen storhandlar vi två ggr/månad och det gör vi tillsammans. Jag kan ha varannan kväll helt som egen tid om jag vill. Nu har vi inga bebisar men vi körde varannan natt med barnen med när de var små. Ok nu reste inte någon av oss som Filip gör och jag tror inte det hade gått, jag hade inte accepterat att jobba heltid och ta allt hemma, jag vill leva med och styra min egen tid.

 3. Sant män kan inte föda barn men de kan ta mig tusan tvätta, städa och laga mat! Varför accepterar du att göra allt detta för att du är kvinna? Allt handlar om inställning och attityd hos oss kvinnor.
  Vi har alltid kört varannan dag hos oss, lagar mat varannan dag och vi storhandlar 2 ggr/månad tillsammans. Sen gör alla hos oss sin egen tvätt och då har tvättberget minskat. Nu är det ok att använda en tröja 2 ggr och inte byta lakan varannan dag. Jag har varannan dag som jag kan planera som jag vill och jag kan vara tränare men har inga barn som utövar sport 🙂 När barnen var små körde vi varannan natt.
  Nu har inte min man rest som Filip och det skulle aldrig fungerat för jag vill inte jobba heltid och stå för allt hemma, jag vill också kunna planera min egen tid………….

 4. Hej Magdalena!
  Måste skriva en kommentar för jag hittar ingen mail till dig..
  Jag har ganska länge följt din blogg men läste nyss din bok, oj vad den berörde mig.. jag grät och grät och läste och läste.. jag hade ingen aning om vad du gått igenom..
  jag vet inte vad jag ska säga mer än fy fan vad du är underbar som vill dela med dig av detta, du kan inte ana vad det hjälper andra människor.. vilken styrka du har som kan förlåta gå vidare och se det fina i alla människor, om alla människor kunde ha den sidan.. vilken fantastisk mamma du har.. du är fantastisk!
  tack magdalena för boken, jag är så glad för din skull att du nu har en sådan fantastisk familj och en underbar blivande man. all lycka till er!!

 5. Maggan! Du kommer dundra in i den där berömde väggen med huvudet före om du inte får lite avlastning snar. Fasen. Hjärnblödning har du ju redan haft!! Ska du jobba heltid OCH vara hemmafru samtidigt. Det funkar ju inte. Inser att Filip måste resa som han gör i sitt jobb men det kan ju inte vara på bekostnad av din hälsa? Har följt din blogg ett tag och det märks att du är helt slut. Det syns på dig, glimten i ögat har förvunnit en smula. Jag säger inte detta för att vara elak utan för att jag bryr mig! Skit i bloggen. Vi får väl klara oss utan dig en stund. Du måste ta hand om DIG nu och dra lite i bromsen..

  Varm kram

 6. Dixie hade också en jobbig natt inatt, var bara ledsen tills hon fick somna om inne hos oss. Tufft schema, imponerad av att du har koll på allt och hinner med allt. Jag är mellan jobb, önskar jag bodde närmare så kunde jag bli din privat chaufför eller nåt! Fortfarande skulle jag vilja designa ert bröllopsmaterial (läs: save the date, inbjudningar, placeringskort mm). Kram towe.

 7. Men jag kan inte hålla med. Här delar vi på att städa, tvätta, laga mat (okej inte laga mat, där tar min kille ett större ansvar). Nutidens relationer ska/bör/ är oftast så. Skulle aldrig acceptera annat, inte min kille heller.

 8. Utan att överdriva så lever ni ju ett väldigt aktivt liv. Kanske det påverkar den lille mannens förmåga att koppla av? Det verkar ju sällan vara några längre stunder av stiltje…? *Skrivet i all välmening utan nån kritisk underton*
  Önskar er alla en riktigt bra dag!

  (http://whoopsiedaisie.blogg.se)

 9. Låter inte bra du har det så tufft. Kanske en liten Nanny skulle behövas, en som hjälper till med barnen å hushållet…. Vet det inte är den billigaste iden men välbehövlig.
  Vet det var en dum ide men kanske ha en städhjälp som kommer en gg i veckan eller varannan typ å tar allt grovgöra… Ska tydligen inte vara allt för dyrt säger dom som vet.
  Hur som haver så hoppas jag det löser sig så att du fortfarande orkar vara den fantastiska människa du verkar vara & mamma, fru & arbetskamrat.
  Ta väl hand om dig//Styrke Kram!

 10. Hej!
  Jag förstår att du behöver sova om nätterna du som är fyrabarnsmamma, heltidsarbetande och ensam hemma i perioder. Har en lösning till er: anlita barnflicka. Inte bara en gång i månaden när ni båda ska på event utan oftare än så. Kanske alla dessa ensamma nätter när du är utan din man, ja gör det med regelbundenhet liksom. När du väl testat kommer du inte ångra dig jag lovar! Sedan tycker jag att du ska leja bort städningen i ert hem. Vet inte hur mkt ni smutsar ner men säg att firma kommer var 14:e dag så kan du bara lätt köra runt damsugaren där emellan. Slutligen hoppas jag att du redan beställer/handlar mat på nätet, alltså du vet mathandlar och får det levererat hem. Sparar så ofantligt mycket tid. Slutligen vill jag tipsa om hur min mamma gjorde för att få hjälp hemma. Vi var tre syskon och så mamma & pappa. Varje veckodag fick vi hjälpa till med middagen en veckodag. Det inkluderade förberedelse, dukning och att städa efter. Pappa hade en egen dag. På så sätt var hon bara ensam vid spisen när det fanns tid dvs fre, lö & sö. Bra system tycker jag! Genomför dessa förändringar och du kommer märka skillnad i tid och ork. Kram!

 11. Låter väl spännande med en karriär som fotbollstränare? Håller med att det är helt uteslutet när barnen är i amningsåldern, men efter den så är det ju faktiskt inget som säger att det är mamman som måste stå för exempelvis matlagning och städning…
  Tintin-grejen är ju helt sjuk. Däremot blev jag ändå förvånad över att sååå många människor ställde sig emot beslutet. Aftonbladet hade det som läsarfråga och 97% var eniga om att Tintin självklart skulle vara kvar. Tror superkommunistblaskan no 1 blev väldigt förvånad över det resultatet…

  Hoppas du får en bra dag, trots mycket att stå i 🙂

 12. Jag skrev om detta igår , i min blogg.
  Idag skriver jag om ämnet pedofiler och hur o vida man tror på behandling.

  htp://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Pedofiler, terapi ?

 13. Ang. Tintin så förstår jag personer, som dessa som röstat för att tintin böckerna ska vara kvar på biblioteken. Jag håller med, dock anser jag inte att dessa böcker borde finnas på barnhyllan.

  Som förälder (antagligen en av de 3% som röstat emot aftonbladets undersökning) till barn som har en förälder från Afrika så är det inte speciellt roligt när mitt barn kommer hem från skolan och gråter pga av fördomar hos andra barn. Fördomar som skapats av bl.a. exotiserande bilder och böcker.

  Samt så vill jag tillägga att bokens skapande går ända tillbaka till när Belgien hade koloniserat Kongo och viktigt är att lyfta fram är att boken producerades som ett politiskt inlägg till stöd för Belgiens kolonisation av Kongo, dvs det var explicit kolonilal propaganda. Vilket jag aldrig någonsin kommer att ge stöd till.

 14. HEJ!
  Att ta bort Tintin från biblioteken är ju lika dumt och fånigt som att använda ordet hen .Bra skrivet av David, Så töntigt med alla lättkränkta människor. Det är så dumt att jag skrattar åt det. Jag blir fan kränkt av alla kränkta människor ha ha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..