Känner mig som hemma

 1. susanne skriver:

  Erica Larsson:Efter jag födde mitt tredje och sista barn för 16 år sedan, hade jag en känsla av glapp i underlivet. Det var som att jag måste trycka ihop skinkorna när jag satte mig ner annars kändes det som att bara var ett stort hål. Jag besökte en barnmorska som ungefär menade att ”lite får man tåla när man fött barn”. Jag stod på mig och fick till slut en remiss till en gynekolog. Hon såg på en gång att jag hade en bristning som ej läkt. Hon sa att det kunde vara en gammal bristning som förvärrats. Nåväl, kon gjorde en kosmetisk operation där hon skar upp nya sårkanter och sen syddes jag ihop som det ska vara.

  Till saken hör att när jag födde mitt första barn för trettio år sedan så klippte man alltid ett snitt för att slippa stora självsprickor. Detta klipp gick upp för mig men man ansåg några månader senare att jag hade läkt ihop. I efterhand har jag förstått att man slutat med dessa klipp eftersom det visade sig att det är bättre med självsprickor än med klipp.

  Bra att detta blir belyst.

 2. Marie skriver:

  Erica Larsson: Förlossningsvården och gynekologin i Sverige är ett skämt! Jag srack i princip ingenting efter första barnet. Sa dem… nu tre år senare har jag genomgått en stor rekonstruktiv operaption för att få en möjlighet till liv igen. Jag sprack långt upp, där var det ingen som tittade. Resultatet blev att jag inte kunnat bajsa eller kissa ordentligt på tre år… Jag är så arg över hur kvinnosjukvård nedprioriteras och bagatelliseras med förklarande som : man kan inte räkna med att vara som innan efter en förlossning, eller, det ser heeeeeelt normalt ut. Åh, så arg jag är!

 3. Rose skriver:

  hahaha jag tror jag dör en sväng Du är bara för bäst Maggan 🙂

 4. Babsan skriver:

  Tar du på dig en sopsäck Maggan så kommer det en kommentar. Var är den köpt? Vill Ha…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..