Framme, frukost och mys

Vi körde upp framför huset klockan 3 imorse, bar in killarna och somnade På överkastet med skorna och kläderna på.


Nyvaken och lycklig!

Åhh vad mysigt att vara här!!
Det känns som att man är utomlands, när det är fler danska kanalerna än svenska på tv’n

Jag, Skorpan och Tristan var i saluhallen och köpte frukost imorse. Färska frallor, o’boy och kaffe i sommarvärme!

Nu är det bara innergården som ska fixas. Vi ska slipa bord, elda bort ogräs mellan plattorna, ställa ut massor av ljuslycktor och vackra krukor under dagen..


Filips hus är ett vackert gammalt gathus i en gränd i centrala Ystad. Det finns en liten innegård och ett sött gästhus.

Varför vi är här? Filip är född i Ystad och har bott i det här huset sen han var ung. Han flyttade upp till Stockholm för drygt 6 år sedan i jobbets vägnar.


Våningssäng, och persienner är uppskruvad i det gamla kontoret, som blivit barnrum. ”Akvariet” kallar vi det, då de är rätt mycket insyn in hehe

Idag ska jag in på blocket och surfa. Jag måste köpa två barncyklar, en lekhage, matstol, och en cykelkärra till Skorpan.

Nykära! Första sommaren ihop, åh vad tiden och åren går fort..

Vart i Skåne bor du?
Har du några tips på vad vi ska göra med killarna här nere?
 1. Malin skriver:

  Härligt att höra att du är nere i Skåne. Bor själv i Bjärred utanför Malmö men spenderar mycket tid i svärmors stuga i Löderups Strandbad. Underbara Österlen! Tack för en mycket trevlig blogg! Har en liten tös som snart är 5 månader så jag följer dig vid varje matning ;0)

 2. Tina skriver:

  Hej Magdalena,
  vad kul att Du o familjen ska vara i Skåne i sommar!
  Hoppas du kommer att gilla Skåne lika mycket som jag gör.

  Är född och uppvuxen i Kristianstadstrakten, norrut från Österlen, i gammal snapphanebygd – Göinge. Tillbaka igen efter några år i Stockholm.
  Ska klura på om det finns något som jag tror kan passa er familj , utöver det som redan är nämnt.

  Ska bli kul att se vad ni hittar på här nere.

  Ha det gott.

 3. Jag bor i Trelleborg men är även mycket i Smygehamn då min familj bor där. Smygehamn är mysigt & där kan ni ta en glass eller en matbit i kiosken m.m. I trelleborg finns kulhuset, massor av parker m.m! Hur mysigt som helst! 🙂

  Säg till om ni vill ha hjälp med barnpassning till Charlie eller dom andra barnen 😉 Jobbar som barnflicka till 2 barn i Beddingestrand men har semester, så jag hjälper dig/er gärna 😉 Hoppas ni får en mysig vistelse i kära Skåne! 🙂 Kramar

 4. Frida skriver:

  Jag bor i Kristianstad. Mellan den 13 och 21 juli pågår beachhandbollen i Åhus. En mycket trevlig tillställning. Kristianstad och Åhus är underbara på sommaren. Naturum i Kristianstad är småhäftigt. Enda nackdelen är att man avverka aktiviteterna inne på naturum relativt fort men helt klart värt ett besök. Ha det underbart i Skåne! Kramar

 5. Maria skriver:

  Hej! Jag bor i Landskrona och måste tipsa om Landskrona karnevalen den 12-14 juli! Massor med bra artister kommer hit, bl.a. Lisa Miskovsky som kommer uppträda i Sofia Albertina kyrka. Kommer bli fantastiskt vackert! Gå in på Landskrona karnevals hemsida och läs mer.
  En regnig dag kan man åka till tekniska museet i Malmö, det gillar både små och stora barn.
  Mellan Landskrona och Helsingborg ligger Glumslövs backar, där är det jättevackert och mysigt att ta en promenad. En bit från Glumslöv ligger Tomatens hus, där ni kan äta fantastisk tomatpaj!!

  Ha det gott här i Skåne!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..