En måndag i våra rika liv…

Klart vi ville stötta och sprida den här kampanjen när vi fick frågan. Det sätter våra problem med kommentarer som inte funkar, tiden som inte räcker till och regn på midsommar lite i skymundan. Eller hur? Tänk om det här var vi? Tänk om det här var jag. Att jag tvingades fly undan krig och konflikt. Att jag och min familj måste gå flera dagar i extrem värme utan mat och vatten. Hur skulle vi klara oss?

Jag kan knappt föreställa mig hur det skulle vara, även om jag varit med om rätt mycket….. Men jag vet att varje minut flyr åtta människor. Varje dag tvingas 1 440 familjer på flykt mot en osäker framtid.

Jag är lyckligt lottad. Jag måste inte välja mellan att stanna och riskera livet, eller fly och riskera våldtäkt och tortyr. Jag kan istället välja att rädda liv och skydda familjer på flykt. Det här blogginlägget stödjer FN:s flyktingorgan UNHCR:s kampanj: Skydda en familj på flykt.


Vill du också vara med och hjälpa familjer på flykt? Kampanjen stöds av Angelina Jolie, Michael Nyqvist och Barbara Hendricks. Och av oss. Och av er!

Ni är ju många som har egna bloggar. Ni twittrar och nästan alla ha r Facebook. Sprid UNHCR:s kampanj via din blogg, Twitter eller på Facebook. Gå in på www.unhcr.se för att ta del av och sprida historier om verkligheten som flykting eller för att ge en gåva. Vårt mål är att skydda 500 familjer på flykt inför Internationella Flyktingdagen 20 juni! Det gör vi ju lätt som en plätt, eller hur?

Vi hörs snart/ x

FN:s flyktingorgan UNHCR ger skydd och räddar liv världen över. Just nu pågår flera stora flyktingkriser samtidigt och de humanitära behoven är enorma. UNHCR finns på plats i till exempel Sydsudan för att ge skydd och förnödenheter till de 150 000 människor på flykt undan våldet i Sudan.

 1. ida skriver:

  Så! T.o.m. en föräldraledig som jag har råd att skänka en slant! Just nu jobbas det för att skydda den 28:e familjen, bara 600kr kvar tills den är skyddad… Kom igen nu alla läsare och häng på utmaningen!

 2. *lena* skriver:

  Självklart måste man hjälpa vi är så lyckligt lottade som är födda i Sverige 🙂

 3. skall jag fly eller kämpa emot ?flyr jag så gör jag det till ett grannland-

 4. Lina skriver:

  Underbart att du väcker dessa tankar på en blogg som läses av så många.
  Ja tänker inte alltid som du gör men du bryr dig om människor och det hedrar dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..