Hur gör man för att stötta och hjälpa?

Det har rasat in mejl här under morgonen och också i kommentarerna undrar man hur man kan dra sitt strå till stacken, så nu lägger vi upp den här artikeln igen, för att ni ska få mer information. NI ÄR FANTASTISKA!!!! Om ni går till ”välgörenhet” längst upp i menyn hittar ni djupare information om vad vi gör och kommer att göra därnere. Där hittar ni också vägar att skänka pengar. Se här: http://magdalenagraaf.se/valgorenhet/

Gåvan sätter du in på BG 900-1934 eller PG 90 01 93-4. Märk inbetalningen med ” Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf”.

Betalar du från annat land än Sverige så ange Swift: HANDSESS och Ibannumret är: 6960000000000131794362. Banken är Handelsbanken.  Glöm ej heller här att ange ”Kliniken Filippinerna, Magdalena Graaf.

Glöm inte att märka betalningen så hamnar pengarna rätt och vi kan också se hur VI HÄRINNE hjälper till. Vi pratade om det här häromdagen och blev förvånade när vi började räkna på hur mycket pengar 5 kr från varje besökare skulle bli. Ni är över 200.000 unika tanter i landet som varje vecka går in här på sidan och då kan ni räkna själva:-) Idag är det ju så bra att man slipper gå till posten och betala 50 kr för att sätta över 5 kr. Visst är internet fantastiskt.

Den här fantastiska resan med att hjälpa till därnere slutar inte när Magdalena kommer hem, det här är bara starten.

Hoppas du hänger med! Och TACK för att ni vill hjälpa.

//Magdalena på telefon och Tomas som skriver.

 1. Jag gick just in för att fråga – vad kan jag göra? Men jag var mer inne på vad kan jag faktiskt göra förutom att betala pengar? Jag är Världsförälder hos UNICEF och skickar pengar titt som tätt till andra organisationer men jag känner så starkt (och har alltid gjort) att jag vill AGERA. Frågan är hur? Jag försökte engagera mig i UNICEF på hemmaplan, men att stå och samla pengar med bössor är nog så viktigt men mycket äts upp av kostnader längs vägen. Jag är inte läkare eller sjuksköterska, jag skulle inte klara av att jobba i sjukvården men jag önskar att jag kunde det för då skulle jag åka iväg med Läkare utan gränser vilken dag som helst för att få hjälpa till. HUR gör man för att få hjälpa till, in action? Jag tror att en resa när man får agera gör att det känns mer meningsfullt också att ”bara” sitta hemma och betala. Hur hur hur?

 2. Vad härligt att ni gör en sådan här resa tillsammans med barnen. Fantastiskt!
  Önskar er all lycka till och har ni lämnat ett litet bidrag… Hoppas att fler gör det!

 3. Hej!
  Har satt in en summa, alla kan vi avvara något och mina fyra kids kan absolut klara sig utan det de kronorna jag satt in under den här månaden, det finns andra som behöver så dem så mycket mer. Jag är inte engagerad i kyrkan och har inga varma känslor för Arken som kristen församling, men tycker absolut att din mor med familj är riktiga hjältar som tar sig an andras öden och gör något- som gör skillnad i människors liv!

 4. Vilken fantastisk människa du verkar vara Magdalena! Så varm och medmänsklig och samtidigt så galen och ”vanlig” (i positiv bemärkelse). Stort tack för att du delar med dig av din vardag och för att du är en sådan inspiration! Kram från en nybliven trebarnsmorsa som älskar din blogg <3

 5. vilken underbar bild! Vilken fantastisk resa och det ar sa kul och intressant att folja er. Korde 45 min pa crosstrainer idag! Du har sporrat mig! kram towe.

 6. Magdalena, jag har inte ord för hur underbar ni är som hjälper till! Tårarna sprutar när jag läser och ser. I kväll sätter jag garanterat in ett par hundra och hoppas det kan hjälpa något!
  Finns det chans att få ett fadderbarn via er? Så man kan brevväxla, osv?
  Kramar i mängder!

 7. Heja er! Skall också sätta in en peng och göra det varje mån som en månadspeng.Vill gärna göra en sådan resa med mina barn o gubbe,eller vi goa tanter samla ihop och åka ner som volänterer längre fram?! Kram till alla er som gör något.

 8. Hej!
  Jag är en av ”tanterna” som läser Magdalenas blogg. Men jag bor utomlands och har inga konton knutna till svenska banker. Dvs jag kan inte göra överföring från utlandet utan att ha tillgång till Swift kod, ess info etc… Kan ni hjälpa mig?

 9. Vilken resa ni är på!! Tror att det är väldigt nyttigt och lärorikt. Jag blir oerhört berörd av det du skriver, ska genast sätta in pengar på kontot för att hjälpa andra.

  Kramar

 10. Tack för ett bra reportage som har fått mig att ta tag i att skänka pengar till Filippinerna. Det är lite knapert den här månaden med en liten summa blev det. Om många ger lite blir det ju mycket 🙂

 11. Kom igen.. Om vi alla 200 000 besökare sätter in 100 kr var slår vi ett jäkla rekord och tänk vad 20milj kr kan göra för dessa människor. Om ngn bland dessa 200 000 unika besökare inte har möjlighet att bidra får vi andra bidra med mer. Maggan med familj lägger en massa på denna resan o gör ngt som vi alla önskar kunna göra.. Jag sätter in pengar på en gång för att hjälpa. Tack för att du delar med dig Maggan. Jobbigt att se på bilder och läsa dina texter. Tänk att du o framförallt dina barn upplever detta.. Well dont!! Kram Sarah

 12. Jag sätter in 200 kr omedelbart!
  Är inte heller ngt Arken-fan, men ger gärna till behövande om jag vet att det kommer i rätta händer!
  Bra jobbat hela familjen Maggan/Filip

 13. Jag vill mer än gärna hjälpa till på det lilla sätt jag kan och har satt över en liten sudd direkt.
  Jag tycker det är makalöst häftigt av dig att göra en sånhär sak MED alla barnen. Här gnäller en del mammor för att det är jobbigt att åka buss med vagn. Så olika det kan vara.

 14. Varje månad sparar vi 200 var åt barnen och 500 kr till familjekassan. Mina barn är så små så dom förstår inte vad pengar är och det dom behöver får dom av oss ändå. Till skillnad mot alla dessa små barn. Så barnens 400 kr plus våra 500 kr kommer vi sätta in till ”er” istället den här månaden. Det gör ju ingen skillnad för oss, men för dom här människorna gör det väldigt stor skillnad. Tror nog mest att mina små blir glada när dom får veta det någon gång i framtiden, att dom också har varit med och hjälpt till.

 15. Är absolut med !!
  Sätter in en slant redan nu + en gång i månaden framöver.
  Strongt att ni fixar att vara där och uppleva detta. Jag tror inte att jag skulle ha psyke nog för att klara det…

  Kram!

 16. Jag vill också vara med och göra skillnad, och har nu satt över en summa pengar.
  Härligt att följa erat jobb där nere 🙂
  Tror inte man förstår hur bra man har det, om man jämför med det ni får se. Ska bli kul och se vilka förändringar ni kan göra 🙂

 17. Jag sätter över en summa på en gång!! Precis som du o fler härinne skriver: om alla som läser här sätter över mins 5 kr så blir det massor med pengar. Och många av oss kan säkerligen avvara betydligt mer än en femma…
  Kom igen nu alla ”tanter”!!! 😉
  Kram på er alla och speciellt till dig Maggan med familj

 18. Tjenare Maggan,rörd till tårar läser jag om ert arbete ni utför på Fillipinerna. Ni är verkligen fantastiska.Hoppas även små bidrag är välkomna.Jag blir så inspirerad att hjälpa till lite.
  Kram till alla.

 19. Jag har satt in en peng och kommer så göra framöver. Well done Maggan. Du är en kul tjej som oxå har ett stort hjärta..

 20. Så härligt att läsa att din/er insats påverkar åt rätt håll. ALLA kan göra skillnad och bidra till en bättre värld på något vis.
  Bra jobbat, du inspirerar verkligen!

 21. Jag satte in en peng genast, och har inga som helst tvivel om att de förvaltas väl. Ta hand om er, och alla andra därborta, ni är på god väg.

 22. SARAH BÖHLMARK WARD:
  Tyvärr är det helt omöjligt för mig att avvara 100 kr. Men jag satte över 50 kr. Så nu har jag 400 kr kvar att leva på tills den 25 april, och det ska jag nog klara. 🙂 Känner mig lite fattig, men samtidigt så är det sådan glädje att få vara med och hjälpa till. 🙂

 23. Jag beundrar dig och din familj för allt ni gör på andra sidan. Jag blir rörd och ledsen av alla bilder. Det gör ont i hjärtat att se hur hemskt folk har det och här klagar vi över små små saker som skulle betyda hela världen för dessa människor. Det är en väckarklocka och får oss att vakna till ur vår lilla bortskämda värld och sluta klaga. Vi borde vara mer tacksamma och nu skänker jag en slant för att jag vill bidra till kliniken och hoppas att många människor kommer klara sig tack vare er.

  Krya på er, många kramar från Sverige.

 24. Här har det funnits en 40:- på kontot en vecka nu.. De här 40:- skall räcka till den 20:e … Men efter att ha läst här …(hittade hit via fantastiska Mona) så blöder mitt mammahjärta och krisar det sig för oss kan vi alltid snika en middag av grannen.. 🙂 DET kan inte de här barnen–Någon av de.
  Så jag slänger in 30:- och hoppas att det i alla fall gör en liten, liten skillnad!

  Du/Ni gör ett fantastiskt jobb och jag önskar så att det fanns fler som tänkte som Er!

  //Hondjuret

 25. Jag är 17 år och läser din blogg varje dag, så det är inte bara ”tanter” som klickar in här! När det är dags för mig att skaffa barn osv, då vill jag bli en Magdalena Graaf-mamma! En riktig förebild är du! Grymt jobb gör du också, och självklart ska jag vara med å bidra.

 26. Började läsa din blogg för ett tag sedan efter tips av en vän. Vilken insats ni gör!!! Bestämde mig precis för att supporta er org kontinuerligt bland alla som finns! Behöver ni volontärhjälp av något slag – hojta så kommer jag å Charlie (har också en son som heter så! 😉 )

 27. Hej Magdalena!

  Skrev ett privat mail till dig på Facebook, hittade ingen mailadress här.

  Vill även rekommendera organisationen http://www.weinternational.org.ph/ som är en organisation som en bekant till mig, (närmare bestämt min granne på Filippinerna) startat.

  Lycka Till!!

  Mvh
  Elsa

 28. Japp, då har du övertygat mig. Har aldrig skänkt pengar till välgörenhet då det är allt för vanligt att det mesta försvinner i dyr administration. Men nu har jag gjort min insats till ditt projekt och vet du… det känns riktigt bra. Tack för att du fått mig att tänka om.

 29. Hej Maggan! Nu har jag också satt in en slant.,dock inte så stor, pluggar och är timvikarie så det är inte många kronor över, men tänkte att dessa kronor jag satte in kanske kan bidra lite iaf..:)) Jag hoppar gärna över månadens magasin och chokladkaka för att kunna hjälpa:) Kram till dej, du gör också ett grymt jobb!!!!

 30. Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from.

  Many thanks for posting when you have the opportunity,
  Guess I’ll just bookmark this blog.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..