Våran klinik

Idag fick Tristan, Charlie, Lancelot och Isak stanna kvar på hotellet. Vi har besök soptippen i Lapu Lapu där våran klinik kommer ligga.

När vi åkte in på området fraktade de ut 4 döda barnkroppar. En luftburen och MYCKET aggressiv smitta hägrade på soptippen, så vi hade strikta restriktioner och jag ville inte utsätta barnen för några risker.


Matutdelning, barn står i kö för att få bröd, vatten och mango.


Barnen bodde i misär, de hade öppna sår fulla av flugor, skabb och rinnande ögon och näsor.


Vi fick inte röra vid barnen och det krävdes munskydd och spritdusch när vi lämnade. Smittan satte sig på hjärnan och dödligheten är stor.


En liten glad kille som spelade basket UTAN nät..


På Lapu Lapus soptipp går det att göra skillnad!
Tack vare en donation från Sarah Peterson får 100-tals barn och vuxna rent vatten att dricka, och tvätta sig i.


Pengarna, varenda liten krona gör en funktion och används till något gott. Jag kan med rent samvete gå i god för att ingen gåva man ger, försvinner längst vägen.


Maten lagas över öppen eld, och soporna ligger i drivor.


Det är HÄR vi ska göra skillnad du och jag! DE PENGAR DU BIDRAGIT/BIDRAR MED kommer gå hit.

Ett komplex av gamla ombyggda containrar 5 min från soptipparna


De är de här rummen kommer VI fylla med sjukvårdsutrustning.


Hade kliniken redan funnits? Så hade bla de 4 små barnen inte varit döda. Okunskap, brist på sjukvård och medicin dödar någon varje dag.


Ultraljudsutrustning, medicin, röntgen, bb, laboratorium/provtagningsutrust ing och mycket mer! KOMMER VI att samla ihop till här.


Vi är med från början!

Du kommer att få se ”före och efter bilder” du kommer att få se kliniken byggas upp! Det här brudar ska VI göra tillsammans!!


Vi ska måla dem! Göra containrarna hemtrevliga, ha riktig luftkonditionering, stolar, bord OCH utbildat folk som räddar liv.

Ca. 75.000 svenska kronor (10.000 dollar) kommer det att kosta att få ihop till grundutrustningen för kliniken.
Sen tillkommer medicin mm

När jag kommer hem till Sverige kommer jag ringa till vart enda sjukhus och tigga ihop gamla utrustningar och redskap.


Väl tillbaka på hotellet inser man hur bra vi har det! Fy sjutton vad lyckligt lottade vi är…


Jag älskar mina fina pojkar så mycket (isak ville inte vara med på bild)
Den här resa kommer leva vidare i våra hjärtan resten av livet..


En nakenfis i skuggan vid poolen

För dig är det förmiddag! För oss är det kväll, och vi ska ut på gatorna, night-feeding-prodject står på schemat, och det ska alla killarna med på.

Imorgon ska vi snorkla! Kontrasterna är stora…..

Kram!!

 1. •●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥●•

  Åh vilket bra jobb ni gör. Självklart vill jag vara med att försöka bidra till att kliniken byggs upp. Det är bara så sorligt att läsa om allt elände, men det är ju ändå dagens sanning. Jag tycker ändå att det är så sjukt att vissa är så rika och vissa inte. Tycker världen vore finare om alla hjälpte alla. För nog finns det pengar allt.
  Stor kram och kärlek på er era änglar där nere.
  Kram från Viveka

 2. Hej kan man inte få postkodlotterit med på detta? Du måste göra en dokumentär om detta du har säkert bra kontakter med tv. Gud vad jobbigt att se detta,vad gör myndigheterna där nere? Fan vi måste agera alla vi medmänniskor.Var försiktiga sköt om er kram.

 3. Jeg er fuld af beundring for dig. Ville så gerne selv hjælpe derude i verden, fysisk, men jeg ville aldrig kunne klare det. Bare at se dine billeder og læse dine beskrivelser river i min sjæl….
  Ann

 4. Jag blir helt rörd och tårögd av alla bilder och berättelser.. har självklart satt in en liten slant på ert konto till barnen därnere.. finns det något vi kan göra här på sidan? samla ihop massa kläder som ni kan ta med ner nån gång? eller något annat?
  kram
  Sanna

 5. Det är svårt att tänkärlig när man sitter här hemma i trygga Sverige att det är fler människor i världen som lever i misär och riktig fattigdom än människor som har det som vi i Sverige. Tack Maggan för att du engagerar dig i detta. Jag ska också dra ett strå till stacken och sätta in pengar.

 6. Fina Maggan!

  Det är helt otroligt allt ni gör och jag blir väldigt berörd, helt in i benmärgen. Filippinerna ligger mig sedan tidigare väldigt varmt om hjärtat då stora delar av min sambos familj kommer (och bor fortfarande) i Cebu.
  Jag har länge Tänkt att jag vill hjälpa, och göra mer. Och ert projekt bara ropar mitt namn.

  Till min förfrågan.
  Jag bor i utlandet, men skulle ändå väldigt gärna skicka pengar. Kan du publicera Iban och bicnummer så att vi ”utländska” läsare också kan vara med och bidra.

  Vill bara avsluta med att säga Tack! Tack för att ni för upp detta till ljuset 🙂

 7. En sak till nu när jag väl är igång och kommenterar. Skulle du inte kunna skriva en lite mer utförlig lista över hur mycket saker och ting kostar, så att vi läsare får insikt i hur mycket 50kr 100kr eller 1000kr faktiskt hjälper. Hur mycket man får för pengarna.

  Hur mycket pengar behövs för att kunna installera tex. en vattenpump som Sara hade bidragit till.

  Återigen tack för ditt stora hjärta.

 8. Vilken fin människa du är! Vill också göra en sådan resa, så otroligt lärorikt.
  Ska skänka pengar nu :))
  Hur är det med kläder och saker till barnen? Något man kan skänka?

  Kram på er

 9. Vet du…nu känns det ännu bättre att jag flyttade över de där hundralapparna…
  Vilket otroligt engagemang ni har, det är så underbart att det finns så många som bryr sig om de som inte är lika lyckligt lottade.
  Bra jobbat o stor kram till er!

 10. Usch och fy, man får ont i hjärtat av att se barnen leva i den miljön 🙁 Vi är verkligen lyckligt lottade många utav oss på den här sidan av jordklotet!!! Jag har sgat det förut, men jag säger det igen; ni gör ett otroligt bra jobb där borta!

  Ta hand om er!!

 11. Självklart att hjälpa! Fy vilken misär 🙁 Finns det behov av och möjlighet att skänka kläder, leksaker m.m till ert projekt? // Sara

 12. Vilket fantastiskt arbete ni gör.
  Klart vi ska lyckas samla i hop dessa slantar.
  Tillsammans kan vi.
  Var rädda om er.

 13. usch jag bara grinar nu när jag läser, det är så sorgligt och orättvist! ingen borde få ha det sådär, det bara värker i hjärtat! även om det inte är mkt så kommer jag bidra med ddet jag kan. Fan va grymma ni är som gör det ni gör!

 14. Hej Magdalena!

  Vilket fantastiskt fin insats ni gör. Jag ska skänka pengar ikväll när jag kommer hem.

  Ett tips för att nå ut till ännu fler!
  Gör det möjligt att skänka pengar via sms. Det är säkert jättemånga som tänker som mig; jag sätter in pengar lite senare. Och så glöms det bort… Med möjlighet att skänka pengar via sms skulle man göra det direkt istället. Nu vet inte jag hur det fungerar och om ni har möjlighet till det, men kolla upp om du inte redan gjort det!

  Kram ♥

 15. tårarna bränner..

  Nästa gång vill jag följa med och hjälpa till, skicka med kläder, mediciner, leksaker..mitt hjärta.

  Jag har 3 söner på 9,7 och 3 år gamla. Gud vad man känner med dessa barn <3

 16. Vad jag beundrar dig och din familj. Vilket otroligt arbete och resa ni är med om och gör skillnad där det verkligen behövs. Jag hade ingen som helst aning om hur det var där förrens jag nu läser dina blogginlägg därifrån och ser bilderna och hur det är för dem som bor i denna misär. Gör ont i ett mamma hjärta att se de små barnen. Undrar precis som Sara om de finns behov av insamling av kläder m,m??? Hade mer än gärna varit med och hjälpt till så mkt jag bara kunnat. Ingen kan allt men alla kan något som det sägs. Får mig att reflektera mkt över ens egna liv när man ser bilderna, hur bra man har det. Att man så lätt kan gnälla över igentligen så oväsentliga saker som inte ens skulle bekomma dem där att tänka på. För de finns inte möjligheten och valet till det. Stor eloge till er och många varma goa kramar till alla de små söta barnen, för kärlek är de finaste man kan ge ngn som inte har ngt annat här i livet

 17. Hej Maggan!
  Jag sitter och lipar till varenda inlägg.
  Sitter och söker efter länder och hem som söker volontärarbeten, synd att man måste betala mycket pengar för att kunna hjälpa till. Ett pris en 23årig studerande tjej inte kan dra upp ur fickan direkt.
  Pengarna skulle jag då hellre skicka till din organisation då.

  Mvh, Adrea

 18. Hej Magdalena,

  Började gråta precis nyss när jag läste det sista inlägget i bloggen. Har satt in 150 kr i ditt namn omedelbums.

  kram på er. det ni gör är fantastiskt

 19. Kom igen alla korvar , vid löning sätter vi in 150 kr ( eller mer)!!

  Vi ska fan hjälpa till med detta!! 😉
  Maggan ,sätta gärna ut hur mkt vi korvar samlar in, det kan ge en kick att se och en sporre att komma upp till 75.000 kr!

 20. Det är alltid hemskt att se hur mycket sämre så många människor i världen har det jämfört med oss här i Sverige. Jag har även blivit mer illa berörd sedan jag själv fick barn, om man tex ser utmärglade människor som håller i beniga barn där alla ben syns, och så vet man att mitt barn aldrig kommer behöva vara hungrig eller utan bostad eller utan rent vatten. Då får jag hemskt dåligt samvete och vill göra något, precis som ni gör där nu! Jättebra!

 21. Har tillofrån lite sjukhusmatrial ,sånt som går ut i datum.Rockar handskar mm
  vart kan man lämna grejer framöver
  kram!!!!!

 22. Vilket otroligt arbete ni gör! Tänk om alla kunde hjälpa varandra mer i världen… Som du sa, om alla som läser sätter in 5 kr så blir det en hel del på dom 200 000 läsare du har! Tror dom flesta har råd att sätta in mycket mer än så dessutom! Så kom igen, nu kör vi!

 23. Fyyf**n va hemskt! Det är nu man själv inser hur bra man har de! Många som alltid klagar på hur dåligt man har det och allt sånt! Dom flesta som säger så borde få åka ner dit där ni är och se hur alla lever där! För dom lever så sjukt mycket sämre där än hos alla oss som bor i Sverige och andra länder! Jag skulle vilja göra en resa ner till till exempel Filippinerna där ni är eller i ett annat land som har de så hemskt!
  Måste säga att ni gör ett så fantastiskt jobb och tycker fler borde engagera sig i sånt! Ni har hjärtan av GULD!!
  Kram på dig finaste Magdalena med familj!

  Måste säga att dina barn är så gudomligt söta och verkar fått eller lärt sig av omtänksamma dig och blivit lika omtänksamma själa och har också hjärtan av GULD!! 🙂

 24. Fina, fina Ni, jag blir rörd av Ert engagemang och ödmjukhet.
  Vilken fin familj du har och vilka fina killar!
  Självklart ska vi sätta in pengar, så vi kan hjälpa till med kliniken!
  Tänk om det fanns fler dom Dig!
  Känner inte dig, men läser din blogg varje dag och du är beundransvärd!
  Kram M

 25. Hej! Vilket otroligt jobb ni gör! Man får ju ont i magen när man läser om barnen. Tänkte på sjukhus utrustning, Söderhamns sjukhus (Hälsingland) har lagt ner, finns hälsocentral men dom kanske har några gamla grejor som dom kan skänka:-)

 26. Grymt Jeanette!!
  Allt från 5 kr och uppåt är ju mer än välkommet!! Kul att kunna hjälpa till & se verkan av det, har alltid saknat det..

  NU KÖR VI TJEJER!!! 😉

 27. Fan vad ni är grymma! Det är roligt att följa eran resa som hjälper så många, jag lider när jag ser bilderna!! HEJA er!! 🙂

 28. Eva
  Jag har precis satt in pengar på ditt konto i Filippinerna. Brukar alltid undra om dom kommer fram, men i detta fallet är jag övertygad.

  Kramar och sköt om er.

 29. Svårt att inte sitta med en stor klump i halsen och tårar som rinner ner för kinderna. Mitt hjärta gör ont när jag tänker på hur bra vi har det medans de inte har någonting. Ändå så kan de le.

  Ni gör ett fantastiskt jobb.

 30. Ibland har man ingenting smart att säga. Så fint det är att ni får vara med och känna att det ni och många med er gör för att förbättra livskvaliteten för dessa människor. Det som slår mig mest är att människor i total misär verkar vara bättre på att hitta glädje än vad vi är, vi som har precis allt vi behöver och mycket mer…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..