Streetfeeding och TACK!!

Lance hivar böngryta i hundratals små barns dunkar, påsar, glasslådor och i tallrikar.


Den var kokhet och han fick verkligen passa fingrarna..


Tristan och jag tog emot bunkarna..


Och Filip delade ut dem..


Vi åkte i en stor öppen lastbil..


Första stoppet var pir 4, andra stoppen var kyrkogårdsbarnen
Och tredje var gatorna..


På gatorna hälldes grytorna/sopporna upp i påsar, sen delades de ut till familjer som sov längst under lådor, kartonger och plastskynken.


Minst 600 barn somnade med mättade magar. Och grabbarna Graaf fick en minnesvärt upplevelse!
De här var det COOOOOLaste på resan tyckte Tristan!
Medans Lance och den äldste sonen greps av mötet med pojkarna på soptippen igår..

Filip han är djupt berörd, tyst och tänker mycket..

Vad fina ni är som stöttar!!!
Jag vill krama ihjäl er av tacksamhet!! Varenda liten krona är värt något här.

Och listan går att göra lång.
Detta är bara ett litet axplock…


När det kommer till kläder, så är det tyvärr dyrt att frakta på flyget (det är långt hit) men OM jag lyckas samla ihop svensk sjukhusutrustning?! Då hyr vi en container och fyller den med leksaker och kläder!

Love you!! Och än en gång, tack för att du följer våran resa..

 1. Men ni inser väl att detta bara är uppehållande, symtomlindring?
  Att vi faktiskt behöver en annan världsordning: där VI inte lever i yttersta lyx och handlar allt vi önskar, medan den största delen av världen lever i dylikt armod.
  Och så åker vi dit och ger en skärv.
  Jag tycker att vi alla tar och tänker om: vi slutar ”shoppa ihjäl oss”, vi börjar värdesätta annat än yta och flashighet.
  Jag utmanar er! Sluta skicka pengar; vem vet vart de går. Se till att vår regering gör vad den ska för världens fattiga istället.

 2. Fantastiskt att det finns människor som gör skillnad! Vilka killar du/ ni har, man blir ödmjuk…. Lycka till med allt arbete och jag ska definitivt dra mitt strå till stacken och skänka en slant!

 3. Tack Maggan för att du delar med dig av resan. Ett av de riktigt positiva minnen av min barndom är just Lindas vision ”Hundra hus åt Jesus” Ni gör ett fantastiskt jobb. Gud välsigne er och teamet som är på plats.

 4. Ni är helt underbara! Jag lovar att skicka in pengar när jag får mitt studiebidrag, kan inte ge så mycket men lite är ju bättre än inget.. Jag är så imponerad över det ni gör och skulle vilja krama om er hela bunten! 🙂
  Kram kram

 5. Hej. Vilken underbar insats ni gör, tänk om fler gjorde det ni gör. Jag skulle väldigt gärna vilja ge en hjälpande hand. Finns det någonstans jag kan maila dig?
  Kram Therese

 6. ANNA
  Varenda krona som skickas kommer fram! Hur har du mage att uppmana att inte skicka pengar. Du är patetisk! Vilken världsordning hade du tänkt ska lösa dessa problem? Människor behöver evangelium och de som har det svårt behöver hjälp av männsikor med mjuka hjärtan som bryr sig om sin broder och syster. Dessa barns framtid hänger på det och under tiden kan ju du bidra med det du kan. Många bäckar små , du vet…

 7. Svältande barn behöver verkligen inte evangelium i första hand,utan friskt vatten,mat sjukvård kombinerat med respekt.
  Den bästa u-hjälpen som har störst framgång i längden är utbildning,det gäller fra.flickor o kvinnor eftersom det är de som tar hand om barnen.
  Att ge microlån till kvinnor så att de kan skaffa inkomster till familjen,genom eget arbete.
  Självklart måste de ha bistånd till friskt vatten,mat o sjukvård men det måste paras med utbildning annars riskerar de att för alltid vara beroende av bistånd.
  Min egen erfarenhet av bistånd gör att jag är kritisk till hjälp som bedrivs av politiska o religösa intressen.
  Den största möjligheten att nå så många som möjligt med hjälp utförs bäst av Ex Läkare utan Gränser o liknande organisationer som arbetar fritt utan att ta politiska o religösa hänsyn,och som arbetar lånsiktigt

 8. Grymt vilket arbete ni lägger ner<3
  Satt och åt min lunch vi datorn innan idag och kollade din blogg samtidigt..tappade aptiten helt och slängde maten!
  Stackars alla barn ja även vuxna snyft säger jag bara..

  kram på er all underbara människor som ställer upp<3

 9. Får gåshud ända ner på låren när jag läser om er resa. Gravbarnen gör inget annat än ont att läsa om. Det är så fruktansvärt så det är svårt att ta in. Men tack vare att vi får följa med på er resa genom bloggen uppmärksammas detta och får många många av oss att reagera, prata vidare om problemet med våra vänner o familj, bekanta mm.
  Ni är som räddande änglar för dessa själar!!! Djup respekt!!!!! Keep up the good work!!

 10. Fina och duktiga ni är, man känner sig som en idiot som sitter hemma och inte gör ett skit. Men skänka pengar kan vi och det ska vi göra tillsammans. Om vi alla här offrar nåt onödigt vi brukar köpa så och skänker en tusenlapp eller femtilapp eller vad man nu har, kan vi göra underverk! Kom igen nu alla!!! Tårarna rinner och ni berör verkligen med er berättelse. Ni är så jävla bra! <3

 11. Jag sitter med tårar i ögonen… Fattar inte att ni gör detta & jag blir alldeles varm i hjärtat av att se dina barns engegemang… Med detta i minnet så vet jag varenda en av dina barn kommer att bli varma & omtänksamma killar!!!
  Du är så jäkla bäst Maggan!!!!!

 12. Detta skulle fler svenska barn få uppleva det din barn får uppleva nu Magdalena så hade det kanske inte varit så mycket mobbing o annat här i vårt samhälle.
  Vilka fina bilder o upplevelse du delar med dig..
  När man sätter in pengarna där man skriva Magdalenas namn så vet man att pengarna går dit dom skall….

 13. Vilken upplevelse! Lärorikt för vuxna och barn. Det är helt fantastiskt det ni gör! Lika fantastiskt för oss andra att få följa med på er resa. Hur mår Skorpan? kram towe.

 14. Du är en otrolig fin människa Maggan! Det är inte många som gör det du gör. Visst vi skänker pengar lite till mans till olika organisationer men du visar ju även med handling att du vill hjälpa.
  All kärlek till dig o din familj!

 15. Hej vad ni kämpar,vad ni är bra du måste få igång någon gala för att driva in pengar,många kändissar ställer upp för välgörenhet.Fan något måste göras.Pengar behövs i massor, vi satte in en peng igår.vad dina grabbar har att berätta när dom kommer till skolan,var rädda om er kram till alla som gör något.

 16. Usch, tårarna rinner.. kan inte förstå hur vi idag kan låta människor leva i sådan misär.. Varför kan inte biståndspengarna komma fram till rätt personer, varöfr ska de tas så stora ”administrativa” avgifter??! Varför går våra politiker med på att låta vissa länder behålla biståndspengarna på regeringsnivå?! Ja, det kommer vi väl aldrig få svar på.. men jag antar Maggan, att i det här fallet tar inte kyrkan så mycket av det som vi skänker?

  Jag skulle lätt kunna ge flera tusen om jag hade vetat att de kommer till användning på rätt sätt och inte hamnar i någon lurendrejares ficka.

  Jag lider så med dessa människor som inte får en chans att växa upp i det samhälle vi har här,.. Dessa undderbara små barn som inte har något hem, mat eller någon som älskar dem.. usch så orättvist.. Men ni ska ha all eloge som gör den här resan, vi alla i väst borde göra det en gång i livet.. för att se hur bra vi har det.

 17. Fantastiska människa, vilken underbar familj du har. Jag har i veckan bestämt mig för att göra sånt jag alltid har ”tänkt” att göra. Skänka pengar till erat projekt är självklart en av dom sakerna. Jag har varit världsförälder i 5 år men känner som dom flesta att jag vill bidra till mer. Känns fint att se vart pengarna går också, så ett bidrag från mig och min familj är snart på väg. Kramar från Jenny i Uppsala

 18. Maggan!
  Du och dina söner är fantastiska!
  Ni gör det som jag alltid velat att jag och mina barn ska göra en dag.
  Hjälpa utsatta barn och familjer.
  Hur gick ni till väga?
  Hur kan vi hjälpa till? Förutom att skicka pengar såklart 🙂 det har jag redan gjort.
  Jag är djupt imponerad att du tar med dina barn på en resa som denna, tänk om alla människor fick chansen att se hur djup missär är, då skulle man tänka både en och två gånger extra innan man tokshoppade, slängde mat etc.
  Tror att världen skulle bli bättre och vi människor bli ödmjukare om fler kunde se hur dessa barnen har det.
  Kanske skulle då det finnas färre gravbarn etc då fler skulle engagera sig och där mer skulle det komma mer pengar och man skulle kunna hjälpa många fler familjer att ta sig ur denna djupa misär…
  Du är fantastisk!!!
  Kramar/ maria

 19. Först ett stort tack för allt du gör där nere. Det gör skillnad. Jag vet. Tack. Jag spenderar själv två månader i landet varje år under tio års tid. Från början lockade dykning. Nu är det mitt andra hem. Har kommit i kontakt med många familjer som jag hjälper. Har även två systrar som jag följt hela vägen och sponsrar med skola. Nu är dom på väg att bli läkare och går på cebu doctor university inte långt från där ni är nu. Jag vill och kan hjälpa mer. Snälla hör av dig till mig när du kommer hem igen. Lycka till och stor kram.

 20. Oj vad jag blev rörd när jag gick igenom dina inlägg från er resa. Jag beundrar dig och människor som hjälper och gör något för sina medmänniskor här på jorden. Stort Tack! Jag gick direkt in och skänkte en slant och delade med mig av ert projekt på min blogg. Kram

 21. Hej Magdalena

  Tack för att du delar med dig av din resa och för att du låter dina pojkar få lov att uppleva detta med dig, jag försöker att prata med min styvdotter om att alla inte har det så ”bra” som vi har men jag vet att hon inte har en möjlighet att förstå på samma sett som dina pojkar kommer att kunna förstå

  Jag och min styvdotter har läst din blogg ihop och hon ville direkt att vi skulle bidra med det vi kan så en del av hennes nästa månadspeng ska gå till erat projekt

  Tack för att du delar med dig <3
  Kram Maja

  Tack för att du delar med dig <3

 22. Tycker Emma L ska åka ner till Filippinerna och se hur verkligheten ser ut. Sitta och tycka en massa strunt hjälper inte dessa barn. GÖR NÅGOT Du också!

 23. Hej tittar in efter att jag varit hos Mona, å vad jag är tacksam för att hon länkade hit!
  Ni är ju fantastiska som gör detta!!!
  Om jag varit hungrig hade jag varit tacksam för maten jag fick oavsett var den kommer ifrån!!
  Även om jag inte skulle få mat nästa dag så skulle iallafall en dag vara bättre än dom alla andra dagar som man måste gå hungrig!!
  Lycka till å krya på er 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..