Glad påsk och mamma Linda säger hej

Idag är det påskafton och jag hoppas och önskar att alla ni har en fin helg. Vädret skulle bli dåligt men ute skiner faktiskt solen. Så vackert, och våren är på väg.
Nu är det snart dags för mig och Magdalena och hela familjen att återigen åka ner till Filippinerna. Vi åker på måndag och blir borta i nästan tre veckor. Jag vill berätta lite om resan vi gjorde där jag tog med mig mitt barnbarn Isak ner för ungefär två år sedan.
.
Jag tycker nog att den här resan var en av de mest inspirerande jag varit på. Kanske för att mitt barnbarn Isak var med. Jag hade tänkt länge på att jag ville ge honom den bästa 15 års present som jag skulle kunna komma på; En resa till Filippinerna!
Det passade också så bra för att vi skulle resa med ett mindre team. Vi skulle vara fyra vuxna och två ungdomar, Isak och en annan pojke; Mattias, son till Göran, som är ansvarig för många av våra projekts praktiska utformningar. Göran är en vardagshjälpte, med två telefoner och ett leende som går från öra till öra.
Jag tror att Isak fick en upplevelse som berikande hans liv. Vi försökte både ge utrymme för allvar, äventyr och lite ledighet som snorkling och bad.
.
Vi besökte våra tre ”soptippsprojekt” Inayawan, Lapu Lapu och Pier 4. Dessa människor lever under svåra och hopplösa omständigheter. De bor på soptippen, arbetar och lever där, i små skjul, smuts och brist på allt.
Vi har fokuserat på att hjälpa barnen, och har nu ca 300 fadderbarn. De får gå i skola, får medicinsk hjälp och stöd. Kanske de blir den generation som lämnar soptippen. På soptippen har vi skola, sjukvårdsklinik och förskola. Dessa små center ger vision om att det finns någonting utanför misären och nöden.
.
Vi försöker att ge hjälp till familjerna och kommer att utöka dessa program i år I Inayawan har vi också en liten klinik som jag invigde för ca två år sedan.  Nu har vi läkare och sjuksköterskor på plats som kan ge sjukvård och förbygande hälsovård. Kvinnor ges också möjlighet att få föda sina barn under tryggare omständigheter.
Isak var med och anordnade en fest för fadderbarnen, med mat och presenter.
Under några dagar besökte vi också en ö, några timmar båtfärd ut i havet. En ö som inte var större än ca 15.000 kvadratmeter !!!!!, sextusen invånare med endast en offentlig toalett, och soporna direkt ut i havet. Vi sov under bar himmel och lyckades döda minst tio tjocka kackerlackor innan vi somnade.
.
Vi hann också med att besöka våra ca 20 f.d. prostituerade kvinnor och deras barn. Vi har hjälpt dem i över 15 år och många har varit på centret under en tid och sedan kunnat återgå till ett bra liv med arbete och egen bostad.
Den här gången hann vi också med två konferenser. En helandekonferens och en pastorsutbildning.
Det var oerhört hett, enligt dem en värme som de själva inte ens var van med. Men det gick bra fastän det kändes som man stod i duschen hela tiden.
.
Det finns mycket kvar att göra. Det som är så bra är att våra pengar fortfarande har stort värde. Vi får lite över fem gånger för våra kronor. Det är en stor tillfredställelse att få vara med och bidra till att männsikor får det bättre. Att man kan få så mycket gjort med så lite pengar är också en stor glädje. Det innebär att alla kan vara  med!
.
I år ska jag utöka kliniken  med ytterligare ett rum med röntgen utrustning. Många barn dör i onödan av TBC och lunginflammation. Vill du vara med?  Läs mer om projektet HÄR
.
Tack för att du vill hjälpa och vi hörs och syns snart!
.
//Linda
 1. Ni gör ett fantastiskt jobb, jag blir så glad och hoppfull av att läsa detta inlägg:)
  Ska gå in och skänka en slant!
  Önskar er alla en trevlig Påsk!

 2. Jag håller med ovanstående.Ni gör verkligen ett helt fantastiskt jobb.Du verkar vara en så fin och omtänksam härlig kvinna Linda med oerhört stort hjärta precis som dina fina döttrar.Jag skulle bli GLAD om du ville fortsätta skriva fler inlägg här inne.Och vilken fantastisk 15 års present till Isak.Den kommer han med all säkerhet aldrig glömma.Kommer du göra det samma med dina andra barnbarn? Du har ju en hel del barnbarn nu Linda och snart ytterligare ett mirakel på väg; Bra jobbat på två döttrar;)) Önskar dig och fam. en riktigt glad och skön Påsk.Lycka till på resan det ska bli spännande och följa er.Kram från Skåne.

 3. Maggan har väl redan svarat att de betalar sin resa privat.
  Varför vara så avis på att några gör en sån här resa för att hjälpa andra.
  Glad Påsk

 4. Som någon skrev tidigare, så handlar det inte om avundsjuka,
  det är väl snarare att man kunde ha skänkt dessa resepengar
  till dom behövande.

 5. Karin!! Funderat på att unna dig en egen resa ner till filipinerna? Tror nog att Maggan o Filip har råd att lägga pengar till resan själva…om nu så inte är fallet,så ska väl både du o jag o alla andra fullständigt skita i det!!!! Dock tror jag inte att du eller så många andra heller för den delen skulle ägna sin ”semester” till att hjälpa andra människor som Maggan o Linda med familj gör. Skaffa dig extra jobb så kanske du också har råd att göra sådan här resa. Som sagt var och en prioriterar hur den själv vill göra med sina pengar. Att man bara orkar bry sig om allt o alla. Sköt dig själv o skit i andra!!!!!!!

 6. Anna: Hur tänker du nu? Det måste väl vara fysiska personer på plats för att hjälpa? Ska de skicka ner en påse pengar? Vad ska barnen och kvinnorna göra med dem? Äta? Bygga röntgenapparat av sedlar? Ska en 20 kronorssedel fysiskt vaccinera barnen? Det spelar ta mig fan (ursäkta) hur Magdalena än vrider och vänder röven så gör hon inte rätt? Glad påsk!

 7. Till Ewa, Dom åker väl inte ner för att bygga röntgenapparater
  och vaccinera barnen! Underskatta inte landets egen befolkning!
  Dom klarar av detta själva, bara det finns pengar.

 8. Till Anna: Köp Aftonbladet med bilagan i helgen så finns allt att läsa om resan osv. Det är verkligen dom som behöver som får hjälp. Hur håller du dig informerad?

 9. En stor eloge till dig, Linda & till alla ni andra som på något sätt är inblandade i detta!!! Tänk om fler vore som du!!! Då skulle världen vara en bättre plats att leva på…

  Har också en önskan om att du ska fortsätta skriva här inne nån gång ibland!!

  En riktigt glad påsk & en fantastisk resa önskar jag er!!!

 10. Till Anna
  Reser du aldrig på semester eller unnar dig någonting? Skänker du alla pengar som du absolut inte behöver?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..