Får man skriva vad som helst?

Hej och hå vad jag har jobbat idag. Det finns nog inget roligare än att göra människor glada, så jag har verkligen världens bästa jobb!

Och apropå att göra andra glada så funderar jag på människor som inte tycker att man ska göra det. Andra glada alltså. Jag älskar ju dom flesta av er, men det finns ett par stycken där ute som gillar att göra livet surt för andra. I normala fall så skiter jag fullkomligt i dessa och för det mesta blir jag bara förbannad. Men ibland stannar jag upp och funderar.

Är det okej att håna någon, att skriva att man är dum i huvudet, att klaga på både det ena och det andra….jämt och ständigt? Eller jag kanske ska fråga: v a r f ö r gör man det? Och v a r f ö r fortsätter man läsa en blogg om man nu stör sig så mycket på bloggaren ELLER en annan bloggläsare? Är det för att man är avundsjuk? Har man så tråkigt liv själv så att man måste göra livet surt för andra? Nu har vi ju lagt in en spärr här som gör att de värsta kommentarerna aldrig publiceras och ni andra, normala och trevliga läsare, skulle bli mörkrädda om ni visste vilka männsikor det finns därute.

Får man inte vara lycklig? Får man inte bo var man vill? Får man gilla/ogilla Cesar tex, får man inte tycka att man lever ett bra liv? Ha olika åsikter? Ja, herrejösses vad mycket det är man inte får göra, eller säga, utan att det blir liv i luckan här. Gudskelov så är 99% av mina läsare dom allra bästa…och tack för det!

Jag tänkte att vi skulle diskutera det här, jag vill gärna ha era åsikter. Och gärna åsikter från den lilla skara av illvilliga läsare som tillhör dom jag just beskrivit. Hur tänker ni? Det måste vara jobbigt att vara så neggo jämt.

 1. Mildred skriver:

  Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the outstanding work!

 2. Marina skriver:

  Tyvärr, trist som det är, så är det ju jante-lagen som gäller. Överallt.
  Man ska inte tro att man är nåt.
  Sticker det i ögonen på folk, att du har ett bra liv och är lycklig, så ge dom ett stort, fett finger. Inte bokstavligt då. Det blir kanske fel det oxå 🙂

  Det är vansinnigt trist att folk måste vara så missunsamma hela tiden……

 3. Jullan skriver:

  Jag tycker att du verkar vara en väldigt balanserad och livsglad människa som jonglerar alla vardagsproblem som alla andra! Tycker att du verkar ha en fin själ och jag tycker mkt om din blogg! Folk som är hatiska, negativa och vill trycka ned andra är de som inte har balanserade och lyckliga liv – dom är djupt olyckliga och man kan önska att de skulla stanna i sin mörka värld tills de kan uppföra sig tillräckligt hövligt för att kunna platsa in i en normal värld. Strunta i dom och fokusera på ditt underbara liv!

 4. Så bra inlägg! Det är klart att de är avundsjuka. Tråkigt bara att det ska gå ut över någon annan. Fattar inte heller varför man vill få andra att må dåligt för att man själv mår dåligt.. Och det är så tråkigt att man inte kan glädjas åt att det går bra för andra. Tycker man inte om det man läser i en blogg.. läs inte den liksom. Jag gillar din blogg!!!:)

 5. Det förekommer väldigt mycket nätmobbing, där folk får ut för att häckla, håna och mobba. Dessa personer är oftast mest dysfunktionella själva och är de själva som har mest problem.

  Det finns en grupp på facebook som arbetar ideellt mot nätmobbing och som har fått en hel del framgång i sitt arbete. Alla kan stötta genom att lägga någon minut då och då på gruppen.
  http://www.facebook.com/groups/337573816293216/

  Att försöka diskutera med dessa människor som inte inser att de är socialt dyslektiska och som anser att deras åsikt är den enda värda att vädra och alla andra är idioter, går inte. Det bästa man kan göra är att markera att beteendet är oacceptabelt och ta bort inläggen. Låt de inte få härja fritt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..