Möten och skridskor

Godmorgon, hoppas du sovit gott! Tack för tipset om plåstret, hade helt missat att man inte fick ha det på bröstet. (nu sitter det på benet istället)


Jag funderar på att sluta med militant LCHF, då man får så fruktansvärt dålig andedräkt!
Det känns som att jag sugit på en torkad katt avföringkorv 24/7.
Det är SÅ illa att jag ryggar åt min egen spegelbild.
(Jag älskar LCHF och kommer säkert ångra det jag skrev..)
Men andedräkten vad gör man åt den?
Har du testat itrim? En vän till mig gick ner 10 kg på två månader och mådde toppen. Kanske en Quickfix för mig? Och köra LCHF-light efter det.

Ang. Kommentarer så är 98% av alla som skrivs, konkret freedback, schyssta råd skrivna i en positiv anda.
Nu raderades mycket inatt, Men vi är vuxna! Att sitta och skriva att MINA barn är äckligt whitetrash? Klanka ner på DERAS uppfostran mm ÄR inte ok! Nätet är fritt, bloggar är fri läsning, men lite vett måste man ha som vuxen vare sig det är 2% eller Inte.

Skorpan har sommar, måste väcka honom snart då vi ska på möte kl 10 och träna efter det.

I eftermiddag ska vi åka skridskor och ha varm chokladpicknick i Vasaparken. Filip har aldrig åkt tidigare, så vi kommer nog få oss många goda skratt.

 1. Känner två som prövat itrim. Den ena gick ner 16 kg, gick sedan upp 20. Den andra gick ner 25 kg, gick sedan upp 25. De mådde fantastiskt under tiden men hade ju inte ändrat sitt beteende… 🙁 Själv har jag prövat något så galet som att styrketräna, promenera och äta halva tallriken med grönsaker, en tredjedel kolhydrater och en tredjedel protein (mindre portioner) samt hälsosamma mellanmål och mycket vatten. Mår jättebra av det och kändes skönt att inte proppa kroppen full med bara fett eller dricka pulver… 🙂

 2. Att köra strikt LCHF tror jag inte är bra i långa loppet(för kroppens organ) dålig andedräkt upplever jag att jag får av ALLA bantningsmetoder. Ät sunt..grönsaker.. mindre portioner.. frukt och motion.. å ett gott glas vin med middag imellanåt det är livet. nu ska jag göra det som är min passion ÅKA TILL IKEA

 3. Det stod inte ÄCKLIGT whitetrash. Det stod bara whitetrash. Äckligt la du till själv av någon anledning…. Men hur kan det vara ok att skriva att din äldsta son snor sprit hemma, inte sköter skolan, att de skriver bög i pannan på varandra med spritpenna osv osv? Låter inte särskilt fint uppfostrat i mina öron. Inte särskilt moget och snällt av mamman att lämna ut dem på en blogg heller.

 4. Tjohoooho, tycker du är duktig!! Andedräkten får du för att du är i ketos (förbränning på topp) Å det får du även av soppdieter etc. Nä finns ett kanon bra munspray med flor i SB 12 Duo som hjälper super mkt. Köp det istället och fortsätt din grymt duktiga resa.TRor att det finns på apoteket eller välsorterade mat butiker .Jag köpte mitt hos tandläkaren.
  Ha en härlig dag!

 5. Go morron Maggan
  som jag skrev inatt har vi inte sovit så gott då Vilgot var vaken ca 1,5 timme, men nu sover han;) Håller med om att de flesta kommentarerna var bra men de dåliga lyser liksom ändå igenom! Ha en bra dag!!
  Många kramar till dej o dina fina pojkar<3

 6. Hej Maggan, jag pallade inte heller med LCHF, för så fort när jag väl ville unna mig något så sa det poff!! så gick jag upp 3 kg! Och unna mig något ibland vill man ju, så det var inget för mig. SÅ nu räknar jag (inte slaviskt) kalorier, alltså har mer tänket att inte få i mig mer energi än jag gör av med (säger man så?) ja du fattar..alltså jag äter lite utav allt…dock inte potatis, ris och pasta..men som igårkväll åt jag nyttigt hela dagen plus att ja smällde i mig 2 cocosbollar, och det gick jag ner i vikt på ändå. de innehåller bara 90 kcal var. Satt igår och moffade och sa till mannen min SCREW LCHF, han bara skrattade åt mig 😉 fan en är ju inte mer än människa och en måste få unne sig lite gött ibland. Men så länge man har koll och inte överstiger den dagliga kaloriemängden så går man ner. Så OM du vill så skulle du indirekt kunna äta kakor hela dagen, så länge du inte överstiger kaloriintaget..men dock inte så hälsosamt..haha men du fattar 😉 KRAM!!!

 7. Hej! Jag kör på itrim och för mig funkar det kanon 🙂 Alla som jag vet har vart med där har hållt vikten efter det 🙂 allt beror ju på valen man gör efter man gått ner. Lycka till 🙂
  Kram

 8. Jag gjorde slut med min LCHF igår.
  Har kört en månad nu och verkligen försökt. Tycker det va väldigt go mat och jag mår fantastiskt bra.
  MEN
  Min mage klarar inte det! Min ekonomi klarar inte det! Och jag tycker det blir FÖR komplicerat när man äter ute och söker mellanmål. (vilket jag behöver)
  Tänker spara på tänket och inte äta vitt mjöl. Är inne på att kolla GI ist. Den är snällare känns det som:o)
  Lycka till <3

 9. HEJ!!!
  Herregud…..har aldrig kommenterat förut men nu så….förstår ni inte att i princip alla som bloggar skriver..fina, snälla, underbara osv. Berättar om vilka fantastiska dagar som de haft & allt magiskt som händer. Magdalenas blogg är verkligheten! Tusen, tusen tack för att du bloggar om detta Maggan! För om ni stoppar avundsjukan eller vad det är vissa nu lider av under mattan & tänker till lite innan ni skriver, ni behöver ju inte vara här & läsa utan gå till de andra underbara bloggarna där allt är bara rosenrött & vackert! Kramar i massor till er underbara familj, Maggan & STORT Lycka till med skridskoåkningen 🙂

 10. Jag brukar inte kommentera, men läser ofta.

  Ni som är så negativa över vad M skriver, sluta läsa.

  Jag har också haft tonårsgrabbar och flera av mina vänner har haft dito tonårstjejer och alla är de väluppfostrade och kan sköta sig bland folk och på sina skolor/arbeten, dvs fungerande människor. MEN om man läser deras FB-sidor eller tittar på filmklipp de lägger ut från sina fester mm så kan man tro att det är filmat på ett zoo. De har också ”lånat” sprit, skrivit på fulla kamrater som somnat (eller kletat saker i handen på dem och sedan killat dem på näsan med ett grässtrå..) och gjort andra saker som man inte vill att de ska göra. Ni som förfasar er över dylikt kanske inte har haft tonåringar eller så vet ni inte allt de gör när vuna inte ser på. Visst finns det exemplar som aldrig gör ngt bus, men jag tror att de är i minoritet.

  De gånger mina ungar gjort ngt dumt har de fått ta konsekvenserna av det och stått där med mössan i hand och bett om ursäkt. De har lärt sig av det och är numera underbara unga vuxna som det blivit folk av trots lite bus på vägen.

 11. Haha det roliga är att de två % som skriver alla vidriga kommentarer om dålig uppfostran hit och dit inte tänker tillbaka hur det var när en själv var yngre ! De flesta kan nog erkänna att man snodde sprit i barskåpet osv! Erkänner ni att bi hade dålig uppfostran ? Knappast ! Vissa saker ”ingår” i att vara tonåring ! Vare sig föräldrarna vill eller inte, bryr sig eller inte eller rent av försöker lära eller inte .. Tänk tillbaka bara hur ni själva var .. Antar att ni överlevde eller hur ?

 12. Hej, snubblade in på din blogg för ett tag sedan och följer sedan dess 🙂 håller m Anna, så underbart m denna ärlighet och vardag.. Utan att generalisera för mkt så tror jag att dom flesta har liknande upplevelser hemma.. För vem snodde inte sprit hemma (ivf 99% av mitt umgänge).. Vem orkar alltid vara så perfekt o pedagogisk som man skulle vilja osv.. Fortsatt som du gör, du verkar vara en helt underbar mamma, vän och person 🙂
  Kram 35-årig tvåbarnsmamma

 13. Gullskorpan!Vad mysig han är!!!Låter riktigt nice med skrillor!Men LOOOOOVA filma Mc Dreamy!!!!:)Här blir det pulkabacken hela dagen lång,det kom nga snöflingor i förrgår som nätt o jämnt täcker marken,så vi passar på!Sen är d träningar o match både lörd o !Kram på dig fina vackra kvinna!!!!

 14. Hej Maggan!
  Prova ”ät rätt, bränn fett” metoden, bok finns i bokhandeln. Den bygger på att man ska tät negativa kalorier, dvs mat som kräver mer energi att förbränna än vad den tillför. Man äter en grönsakssoppa som man kan variera själv, och man får även äta ”riktig” mat! Själv har jag precis börjat och anledningen till att jag valde den är att den innehåller bra och goda recept, man ska lära sig att äta rätt så att resultatet faktiskt håller i längden, den innehåller mycket frukt & grönt mm. Men det bästa är att jag har orken och energin efter en hel arbetsdag att gå och träna efteråt! Oavsett så kämpa på! Och tack för en otroligt härlig, ärlig och underhållande blogg!

 15. Itrim funkar, absolut, men det handlar som precis allting annat om att bryta mönstret. Vill du gå ner fort och sedan kan äta hälsosamt efter det utan att fuska så kan du ju prova vilken pulverdiet som helst egentligen. Samtliga ger snabba resultat, men om du inte ändrat dit ätmönster så går du utan tvekan upp allt igen.
  Ang. andedräkten så blir det så oavsett vilken pulverdiet du går på oxå, tex Itrim. Det beror på förbränningen. SB12 funkar. Finns både munskölj som ska hålla 12 timmar, men det tycker jag inte det gör, tuggummi och munspray. Dyrt som skit är det,men det är det värt.

 16. Hej Maggan

  Itrim har funkat för mig, jag gick ner 32kilo på 6 månader och nu när jag har hållit på med Itrim i 2 år så har jag endast gått upp 5 kilo. Fast det viktigaste är inte kilon på vågen utan att jag har ändrat mitt beteende gällande mat och jag har ett annat tänk om och kring mat. Itrim är bra men är man inte riktigt motiverad så går man upp igen, jag hade tröttnat på att väga 120kg och jag kommer aldrig bli så stor igen. Jag väger fortfarande för mycket men jag har lärt mig att det tar tid och det är OK. Sen passar inte Itrim för alla, går förbi ett center och var med på ett infomöte, det är mitt tips 🙂

  Kram Sofia

 17. Andedräkten blir bättre, håll ut i stället då de övriga vinsterna är så mycket större med LCHF. Jag har inte haft en sjukdag på 5 år med LCHF, alla värden är toppen och jag håller vikten bra.
  Andedräkten är dålig för att du är i ketos och det minskar efter tid. Jag var i ketos några månader och sen är jag inte det längre och har då normal andedräkt. Sög på sockerfria läckerol då och då under dagen, inga problem!

 18. Jag tycker du verkar vara en helt fantastisk mamma, herregud, 4 grabbar (!) Jag har två grabbar och jag tycker det är ett helt tids jobb. Har börjat läsa din blogg precis och gillar den skarpt, den är så himla ärlig och lättläst.
  Ha en underbar helg!
  // Carro

 19. Tycker det är så underbart att du delar med dig av ditt och familjens liv. Vi är många som känner igen oss i det du skriver, vilket gör det ännu mer underbart att läsa!
  De som klankar ner på dig och barnen, deras uppfostran mm, måste själva ha ett väldigt tråkigt liv. Förmodligen fick de själva inte göra något som barn, håller barnen i strama tyglar etc. Att sno lite sprit tillhör ju tonåren 😉

  Jag har inte märkt av dålig andedräkt vid LCHF, ingen annan som ryggat tillbaka i min närhet heller 🙂 Munspray kanske, finns det ens kvar :)?

  Och för övrigt låter kineser väääldigt roligt, har själv svårt att hålla mig från skratt 🙂 Tycker dock att du agerade helt korrekt genom att gå därifrån.

 20. Själv så skulle jag aldrig hålla på med lchf!
  Av den anledningen att det inte är hälsosamt och dessutom farligt. Den typen av fett är ju inte bra att äta. Läkare varnar för den dieten som kan leda till hjärtinfarkt.
  Läste igår på expressen.se om vad lchf kan göra med kroppen och det var ingen trevlig läsning. Så nej jag skulle aldrig ens tänka tanken att börja med lchf!
  Jag äter nyttig mat istället, mycket proteiner och går en timme varje dag. Har fått jättebra resultat på ca. 6-7 veckor. Äter även pasta, ris m.m
  Det är inte svårare än så.

 21. Hej bästa Maggan!

  Jag missade tack och lov dessa dumma kommentarer. Jag tycker ‘Angie’ säger det klockrent! Klart alla har gjort bus i sina dagar, killar som tjejer. Sen är du en av få som vågar ta upp sådant och det stör visst många.

  På tal om LCHF blir jag glad när både du och fler i kommentarsfältet här verkar ha tröttnat på det av flera orsaker. Jag tror inte heller det är nyttigt i längden att äta så mycket fett & även strunta i ‘allt ovan jord’ eller vad det är för trams. Som att tomater inte skulle vara nyttiga exempelvis?! Det finns så mycket viktigt att få i sig i frukt och grönt, så jag förstår inte hur folk kan ‘gå på’ LCHF över huvud taget.
  Som många skrivit handlar det som det alltid har gjort om sunt förnuft. Vilket som vi vet kan vara svårt nog, men är det som håller i längden. Röra på sig, äta mindre portioner, mindre socker och kanske lite mindre mjölprodukter, mycket frukt och grönt osv.
  Inget nytt som sagt. Men den enda lösningen i längden skulle jag tro.
  Och än så länge är LCHF så pass nytt att man inte kunnat se konsekvenserna av allt fett man äter. Tycker det säger sig självt att det inte kan vara bra för kroppen.

  Själv är jag inne på att kanske gå med i viktklubb (via Aftonbladet), mest för att man får lite koll på vad man stoppar i sig, så det är lättare att ha koll i början. Sen går det bara ut på att inte stoppa i sig mer än vad man gör av med, röra på sig & allt det vanliga.
  Tror inte på en endaste diet.

  Kram på dig & hoppas ni får det mysigt på grillorna idag!

 22. Säger som andra har sagt – itrim funkar säkert om man verkligen förändrar sina kostvanor. Om man bara kör det en stund för att gå ner och sedan återgår så går man upp allt igenom och lite till.

  Beklagar att 2% av folket är så sjuka i huvudet men de måste ha stora frustrationer att bära om de känner att de behöver ösa ur sig en massa strunt på ett anonymt vis över nätet till människor de inte känner.

 23. Jag jobbar med kost- och näringsrådgivning. Det finns ingen diet som passar alla människor, eftersom vi alla är olika… Det gäller för var och en att hitta en kosthållning som är hållbar för hälsan och för hela livet. Vi har alla olika relation till mat och en del beteenden sitter djupare än andra.. Det handlar inte enbart om att förändra sin kost utan även sina beteenden. Själv mår jag inte bra av att äta mycket fet mat. Har kommit underfund med att medelhavsmat passar mig och det hjälper mig att hålla vikten också! Försök istället att hitta det du mår bra av… Ett tips! Sök upp en näringsterapeut som kan ge dig jättebra råd och hjälpa dig på vägen till ett sundare liv. Lycka Till finaste Maggan!
  KRAM

 24. Då du tränar så kommer du att gå ner om du äter mindre socker, men inte överdriver, som LCHF gör. Kör på GI. Det kommer fungera toppen om du tränar samtidigt.

  Jag tror att ett hyfsat sunt levende med bra mat, blandad kost är bäst. Jag lever så själv och ligger kvar på mina 58 kg sedan många år tillbaks. Och då är jag medveten om att jag har väldigt lätt för att gå upp i vikt, för tidigare när jag åt mer socker och levde mer osunt, och inte tränade, då gick jag lätt upp flera kilo.

 25. Hej bästa Maggan!

  Nu hann jag inte läsa de negativa kommentarerna men säger som så många andra: Vilken tonåring har inte gjort hyss? Herregud, jag ska vara glad om mina barn håller sig till hälften av de hyssen jag gjorde som tonåring – jag var varenda förälders mardröm trots en bra uppfostran 😀
  Libero-filten du har till Skorpan är välm urmysig – har den till min lilla Älva och den används flitigt 😉
  Kram

 26. Hej Maggan!

  Första gången jag skriver till dig, men måste berömma din blogg som är både humoristisk och personlig:-)

  Jag har kört lchf sen 1 januari och hade det som nyårs löfte.
  Har kanske haft 3 unnardagar på den tiden och jag har inte gått ner något alls och det känns inget kul.
  Känner mig frustrerad då jag vill bli av med 10 kg till sommaren, men att det ska vara så svårt.
  Vilket sätt ska man gå ner i vikt på undrar man, vill heller inte bli av med mina unnardagar som jag tycker man kan förtjäna att ha 1 gång per vecka, men så fort man har haft unnardag så går man upp dem stackars hg som man man gått ner under veckan då man gick på strikt nyttig kost.

  Lycka till vilket du nu väljer och jag själv får prova mig fram vad som passa mig:-)

  Ha en mysig helg!

  kram Helena

 27. Maggan viktväktarna!! Du får äta lite av allt och behöver aldrig känna att du behöver äta annorlunda/avstå, bara man håller koll på sina poäng. Men det är jätteenkelt eftersom man gör allt på nätet nu och du behöver inte gå på möten om du inte vill. Och du får äta hur mycket goa grönsaker du vill!!

 28. Jag har gått ner 25 kg med Xtravaganza. Lätt som en plätt. O nu äter jag snålt med kolhydrater o tränar. Mår som den prinsessa jag är! Jag tycker om din blogg. Kram på dig!

 29. Jag minns precis hur det var när man började närma sig de tidiga tonåren, och även åren innan dess. Man visste preciiis hur man skulle uppföra sig när man hade gäster, var bortbjuden osv. Men sen när man var med kompisarna så släppte man allt det där! Sen att bli lite övertrött och skratta åt det ”förbjudna”, alltså det händer ju alla människor! Jag såg din stora pojke på TV i ngt reportage som Renee Nyberg gjorde (du höll ett föredrag minns jag), och jag var SÅ himla imponerad av honom minns jag! En ”tonårsslyngel” som hälsade, frågade hur hon mådde och var så himla trevlig och artig! 🙂

 30. Håller med kommentarer att din blogg är den enda riktiga, där livet inte alltid är guld och gröna skogar. Därför läser jag din och katrin z blogg dagligen.
  Jag kör ngn blandning: lchf/gi/sunt förnuft… Äter knappt kolhydrater men massa frukt o grönsaker, ost, kött, fisk, skaldjur… Har inte börjat träna än men har gått ner 1,7 kg på två veckor:)

 31. Tycker du gör helt rätt som rederar kommentarer som inte passar här. Tyvärr vet jag andra bloggare som tagit bort kommentarsfältet för det skrivs så mycket elakt, hoppas inte du/ni vill det…. Har slutat läsa kommentarerna för jag blir så ledsen att det finns så mycket hat, fattar inte varför man läser en blogg om man ändå inte gillar den.. Visst att man får ha åsikter m.m men påhopp är inte okej. Vad tycker ni andra?!? Har läst Maggans blogg länge o förr kunde vi läsare skriva bla råd o tips till varandra också o det var mycket mer lättsam stämning… Vad har hänt?? Kram till er alla där ute iallafall 🙂

 32. Hej Maggan,

  Har också börjat med LCHF igen efter att ha köpt Katrins bok. Jag upplever att jag också har dålig andedräkt, så det blir tuggummi (vet att det lurar kroppen och kanske inte alls är bra, men det skiter jag i) Tyvärr försvinner inte den dåliga andedräkten, haha.. Jag tycker inte du ska ge upp om du tycker maten smakar bra, ger resultat och du mår bra av det. Vi får hitta andra genvägar till god andedräkt istället 🙂

  För övrigt tycker jag att du verkar vara en underbar kvinna och bra morsa med sunda värderingar! Gillar verkligen din blogg

  Trevlig helg!

 33. Hejsan Maggan!
  Tycker din blog är rolig att följa.
  Dålig andedräkt pga av LCHF, det får man vid all viktnedgång.
  Kroppen rensar ur alla slaggprodukter under tiden, det försvinner med tiden.
  Kram kram 🙂

 34. Okey, jag förstår att du vill ha ett snabbt resultat och en quick fix men en diet som LCHF ÄR INTE NYTTIG!!! Det är i långa loppet rent skadligt. Prova viktväktarna. Du får äta allsidigt och av allt, man blir mätt och får ett varaktigt resultat. Du kanske inte går ner fem kilo i veckan men om man går ner stadigt 0,5 – 1 kilo i veckan och kilona sedan håller sig borta ska man vara mer än nöjd. Särskilt om dieten tillåter att du äter lite av varje och allsidigt.
  Sedan tror jag att om du fortsätter att träna så kommer du att vara i den form du vill i ett nafs. Lycka till.

 35. Kul med skridskor. Tror att jag stod på ett par sådana för 10 år sedan. Lycka till! Munspray, annars finns det som små pepparmintsblad som man låter smälta på tungan, de gör att man inte stinker så mycket ur munnen. Bladen har jag hittat på pressbyrån, och i vanliga matbutiker. Trevlig helg!

 36. Vill bara säga att de som ”tror” att deras barn aldrig skulle sno sprit hemma är de som förmodligen har de värsta barnen/tonåringarna. Vågar nog säga att ALLA har gjort det mer eller mindre. Mina underbara vuxna barn har gjort det (fast vi upptäckte det aldrig). Och jag får alltid höra att de är så fina och väluppfostrade. Föräldrar som lever i tron att ens barn ALDRIG gör något fel har oftast de värsta och oärligaste barnen i andras ögon. Älskar att läsa din ärliga blogg om ditt liv och dina härliga fina killar. Kram

 37. Mysigt med skridskor och extra roligt när man får skratta lite på isen också 🙂
  Förstår inte varför folk ska vara så elaka, bra att du raderar sånt.

  Ha en fin dag och lycka till med vikten. Btw är själv gravid och alla säger att kilona ska rasa av en efter? (Vilket de i och för sig ser ut att ha gjort på dig?) Är det bara en skröna att amning hjälper eller vill du bara skynda på det hela?

 38. Itrum funkar utmärkt! Tillskillnad från måna andra så håller man vikten och Träningen tar 30 min vilket är perfekt!
  Håller själv på med itrim och är jättenöjd!

 39. Testa LCHQ, jag har kört lchf i 7 månader och nu kör jag LCHQ. Blev otroligt ”mätt” på lukten från fett och övergick då till lchq. Du har fortfarande ett lågt intag av kalorier men får mixa lite mer med all mat. Och jag upplever då att andedräkten också blir ”bättre”. Jag köpt Pauluns bok men tyvärr tycker jag att det är för lite recept i den. Önskar att det fanns lika mycket på nätet om det som lchf.

 40. LCHF är farligt i längden. Se bara vad Cissi Wallin råkat ut för på grund av LCHF.

  Varför inte bara äta sunt, dvs äta allt i normala mängder och må bra. LCHF är fullt av fett och en massa förbud, det är en diet som på sikt skadar de inre organen, för även om du kan bli smal av dieten (man kan bli smal genom att käka hamburgare också) så är du fet på insidan. Om LCHF skulle vara så bra så skulle alla läkare och dietister gå på det. LCHF är en direkt kopia av Atkins och den slog också igenom stort för några år sedan, med farliga konsekvenser. Allt upprepas, bara för att några få ska tjäna pengar, som din väninna Katrin t.ex. Det tragiska är att hon tror ju på dieten. Men har man barn så har man en skyldighet att leva länge och äta sunt. LCHF är en fettdiet = inte sunt.

 41. Andedräkten får du för att kroppen reagerar och signalerar att den här dieten, det du stoppar i dig inte är bra. Ät varierat, lagom av varje, man behöver inte göra sig märkvärdig med dieter hit och dit för att bli smal. Det viktigaste är att inte förlora hälsan och smal blir man om man äter hälsosamt utan dieter också. Ta hand om dig. LCHF är inte bra, bara en modefluga med konsekvenser som ingen vet något om ännu.

 42. Jag kör itrim nu och har tappat 13 av mina mammakilon, har ett litet kvar! Tycker det fungerar så bra för att det inte handlar om en diet utan att ändra sina val i livet, det är en lång process att ta sig igenom och där får man stöd. Joinar du dessutom på sveavägen så kan jag bara liva superskön stämmning och personal som ser en, kommer ihåg ens namn och peppar br!!

 43. Jag kör med pt! Jag får äta fett, kolhydrater, protein, men i mindre mängder och på ett nyttigt sätt. Sen får jag ha en ätardag i veckan, fast med måtta för att hålla uppe förbränningen! Funkar jättebra och jag går ned i vikt! Man måste tänka långsiktigt! Känns inte det minsta jobbigt! Har fått ett enkelt kostschema att följa!

 44. Köp zinktabletter, de neutraliserar den dåliga andedräkten. Och som någon tidigare skrivit så försvinner den efter ett tag.
  När du har gått ner dina kilon så föreslår jag en mer neutral LCHF, men lite mer potatis och rotfrukter och mindre fett, det är iaf vad jag ska köra på sedan!

 45. Hej!
  Alla vet hur man ska äta för att gå ner i vikt och alla KAN gå ner i vikt. Till syvende och sist handlar det om att ändra sitt beteende vilket är det svåra och det är efter viktminskningen som den riktiga utmaningen startar.

  Jag tror på Xtravaganza som jobbar med de 4 grundstenarna Mental näring, Mental träning, God Energi och Rörelseglädje där den viktigaste delen är mental träning för att förändra det invanda beteendet. Kolla in Xtravaganza, Maggan!

 46. Gå inte med i ITRIm, man binder sig på lååång tid, det är dyrt. du kan lika väl köpa nutrilett. Själv gick jag ner 33 kg med Xtravaganza inte konstigt när jag inte åt på 6 månader utan bara drack deras dyra soppor. Så fort jag började äta igen gick jag upp allt och lite till….och den andedräkten man fick av det var inte nådig.
  kram jessica

 47. Hej finaste Maggan!
  Ska jag vara ärlig mot dig – SLUTA MED ALLA FÅNIGA DIETER!!!
  Du är en supernormal kvinna (eller du är smalare än normala), som fått barn precis..Om du äter bra, rör på dig så kommer du snart se ut som vanligt. Mixtra med dieter gör bara en sak, livet bli så jävla komplicerat, att hela tiden tänka på vad som är rätt och fel.
  Är man inte en 120 kg tjej så behöver man inte dieter av något slag. Det är enkelt, ät med måtta efter vad du rör på dig. Svårare är det inte. Och Itrim, det är rena bullshits dieten, vilket bluff och båg, men rasar i vikt ( om man har mkt övervikt ) men jösses när du slutar poff säger det så är det tillbaks + lite till….
  Använd sunt förnuft och njut i stället måste vara väldigt jobbigt att konstant tänka på en diet så fort man ska öppna munnen och tugga…;)
  Din lilla lilla fina son gör mig helt sprickfärdig av bebislängtan, han är sååååååååååååååå söt & fin <3!!
  kram Malinapralina

 48. Inte ok att vara taskig i sina kommentarer. Visst kanske man inte håller med om allt, fast man kan ju ändå hålla en vänligt ton!

  Jag kan ju inte hålla någon diet, har inte disiplinen som krävs. Men när man kollar aftonbladet wellnes har de en tårtdiet som låter som att den passar mig perfekt:) Jag är ju ett tårtmonster och skulle gärna äta det varje frukost!! Ska nog prova:)

  Ikväll ska jag för första gången på melodifestivalen live, fick en överbliven biljett igår till dagens genrep. Kul överraskning efter en gårdag där jag varit så himla trött p g a skrikiga bebisnätter att jag t o m kräktes. Men som tur är mår jag som vanligt idag och kan ut och roa mig lite ikväll. SÅÅÅÅÅÅÅ längesedan:)

 49. Skit i dieterna och rör dig mer. Ät lite minre och lev gott mellan varven. Var och en blir lycklig på sin tro. Men Katrins religion är inte frälsningen för världen. Personligen tycker jag hon ser ut som en benget. Men vad allt fettet gör med blodådrorna. Det ser vi först om tio år. Näe. Jag tror mer på att man ska äta alla grönsaker av alla färger. Massor med antioxidanter. Dessutom känns det mycket fräschare. Rör inte min Spagetti bolognese. Det är livet på en pinne. Om jag är fet?? Inte det minsta. Fem kilos övervikt och det tycker jag är klädsamt. Livet är alldeles för kort för att bara överlevas. Ha en fin helg. Du är fin precis som du är. Glöm aldrig det. Kram

 50. Min mamma har kört itrim och gick ner typ 20 kilo, dock så är det ju möten och sånt mest hela tiden. Sitta i grupp mm. Allt sånt är min skräck så jag själv kör nu med Shape Up appen, kontrollerar hur många kalorier man får äta… Fungerat ok, jag har gått ner 4 kilo på 5 veckor. Dock måste man ju väga och läsa på allt man äter………

 51. Hej!
  Om man blir så upprörd över det du skriver varför läser man det då? Jag har precis hittat din blogg och är glad över att du skriver rakt och ärligt om livet, för allt är inte guld och gröna skogar. Strunta i de som är bittra och avundsjuka och ta åt dig av berömmet, men det är inte alltid lätt. Av 100 kommentarer ser man de 3 elaka, men stå på dig!

  LCHF eller inte är ju upp till dig. Ta en funderare om skulle må bättre av vanlig mat eller någon annan diet. Själv lever jag efter ”lagom av allt” och kombinerar det med promenader och simning. Jag skulle gärna träna mer, men med tre barn som har aktiviteter, läxor mm så fungerar det inte, men sånt är livet.

  En fundering, din kompis från Bålsta har hon varit med i något tv-program som handlade om folk som skulle gifta sig? Det gick på tv för flera år sen, kanske var det 2004?

 52. Tack för din ärliga och härliga blogg!!!! Allt i livet är ju inte rosenskimmrande och det erkänner du i motsats till många andra! Ha en skön helg kära du! kram

 53. Ta inte åt dig av dumsnutar som skriver korkade kommentarer typ, white trash. Det har blivit ett modeord som används i både tid och otid. Ibland tror jag att det är de enda två ord på engelska som vissa lärt sig. Man undrar ju vad de där personerna är för folk egentligen? Vad har de för referenser?

  Läste för lite sedan, på ett visst forum, en massa kommentarer om folket i den lilla smålandsstad jag bor och lever i sedan ett antal år tillbaka. Alla lär lär, enl. forumet, vara antingen white trash eller alkoholiserade och lågutbildade samt idioter eller också är vi somalier eller jugoslaver.
  Mycket märkligt att vi för några år sedan ansågs alla vara medlemmar av religiösa sekter.

  Jo, man kliar sig i skallen ibland verkligen.
  Själv är jag varken det ena eller det andra som de tror på detta forum. T.o.m. högutbildad med tre års högskoleutbildning och jag vet hur man för sig i alla olika sammanhang. Var ensamstående mamma i alla år och har en son som även han är högt utbildad och har ett kanonjobb. Han är verkligen inte white trash.

  Hur gick det till? frågar jag mig. Jag menar, jag är ju white trash osv. *skrattar* åt allt det där för jag tror att de som skriver sådant har stora komplex och är djupt olyckliga samt har det jobbigt i livet. Genom att klanka på andra känner de sig lite bättre kanske. Vad vet jag?

  Så ta inte åt dig Magdalena. Du är bra!
  Varm kram från en stolt Småländska.

 54. Förstår inte hur folk kan sitta bakom sin skärm och vara elaka. Kanske saknas det kärlek i deras liv?? Att vara bitter och klanka på andra kan man inte må bra av. MER KÄRLEK ÅT FOLKET 🙂

 55. Hej!

  Jag gick ner 15 kg på tre månader med vanlig mat enligt al’a D-flex! Han är grym och man lever på vanlig näringstät mat i rätt mängder! Jag rekommenderar honom varmt!

 56. LCHF är ingen DIET. det är ett sätt att äta på, en kosthållning. Jag har ätit så i fyra år. När man inte har övervikt går man heller inte ner med detta. Kroppen reglerar med det med fettet!

 57. Kör på GI maggan…första fasen liknar LCHF- alltså lite striktare, sen lägger man på mer kolhydrater men av bättre sort, vilket ska hålla blodsockret stabilt och därmed minska sötsuget. GI kan man leva på livet ut, vilket kan vara lite tråkigt med LCHF…samt att man väljer bättre fetter vilket vetenskapligt besvisat ska vara bättre för hjärta o blodkärl etc. än mättat fett som ofta äts vid LCHF. Efter en quick fix går man tyvärr oftast upp i vikt igen och de flesta tom. över startvikten. Ja kör på GI och mår jätte bra, ge det en chans!

 58. Hej!
  Sunt förnuft! Har man bara det kommer man långt i de flesta situationer.
  Jag har nu gått ner mina 8 överflödskilon genom att minska mina portioner och sluta med godis och kakor varje dag. Jag fikar någon gång per vecka (1-2, men de enbart med 1 kaka, inte 5 som innan) äter godis på lördagkvällar och oftast blir det fredag lite med 😉
  Äter vanlig frukost, mindre lunch (typ 2 hackade ägg, 1 avocado, 2 lyxknäckebröd, långa ”pinnar” black&white någonting heter dom) middag med familjen, mellanmål (fast lite mindre där med)
  Gick inte superfort men var inte heller dirket jobbigt!

  Sen detta med barnuppfostran, så svårt! Har 4 barn, är förskollärare men oj vad man gör fel ibland. Men allt går att lösa, prata, prata, prata!
  Återigen sunt förnuft.
  Alla kan (och gör) fel, men det går att fixa!

 59. Hej. Tack för en bra och rolig blogg. Kör oxå med LCHF, herregud vad ska man göra åt andedräkten som du säger man får ju springa ifrån sig själv och inte vill ja använda tuggumi eller liknade. SB-12 och liknande funkar inte ens det säger ganska mycket mycket om hur illa det blir, tråk för dieten (förlåt Katrin) livsstilen är ju SÅ bra.
  Ha en bra dag
  Mvh
  Linda

 60. I en värld där vi är mer påkopplade än någonsin är vi mer ensamma och osäkra än någonsin. Nätet blir vattenhålet där den sanna människan kommer fram. Osäker men anonym. Elak men ändå olycklig. På nätet är vi alla lika och det är då hatet visar sig. Döma och bedöma.

  Ska mina två stackars barn växa upp i en värld där ni bittra och dömande fostrar deras klasskamrater??? Hua….

 61. Det är för j*vligt att folk gömmer sig bakom en dataskärm och sitter och hatar.Men tyvärr så spelar det nog ingen roll hur man gör.Elaka människor finns det gott om.Bra att ni raderar idiotkommentarer.Man mår ju inte bra av att läsa dom.Och det är ju åt h*lvete.Det är ju DOM som ska må dåligt.Fast det gör dom nog ändå.Varför sitta och bara hata annars?

 62. Kolla med Katrin om andedräkten!

  Strunta i Itrim! Det är en sekt som bara trycker ner folk och tutar i dem pulver och bars… Min kollega som signat upp sig där mår skitdåligt av det och nu (efter ett halvår) har hon börjat gå upp i vikt igen…

 63. Tror nog att gi passar vissa bättre, eller kanske kanske LCHQ (pauluns diet)

  Tror som andra att äta sunt treggr per dag (ej för stora potioner)
  Röra på sig och sova bra. Pluss att försöka att inte stressa.

  Själv så äter jag en kost på mycket grönsaker (ovanjord) fisk ibland och kyckling ibland. Huvuddelen är grönaker.
  Jag äter inte mjölkprodukter så ofta. Använder bra olja och dricker mest vatten. Äter jag frukt så gör jag det på morgonen.
  Äter jag kött så blir det sallad till. ej ngn gräddsås el dyligt.

 64. Men varför skall du ha en Quickfix med Itrim?
  LCHF är ett sätt att leva medan Itrim är ett tillfälligt sätt. Du har ju redan gått ner flera kg. Itrim ger en fruktansvärd andedräkt den med!
  LCHFs andedräkten går över du bör nog läsa lite mer prata med Katrin. Att hålla på med en diet som Itrims soppor och sen gå över till LCHF är inget jag rekommenderar.
  Läs lite och fundera!

 65. Klokt tänkt om LCHF, dra ner lite på kolhydraterna likt GI så kommer du att både må bättre och få normal trevlig andedräkt, dessutom kunna äta precis samma mat som resten av familjen men ändå nå din idealvikt..alltså en livsstil som håller.

 66. Jag har precis börjat med iso-dieten och rasar i vikt! På bara 4 dagar har jag gått ner 1,5 kg! Man minskar på kolhydraterna och ökar på med fett och protein som lchf, men inte lika radikalt. 33% kolhydrater, 33% protein och 33% fett. Eftersom man inte tar bort kolhydraterna utan bara minskar på dem så slipper man den dåliga andedräkten man får ed lchf. Kan verkligen rekommenderas! (jag har som sagt precis börjat men vet andra som hållit på länge som gått ner väldigt effektivt)
  Kram/Anna

 67. Hej Magdalena!

  Har du kollat viktväktarna? Dom har en app man kan ladda hem. Skulle gärna vilja veta mer om lchf har du lust och berätta mer om de vore jag tacksam. 🙂

 68. Jag tycker du ska gå med i Viktklubb på Aftonbladet. Jättebilligt är det om du jämför med Viktväktarna. Jag gick ner 12 kilo på 12 veckor, o det är flera år sedan. Följer det än, typ skriver in vad jag äter. Har ett fortlöpande abonnemang på 79 kr per månad. Det är ju Stephan Rössner som jobbar som läkare på överviktsenheten i Sthlm som var med o startade. Man får bra överblick över vad man äter. Motion gör att man kan äta mer. Jag går 9 km varje dag. Man skriver in sin längd o vikt, o hur många veckor man vill att det ska ta. Då får du veta exakta kalorier du ska äta per dag. Man väljer själv vad man vill äta, allt är tillåtet! Själv har jag legat på 1300 kcal per dag. Promenaderna ger ytterligare som jag kan välja att äta om jag vill. Jag kan rekommendera denna metod varmt..Kram

 69. Lotta// Man behöver inte äta soppor och bars när man går på Itrim de har även kostförslag mm. Man har ett val. Det finns andra vägar än LCHF till god hälsa och viktnedgång.

 70. Ja man blir ju hel stum av förvåning hur elaka människor kan va fyyyy fannnn skämmes på er som håller på med dessa påhopp…LÄS INTE om det inte passar…Jag läser din blogg varje dag och jag tycker den är jätte bra, skulle du sluta skulle jag sakna den jätte mycket. Massa kramar till dej och din fina familj!!!!

 71. Jag har aldrig brytt mig om att kommentera tidigare, men nu MÅSTE jag bara säga att Skorpan är den sötaste bebisen jag någonsin sett! Ja förutom min egen såklart 😉 Han är helt underbar er lille kille.

 72. Hej Maggan!

  Du e grym:-)
  Jag har fött 5 barn och lever LCHF sen senaste barnet 2009, det är toppen. Men så klart fuskar jag, annars blir det ju trist. Jag utbildade mig som hälsorådgivare för Itrim i höstas och jag kan bara säga att det verkligen funkar om du följer din hälsorådgivares rekommendationer och går på gruppträffarna varannan vecka. Statistiken säger att 9 st av 10 lyckas med sin sitt viktmål om du går på gruppträffarna. Vill du ha en rivstart och gå ner snabbt ska du solklart välja itrim, det gör så att du håller motivationen uppe och vill fortsätta. Kör hårt Maggan
  Kramar Camilla P(snart mamma till 6)

 73. Käkar du både p-piller och har p-plåster!?
  Tänker du svara på den andra halvan av alla frågor du fick förut, eller blir det en ny frågestund? Kanske bara är jag som missat svaren..

 74. Jag skrev en kommentar till dig redan när du berättade att du skulle börja med LCHF. Och jag skrev det jag tänker skriva nu: gör det inte. Visst är det bra att hålla igen på kolhydrater om man vill gå ner i vikt. Men att öka sitt fettintag är inte bra. Det finns många som varnar för det här nu. Problemet är bara att många som önskar en snabb viktnedgång mer än en frisk kropp propagerar kraftigt för LCHF-dieten i de sociala medierna och experternas röster hörs inte i det mediebruset. Det är allvarligt och om det här fortsätter kommer vi att få se de tragiska konsekvenserna av en alltför fet kost.

  Så gör som som många andra kloka skrivit här: använd ditt sunda förnuft och håll igen på kolhydraterna men våga äta bra mat som grovt bröd (viktigt för tarmen), grönsaker och så vidare. Och så motion,

  Och som någon annan också skrev: du födde barn för några månader sedan! Det är faktiskt ok att inte vara sylfidsmal då. Klart att man inte ska vara fet. Och klart också att man ska se upp så att man inte blir det. Men du är inte fet.

 75. Jag måste berätta en grej. Efter ditt inlägg om incidenten på kinakrogen så var jag tvungen att ta upp det för min sambo innan vi somnade. Jag sa att ”magdalena imponerar verkligen på mig. Tänk att vara 4barnsmamma åt fyra killar o ha sån jäkla power! Hon visade att deras beteende inte var okej och de fick en konsekvens på en gång. Så jävla bra! Jag önskar att vi uppfostrar våra barn (i nuläget endast en 8mån) likadant i framtiden”. Så glad över att du faktiskt orkar uppfostra dina barn o lära dem vad som är rätt o fel här i livet. Du bäddar för att dina killar kommer växa upp och bli fantastiska individer! Alldeles för få mammor har den styrka o uthållighet du besitter. Ha det gött! /anna

 76. Jag går på Cambridge-kuren & har gått ner 17 kg på tre månader. Funkar skitbra & smakar gott! Man köper av en rådgivare, behöver inte gå på möten & dyl. Sen när jag har nått min målvikt, 5 kg kvar, så går jag över till viktväktarna. Lycka till!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..