Trötthet och stukad tumme

Jag är så brutalt trött idag att ögonen knappt går att öppna. Tänk om alla kunde ha ett sånt härligt liv som gymnasieskolas elever!? Ligga och dra sig som drönare fram till halv två om dagarna varannan vecka.
Nedskärningar? Men att ha en 3-4 timmars dagar med helt sjuka tider hjälper väl ingen? Tänk när dessa tonåringar kommer ut i verkliga arbetslivet. Vilken käftsmäll!


Fick hem en unge från Riga med stukad, vrickad, spricka i båtbenet I tummen, så när Filip kommer hem åker jag upp till Astrid och röntgar för säkerhetsskull.
Det är säkert sinnessjuka köer, så jag är nog inte hemma förrens sent ikväll.
 1. Evelina skriver:

  Jag går på samma skola som Isak och ja, Jensen är EN av många friskolor som finns i Sverige. Och då undrar jag utan att veta mycket hur ni kan nervärdera en skola och oss ungdommar så mycket? Som ”17 år och målmedveten” skrev, dra oss alla över samma kam…det är ingen skillnad att gå en hel dag eller en halv skoldag, visst det gör ju att vi själva måste planera våra dagar och skolarbeten men ändå vi lär oss exakt samma sak som de elever sim går i kommunal skola och går 9-17. Våra lärare följer lika studieplan och kurser som kommunala lärare så vad är skillnaden menar ni? Skulle det vara så att vi blir sämre vuxna för att vi går på att friskola? Tror inte det…vi lär oss inför verkligen att ta eget ansvar för våra studier och vår egen framtid.

 2. Gia skriver:

  Hej alla…

  (skrivet av ”vuxen gymnasie-elev”)…
  Jag går på komvux halv tid, för jag ej först fick jobb,samt ej hade fullständig högskolekompetens, har nu fått fast halv-tid natt, men jag håller faktiskt med Maggan, det är lugnt att plugga, om man jämför med att jobba, då du måste leverera för någon annans pengar, jag nästan ångrar att jag inte pluggar heltid!
  Jag vet inte studietakten Komvux gymnasium, gentemot ungdomarnas? Samma? Man skall ej förminska något, men skolan är as-soft gentemot arbetet…Men ungdomarna har ju annat i huvudet än skola, de kan ske inte tycker det är jättekul…

 3. Marie skriver:

  Verkar vara sån skillnad på olika gymnasium. Fattar inte det. Där min son går börjar dom kl.8.20 varje dag, slutar 15.30 alla dagar utom fredagar. Då slutar dom kl.12. Men jag har hört av andra där deras barn har som du beskriver. Så det verkar vara otrolig skillnad. Varför kan man ju undra. Det är ju våra ungdomar det drabbar. Precis som du säger. Hur ska dom orka när dom ska ut sen i arbetslivet.
  Kramis

 4. Ursäkta men det beror väl på era barns ambitioner? Jag går i en klass med 32 själar som kommer till skolan 8:10 trots sovmorgnar för att utveckla sina studier. Vår tidigaste dag är 16:00 och därefter väntar minst två timmar av plugg som ska balanseras med träningar 5 dagar och fester osv. Detta är livet på naturvetenskap. Nä skärpning och ta tag i era barn istället för att dra oss alla över en kam. Vi som faktiskt kämpar.

 5. My skriver:

  Ullis// Med tanke på goda vitsorden från tidigare elever och den höga procent som antingen får arbete eller kommer in på högskoleutbildningar efter studietidenså finns det fler parametrar än betygen som visar om skolan håller måttet eller inte. Denna friskola är stans första friskola, har funnits i många år så referenserna är många 🙂

  ps. Glädjebetyg ges lika ofta på kommunala skolor idag så inget som är specifikt för friskolor, så självklart får man syna med lupp när det är dags för gymnasievalet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..