Sex, otrohet och fördomar

Jag och Filip hade en hetsig diskussion igårkväll. (Vi har iochförsig haft den här diskussionen fler gånger….)

JAG hävdar bestämt att det är fler killar som ÄR otrogna mot sina fruar/tjejer än tvärt om.
Filip hävdar att det är vi tjejer som är ormarna ”och så är det minsann” han har allt massor av ytliga bekanta som haft svinaktiga tjejer som flörtat, legat och hånglat hejvilt…
JAG inte kan erinra mig om en väninna som trampat snett?! Men DÄREMOT haft ett äckel till karl, som vänstrat.

(Nu generaliserar jag brutalt)

En lista av bittra fördomar (med små stänk av sanning):

Killar blir värre fylle’kåt’svin än vi när dem dricker.
Killar ÖVERLAG (inte alla) har större sexdrift
Killar tänker med kuken, och kräver oftast sin bekräftelse i sex.
Killar kan ligga med en kött’termos, är maniska runkare, googlar porr och sexchattar.
Har du och dina väninnor någonsin klittat en bulle tillsammans? Hehe

TJEJER kräver oftast sin bekräftelse i ”tid” och i att känna sig uppskattade, älskade och sedda.
Vi är oftast så utmattade av allt familjeliv, att orkar vi? Då blir det en snabbis från sidan..

Vi gillar en kombination av att ”älska” ha wild’n’crazy sex, men vi kan OXÅ vilja somna i en öm kram UTAN sex.

En kille som INTE får sex hemma är lättare otrogen.
En tjej som inte blir ”sedd” hemma, KAN söka ”uppskattning” hos en annan man (och det leder oftast till vänskap och sen sex)

Självklart ÄR det säkert 50/50.
Tjejer och killar är lika stora kolsupare, sexgalningar blablabla
Eller ligger det något i dessa bittra fördomar tror du?
Har du ett aktivt sexliv? Har man det efter ett par år?

Har du varit otrogen eller har du blivit bedragen?

Hur avslöjade du honom, hur vart DU avslöjad?
Otrohet är vidrigt, men samtidigt oerhört fascinerande, att folk vågar riskera ”allt för inget”

 1. Du har rätt i allt du säger. Killar blir kåtare på fyllan men tjejer blir ”lättare på foten”. Olika ord samma beteende. Killar skryter eller är på annat sätt mer öppna om sina snedsteg än tjejer. Men slår man ut det så är det nog 50/50 som du säger. Jag känner / hört talas om fler tjejer som är otrogna än killar men tror att det är ganska lika. Tu tar också upp generella skillnader mellan mäns och kvinnors syn på sex. Du har rätt i det, generellt i alla fall. Det finns alltid varianter. Jag är kille och håller med dig. Dock som du själv påpelar så finns det undantag.

 2. Lana skriver:

  Hej allihopa! Snälla kan nån ge mig ett svar.känner en killen sen 5 år tillbaka och det har alltid varit flört och hångel mellan oss.Nu har han flickvän sen 2 år ..Men för nån vecka sen träffade jag honom på krogen och varje gång vi sågs blir ju att han ska alltid flörta och så tyvärr efter mågra drinkar blev att det slutar med att vi hade sex , har faktiskt ångest över det med tankte på hans tjej.sist jag såg han ute jag fråga varför göra han så som han gör ,, då fick jag svaret att han inte kan motstå mig när han ser mig plus drar han alltid upp att jag har alltid disat han innan han hade flickvän.. Och jag förstår inte varför han gör så, han har ju redan flickvän och förlovat t.o.m . Är så förvirrat över vet inte vad är han vill med mig!? :(Kan nån ge mig ett litet råd iallafall vad ni tror att kan vara:(

 3. Fredrik skriver:

  Hej Magdaalena och alla ni andra.
  Ja jävlar, det här om otrohet är inte lätt att läsa om då jag för inte så länge sedan själv blev utsatt. Är som kille inte helt villig på att skriva under dina teorier Magdalena 😉 … men håller med om mycket av dina tankar. Mitt livs stora ”kärlek” (kommer träffa någon galet mycket bättre) dumpade mig på midsommarafton efter att vi suttit och planerat sommarsemestern dagen innan över ett par glas vin. – De rätta känslorna fanns inte längre och sex och passion hade mattats efter våra 7 år. Hon behövde vara själv och ta reda på vad hon ville och vem hon var. Hamnade i akut chock…. sökte psykolog och tog på mig ALLT ansvar då jag självklart måste varit helt otillräcklig. Jobbade sjukt hårt med mig själv och blottade mina känslor för alla nära och kära samt jobbet.

  Frågade direkt om den brutala sanningen. – Har du träffat någon annan. Självklart inte, det skulle jag aldrig göra förstår du väl.

  Well… efter att ha skött allt det praktiska till stor del själv och till slut lyckats snoka fram otroheten på ett sätt som jag skäms över. Men när man träffar en männinska som man inte känner igen och som liksom strutsen stoppat huvudet i sanden och flytt problemen, blir man galen och håller på att gå under!

  En jobbarkollega… försöket att slingra sig och ljuga in i det längsta gick till slut inte och då brast det. Det är den absolut värsta biten i sveket. Den totala falskheten från en männinska man gjort allt för, även om jag absolut har självinsikten om att det inte var speciellt bra och vet om de bitar som jag borde ha gjort bättre…. svårt bara att ändra sig då man inte kommunicerar och lever med en extremt konflikrädd kvinna.

  Nåväl… jag kommer kravla mig upp ur avgrundentrots att mitt egenvärde är knäckt och att jag blivit fullständigt förnedrad.

  Att bedra är en sanslös svaghet….

 4. My skriver:

  Usch, vilka hjärtslitande berättelser. Blev också bedragen i min förra relation. Det har verkligen skadat mig själsligen på djupet. Logiskt kan jag se att det är han som bedragit och ensam borde bära konsekvensen känslomässigt. Ändå hänger en läskig känsla av smutsighet och skam kvar hos mig själv. Varför då? Jag tror som nån annan skrev att det mer hänger på personlighet än kön när det handlar om vem som är otrogen. Det är kärlekslöst och egoistiskt att bedra. Usch, mår dåligt bara av att tänka på det. Och av att läsa alla erfarenheter här..

 5. Johanna skriver:

  Jag var otrogen mot mitt ex. Vi hade haft det dåligt länge när han flyttade till en annan stad för att plugga. Envis som man är gick jag inte med på att förhållandet var dött sedan länge utan ville prova en sista gång. Och att prova långt borta utan påverkan från familj och vänner verkade som en bra idé. Jag flyttade upp ett par månader efter honom och det blev faktiskt bättre ett tag. Inte bra, men bättre.
  I hans klass gick en underbar kille. Vi blev vänner direkt. Han var rolig och förstående och verkade verkligen se Mig. Det dröjde faktiskt ganska länge innan jag insåg att jag fallit pladask för honom. Men var befann jag mig? 50 mil hemifrån på ett ställe där jag kände alla genom mitt ex och en månads uppsägningstid på jobbet. Jag berättade såklart för killen att jag tyckte om honom. Jag kunde inte vara tyst. Han kände samma sak. Jag klarade det i 6 dagar. Även om vi inte tog steget ut så fanns känslorna där och det blev ohållbart att bo kvar hos mitt ex så jag gjorde slut men berättade inget om killen. När mitt ex tillslut fick reda på allt så sa han såklart att han (också) varit otrogen. Men det var nog mer hans ego än hans hjärta som blev sårat. Han hade en ny tjej inom en månad.
  Och vad hände med killen? Sju år senare är vi fortfarande tillsammans. Vi gifte oss för ett par år sedan och han var verkligen värd allt strul.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..