Ystad!

Här står en sliten tjej! Klockan fem imorse var vi framme, jag körde de sista 35 milen.

Min 10 år gamla pyjamas (från Åhléns) fick stanna på när jag och Tristan handlade frukost på Saluhallen..
Nu älskade Ystadbor har skiten landat i stan! Nyvaken med håret på skaft eller i stan med nattkläder hehe

Vi fick en julskinka av mamma att ta med oss ner hit. Mamma gör den absolut godaste..
Det är aldrig något äckligt insprängt fett, jag vet inte hur hon gör..
Den här skinkan är köpt på Lidl.

Nu ska vi hämta julgran, killarna ska klippa sig och jag ska handla det sista.

En fråga, hur mycket pengar ger du dina barn, för att DE ska kunna köpa julklapp ”t ex till dig”

 1. Nina skriver:

  Härligt att du går ut i dina pyjamasbrallor. Då kan vi mysa ikapp i våra brallor på stan. Gillar dig och hoppas vi ses på stan snart. Kram

 2. Pia skriver:

  Hej och god fortsättning!=)
  Måste kommentera detta med julklappshandlingar!!!!??
  Våra barn får ingenting av oss att HANDLA julklappar för!! Varför skulle de få det? Det blir ju bara påtvingat som vi vuxna trutar i de att man MÅSTE handla julklappar till ALLLLLLLAAAAA!!!! Varesej man har stålar eller ej. Är det inte barnens tid? För oss är det i alla fall så.
  Vi själva har bra o välförtjänta arbeten och god ekonomi, och skulle, om vi ville, kunna ge våra barn i princip hur mycket pengar och julklappar som helst! (Detta skulle vi aldrig någonsin få för oss att säga till nån av våra vänner eller våra barn, vi är inte skrytsamma för att vi har det bra ekonomiskt, men jag säger det här i detta forum för att ni ska förstå hur jag menar och tänker) MEN VARFÖR SKULLE VI!?!? ”Jag får pengar för att handla julklappar för” Hur sjukt som helst tycker jag. Den tiden kommer ju tids nog, när det får sina egna barnbidrag (två av våra barn har sina barnbidrag, och handlar allt själv), vill de då handla en klapp till syster/bror/mor/far/, så är det väl deras eget val? Varför kan inte barnen (som inte har egna cash, göra saker i stället? Vara lite kreativa? Känna att de själva har gjort det? För oss är det det mest värdefulla med julen, att vara tillsammans. Att sända en tanke till alla som behöver den. VAd jag vill säga med detta otroligt långa meddelande är att: Jag tycker att vi vuxna ska sluta upp att pränta i våra barn att man ska köpa julklappar till alla, och helst till alla kusiner i hela släkten oxå. När de blir stora nog att välja VEM de VILL ge en klapp till (kanske någon som betyder xtra mycket för dem, eller hjälpt de med något specillet under året eller kanske någon som legat på sjukhus m.m), så handlar de ju till dem.
  Nu ska vi äta lite Jansson, som hela familjen varit med o gjort! Den åt vi i går med, såååååå goooooooooood!!!!=))))
  Kram till Maggan o alla som behöver=)
  Pia

 3. Maria skriver:

  Här låter jag barnen spara 50 SEK per månad fram till jul och sedan så har de pengar att köpa eller göra julklappar för till varandra och övriga familjemedlemmar. Det behöver inte vara dyrt eftersom det är tanken som räknas. 🙂

 4. Haha, jag älskar det där fettet på skinkan… ^^) antar att jag är ganska ensam om det!

  Ha en härlig julafton Magdalena.

 5. jennie skriver:

  Hej, ger inte mina barn några pengar alls för att köpa julklappar för. Har inte ens tänkt tanken – när börjar man med det?
  De gör egna grejer och slår in till varandra, typ pyssel och teckningar – men de tror ju fortfarande att Tomten kommer med paket och har ju inte fattat att det är vi föräldrar samt mor- och farföräldrar som ger. Vi som föräldrar brukar inte få något, möjligtvis en teckning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..