Kasslergratäng

En av ungarnas favoriträtter!
Enkel god och snabb att tillaga..

1 paket kassler
1 påse ost
Mjölk + skvätt grädde
Broccoli
(Champinjoner om man vill)
Maizena
Salt, peppar plus 1 grönsaksbuljongstärning


Fyll en form med en påse fryst broccoli (eller färsk) och champinjon om du gillar det.

Skär tunna skivor kassler och lägg på toppen.

Häll mjölken i en kastrull och en skvätt grädde (om du gillar att vara onyttig) lägg i en grönsaksbuljong, salta, peppra och pudra på Maizena och låt det koka upp till en tjockare sås.

Rör ner en påse ost, (valfri vilken du föredrar, du kanske vill ha en starkare ost?

Häll såsen kasslern mm, och låt det koka upp i drygt 20/30 min ( så att broccolin blivit genomkokt och kasslern fått en fin färg)

Servera med potatis och kanske lite sallad..

Killarna var mycket nöjda:-)

Och jag med..

X
  1. Hej Maggan!
    Ville bara kika in här och säga att jag gjorde denna rätt idag till middag och båda, jag min fästman och min son gillade det. Så TACK så jätte mycket för att du gav en ny och god middag till vår familj, man tycker ju bara att man varvar med samma gamla maträtter om och om igen så TACK 🙂
    KRAMAR till fina du!!

  2. Susanna skriver:

    Låter supergott!! Ska genast prova…eller ja inte nu för klockan är lite mycket men i morgon 🙂

    Ett annat supergott och jätteenkelt kasslerrecept som du bara måååste prova är:

    Skiva en kassler i lagom tunna skivor ner i en eldfast form.

    Tärna en silverlök och fräs i en kastrull, när löken är sådär lagom ”genomskinlig” häll över en konservburk med krossade tomater (Mutti är helt klart godaste märket om du frågar mig) och salta och peppra efter smak och tycke,

    Häll över tomatröran över kasslern och toppa med lite mozzarella ost. In i ugnen ca 20 min på ca 200 grader. Hepp!

    Jättegott med lite pasta eller potatis eller vad man nu vill ha till.

    Kram på er och tack snälla Magdalena för att du varje dag sätter guldkant på min vardag!

  3. Linda P skriver:

    Tack för receptet, det ska vi äta i kväll! Ett annat superenkelt recept på kasslergratäng. Ett betydligt fettstinnt recept dock 🙂

    Skiva kassler och lägg i en ungsform. Lägg på ananasskivor (från burk) Blanda ihop vispad grädde (kan bytas mot magrare alternativ men då blir den inte lika snygg) och majonäs, typ 3 dl grädde till 1 dl majonäs. Ha i typ en dryg msk vanlig senap. Bred på kasslern och låt få färg i ugnen, typ 20 min, 200 grader. Servera med ris och soya om man gillar det.
    MUMS!

    Jag röstar på lila och lila/ gröna kuddarna.

  4. Sara skriver:

    Hej!

    Har en fråga kring din förra hund Lotta, eller flera faktiskt. Jag och min sambo måste nämligen kanske lämna bort vår omplaceringshund (gatuhund från Irland) då hon har enorma problem vid hundmöten, och eftersom du gjorde det med Lotta så undrar jag: Hur klarade du av det? Jag mår nämligen så dåligt av att bara tänka tanken av vi kanske inte kan ha kvar henne. Att hon ska bli någon annans fina vovve. Att någon annan ska gosa med henne och få all den kärlek hon ger. Jag vet, egoistiskt. Men jag tänker faktiskt också ur hennes synpunkt. Att hon ska överges av oss. Att hon tvingas byta hem/familj och börja om på nytt. Hur klarade du av det Maggan, eller för den delen ni andra som tvingats lämna bort er hund?

    Kram

  5. Mamma M skriver:

    Tack för recepttipset, det ska definitivt testas:-)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..