Förortsmys med smörgåstårta

Filip skrattade så att han kiknade när han såg mig komma släpandes med en smörgåstårta genom affären.
-Är det feeeeest ikväll?! Haaaaaa
-Äter du alltid smörgåstårta vid riiiiktigt, riktigt, riktigt festliga tillfällen Maggan?

-Jepp, gör man inte det i grötland eller?!?!?

Jag har blivit sjukt hånad för min räkbomb, av både killarna och Filip..

Är smörgåstårta nördigt? Är man en kuf om man vill festa till det med en mumsig räkbomb?
Jag älskar smörgåstårta 🙂

Vi ska ha fest!!!!

Vi har köpt hattar, dukar 5 kilo kräftor, baguetter, aioli, avocado SMÖRGÅSTÅRTA, kräfttallrikar och tutor.

Nu ska duken på, och bordet ska smyckas..


X
 1. Åh, var du på min arbetsplats idag och jag var ledig! Attans! Är en trogen läsare. Kom igen, jag jobbar i kassan! Ha en härlig lördagkväll :-)!

 2. Killar… 😉 Vad e det för fel på smörgåstårta? Absolut inget! Det e super med smörgåstårta, så det så! Go Maggan! 🙂

 3. Vinkeli vink Pernilla!! Jag är ledig idag jag med, jag hade också velat träffa Maggan… 🙁
  Kom gärna och handla igen Maggan, så kan Pernilla och jag bjuda på fika!!

  Ha en riktigt kul fest!

 4. Men åh så gott och mysigt det ser ut!! Smörgåstårta tillhör en av mina favoriter, inge fel att kalasa till det med en sån =) Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll tillsammans! Kram!

 5. Tyvärr ”Magott” 🙂 din trovärdighet vad det gäller att vara så jäkla enkel och jordnära..rimmar illa med vilka du umgås med…vart du har flyttat…vem man blir kär i kan man ju inte rå för..men sprang du på honom på tunnelbanan eller ?? neej sluta idiotförklara dina läsare genom att låtsas vara en av dom ..m

 6. Enligt hela min familj så är smörgåstårta pricken över iet på fester 🙂 Så vill du partaja loss med mer tårtor, hör av dig så ska du få kanonrecept så att du kan göra själv. Enkelt, gott och lättanpassat 🙂
  Ha en underbar kväll.

 7. Tråkigt konstaterande men din nya man lever nog inte i samma värld som du (gjorde). I min och många andras värld är smörgåstårta ett mycket bra alternativ till fest mat. Alla har inte råd med färsk hummer och annat dyrt men exlusivt… Och att skratta åt de är att håna .. Gillas inte!

 8. Har idag tryckt i mig två stora bitar smörgåstårta på min sons dop! Underbart gött och det är lyx enligt mig!! 🙂 Fast tårtbiten på kvällen när man krypit upp i soffan efter allt ståhej är nog godast 😉

 9. Kan vi inte bestämma oss för att vara SNÄLLA i kommentarerna och är det svårt så kan man väl låta bli att skriva överhuvud taget.

 10. Men hej och hå alla surtanter! Jag brukar vara den som biter till, hehe jag vet, men vad var detta att hetsa upp sig för? Att ha lite kul över en smörgåstårta? Smörgåstårta är svenne banan och känns 80-tal eller får mig att tänka på Ullared!! Haha, ja smörgåstårta matchar det klientelet. MEN smörgåstårta är fantastiskt smarrigt, och vi hade det på våra barns dop, så jag ratar det inte helt och hållet vill jag säga. Det är fettigt och onyttigt och aldeles underbart att svulla ibland..Räkorna, majonäsen, äggen, muuums

 11. Sjukt hånad,, och en vuxen ?? man , som gapskrattar åt att ha smörgåstårta till en ”riktig” fest.. Du kanske ska lära honom om verkligheten ,,den som faktiskt du också är uppväxt i !! KRÄKS på sånt översitteri :((

 12. Det är väl knappast översitter att skratta åt någon som vill äta smörgåstårta. 🙂 Jag tycker själv att smörgåstårta är en ganska komisk grej, som jag aldrig skulle ha på någon fest. Har faktiskt inte tyckt om det ens. Men de som vill ha smörgåstårta får såklart äta et så mycket de vill, alla är vi ju olika. Och tur är väl det. 🙂 Men skratta lite kan man ju ändå få gör, och bli lite förvånad över andras val här i livet. Sådant kan faktiskt göras med kärlek. Inte blir man elak eller någon översittare bara för det.

 13. Hej å hå…måste det gnällas och klagas på, hela tiden???
  Vem mår bättre av det…egentligen…
  Jag gillar också smörgåstårta och det GÅR FAKTISKT att göra ”smalvarianter”…och då kan man svulla MER, hahaha
  Du är fin och go Maggan fortsätt att vara den DU är, och jag är iaf glad över att se KÄRLEK mellan er,Alla förtjänar att bli älskad och ha någon att älska!!!!!Det spelar väl ingen roll vart man kommer ifrån eller hur man ser ut etc???Trodde vi lever år 2011….
  Kram på er ute i cyberrymden!!

 14. Kan faktiskt inte hålla med…om nu inte smörgås tårta skulle vara såååå svennigt,skulle man antagligen låta bli att skratta åt det…jag tycker att det är lågt att göra en klass skillnad…och det platsar defnitivt inte i maggans blogg…men det är ju så att man lever gärna i nuet,,,jag hoppas att fiskbullarnas tid är borta för gott,,,,,för din skull …Maggan.

 15. Tips på suuupergoda räkbomber! Fiskhandlaren vid Coop i brunna (kungsängen). Går inte att beskrivahur goda dom är heller. Men garanterar att man inte blir besviken!

 16. Ibland blir man ju så trött på alla gnälliga och avundsjuka kommentarer.
  Som att Maggan skulle ha så dålig smak att bli ihop med en ‘översittare’. Trams!!

  Smörgåstårta är sjukt gott. Men för övrigt lätt att göra själv. Och med helt andra innehåll än räkor och majonäs!

  Festen ser härlig ut Maggan, och det var fint att även Wolfgang fick en kräfthatt. 😉

  Kram till maggan o inte till surtanterna!

 17. Smörgåstårta är hur gott som helst..! Här i min lilla by (Bålsta) så gör Vi-butiken en egen som är ”to die for” med räkor, kräftor, skinka, ost å massa annat mums. Rekommenderas om du är i krokarna, vilket jag förstått att du är ibland.

  Vad gäller sandlådenivån på somliga kommentarer: Att ni bara orkar. Varför störa er på så mycket.. när det är så enkelt att låta bli att klicka in sig här och läsa om man inte trivs här. Varför ens lägga energi på att kommentera elaka saker..?

  Fortsatt fin helg.. och famnen full med kramar
  från Annukka

 18. Chelsee, hur många har du sprungit på i tunnelbanan som du sen inlett något med? Jag har aldrig lyckats med det… Dom jag träffat har jag träffat genom vänner eller jobb. Skitsamma var man träffas eller vad personen jobbar med, bara man trivs ihop<3

 19. Helgen har börjat, ”korvarnas krig”!
  Bryr er inte om en smörgåstårta, ni behöver väl inte åta den, köp bara en påse räkor!

 20. Översitteri? eller uteliggare! har inte med saken att göra alla föds inte till en kategori och tagit samma vägar! ”chelsee” gå och depp skriv för dig själv istället du gör ingen nytta här med den patetiska bild du har byggt upp genom inlägg/kommentarer! Hur som helst så blir inte alla formuleringar exakt förstådda. Ta bara facebook chattande som ett exempel!

 21. men va löjligt, att en liten jäkla smörgåstårta kan starta en sån ilska hos folk haha, för det första smörgåstårta och ullared? vad kom den ifrån liksom, har du ens varit där?? jag bor 30 min ifrån och det du sett på tv är långt ifrån verkligheten. smörgåstårta går att variera nått så fruktansvärt, Maggan har du krokarna förbi Falkenberg så ta en tur till laxrökeriet deras smörgåstårta kan man dö för 🙂

 22. Internettroll, eller bara troll, är Internetslang för användare som medvetet skriver ett stort antal provokativa, märkliga, ickerelevanta eller oseriösa diskussionsinlägg på Internetforum (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram en känslomässig debatt, ofta utanför själva ämnet för huvuddiskussionen. Trollen ses ofta delta i ett otal diskussioner samtidigt och föder ilska, vanmakt och skadar sinnesstämningen hos övriga användare som hugger på de krokar de lägger ut. Om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de ibland lyckas ta död på forum.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll
  Här står ännu mer.
  Ha en skön dag//Annette

 23. Varför skratta åt en sådan sak? Vad var det roliga? Att man gillar olika? Vad var poängen Filip och dina barn ville få fram? Berätta!

 24. Är ni på fullaste allvar vuxna människor som bryr er om vad Maggan skriver om en smörgåstårta?!?! Ni beter som 14 åringar som är avundsjuka på vad de andra tjejerna har som inte du själv har. och var man träffas och inte träffas kan ni väl skita i! Det finnaste är väl ändå kärleken? Antar att du själv är bitter o ensam annars känns det för mig helt ologiskt att man bryr sig var Maggan träffade Filip. Eller vad han tycker om en smörgårdstårta! Ni har nog inte varit med om mkt i livet då ni hänger upp er på såna små saker! O Maggan, kul att du tydligen bytat fiskbullar mot smörgårdstårta:) haha

 25. Oj oj oj…jag blir chockad över att folk kan vara så vidrigt bittra! Tycker faktiskt synd om folk som lever i den bittra avundsjukan!
  Jag vill skicka över massor med kärleksfulla kramar till dig Maggan! Jag älskar din blogg, den förgyller min dag, varje dag! 🙂

  KRAAAAAM Sofia

 26. Nu tycker jag inte om det jag läser i komentarsfältet !! Har den svenska avundsjukan kommit hit med? Klart att Magdalenas liv förändras när hon blir sambo …… så blev det för mej med när vi blev två att dela på fasta utgifter. Och vad var det för kommentar om Hannah? Hoppas verkligen att de jag lär känna är mina vänner för att de gillar den person jag är !!! Kan tänka mej att Hannah är en underbar vän och granne.

 27. men herre gud vad är det med folk???varför reta upp sig på att maggan köpt en smörgåstårta för 129 kr kan nog nästan alla ha råd att köpa,men många som klagar är nog rökare lr vindrickare och dom ha mage att sitta och säga att dom inte ha råd med nånting,nä men prioretera så kanske du också kan göra det själv köper jag smörgåstårta när jag är sugen på det inte för att det är nån jävla högtid.Nä alla elaka och avundsjuka människor vf skriver ni över huvudtaget,maggan lär väl knappast ha hotat sig till detta förhållande tål ni inte se andras lycka??????Asså känner mig så jävla besviken på ”er”Maggan bjuder verkligen på sig själv när hon skriver och vill man missförstå saker så gör man men ge fan och skriv skit om folk sluta och läs denna blogg om det inte passar.
  Hoppas Maggan låter detta rinna av henne fort vi är ändå så många fler som är glada för din skull Maggan.
  Ha en bra dag.
  kram

 28. Skit människor som inte kan hålla inne med era intelligensbefriade kommentarer, skrämmande vad korkade en del er SKÄMS på era vägnar…..M jag älskar smörgåsttårta smaska på o njut…kärlek*

 29. Hej Underbara Maggan!

  Läser din blogg dagligen och glädjs med dig till ditt samboskap och kommande bebis! 🙂

  Tråkigt att vissa överanalyserar varje ord som skrivs… Inget kul kan man få ha!!! 😀

  Kram jennie

 30. just de tänkte bara säga till chelsee att du idiotförklarar dig så bra själv,blanda inte in alla i din uppfattning av saker, Du verka bedömma en människa i pengar men det är väl hur man är i hjärtat som räknas man behöver väl inte bo i tält och äta ris för att man bryr sig om folk i fattiga länder tex eller ha jag fel???????

 31. Hur svårt kan det va?? Att låta bli och läsa denna blogg och skriva pissiga kommentarer 🙁 Blir så trött på avundsjuka människor!

  Jag tycker det är underbart att du delar med dig av ditt liv 🙂 Varje vecka får man sig ett gott skratt……..Fortsätt så!!

 32. Till er som inte smörgåstårtan passade eller att Maggan har träffat Filip: ang smörgåstårtan tolkade jag det som att familjen skrattade för att Maggan tog tillfället att köpa en tårta då det skulle vara kräftfest eftersom hon gillar det så skarpt och att det säkert inte var första gången hon tog tillfället.
  Ang Filip, har han pengar? vad vet jag men om han har det så har han ju jobbat sig till det och den fliten har ju Maggan också och den kan alla ta sig det är bara att kavla upp ärmarna. Filip verkar vara en väldigt jordnära kille, kolla in vad han gör för Maggan och hennes söner, hur många styvpappor gör något liknande, jag ryser av välbehag när jag tänker på det, det är så fint och den kärleken är väl alla värda inkl. Maggan och hennes söner, eller? Vad människor bor, vad plånboken innehåller, yrke mm. så är vi alla lika och här ser ni två vuxna, Maggan och Filip som står med båda fötterna på jorden. ”Missunnsamhet är en farlig sjukdom, den äter upp människor inifrån” ”Att glädjas med en annan människa är en konst och fyller människan med välbehag och berikar den” Nog rutet av mig just nu men jag blev ledsen att läsa en del kommentarer och illa berörd.

 33. Jag blir faktiskt helt mållös över dessa jäkla tramskommentarer. Jag bor i Sigtuna och känner Hannah ganska väl och har träffat Maggan också flera gånger. Rarare människor stöter man sällan på, så varför är det så jäkla svårt att tro att de är jordnära och i grunden ganska enkla människor?

  Låt folk vara, störs man av en smörgåstårta eller att någon umgås med ”fina sigtunadamer” så kanske man ska skaffa sig en hobby…

 34. Fy vilka taskiga kommentarer!
  Nätmobbing kan man kalla det… och så ska vi lära våra små hur de ska bete sig mot varandra! När vuxna människor inte beter sig som små avundsjuka.. ja jag vet inte vad..
  Näpp fram med mer humor och ta inte allt så himla seriöst.. Det finns större problem och bekymmer att lägga ner tid och energi på…

 35. Smörgåstårta är bland det godaste jag vet. Både min mor och min x-fru och nu även min dotter med man gör underbara smörgåstårtor hemma vid fester eller födelsedagar med vuxna och barn. Det går ju även att fix det så att allergiker kan få specialtårtor anpassade av mammor som vet. Så Maggan, jag delar din älskog (hupp) .. till smörgåstårtor och även kräftor, såg jättegott ut 😉
  Beträffande mannen i ditt liv, så tycks han var en härlig kille såväl med barnen som med dig och familjen i övrigt. Han och du älskar varandra och era barn och trivs tillsammans, kan det bli bättre?
  Njut och var den underbara Maggan du är i denna blogg .. jag besöker dig flera ggr per dag då jag älskar din humor och dina påhitt 😉
  Var rädda om er och ha kul oavsett vad andra tycker

  *kram*
  Birdien

 36. fy vilka kommentarer,chelsee du måste vara riktigt,riktigt avundsjuk.vad är ditt problem?smaska du på maggan med smörgåstårta,det ska jag göra nu iaf=)

 37. Goa Maggan! Vissa mäniskor bara måste gnälla lite. Antagligen så har dom inget eget liv att bry sig om. Men jag gillar dig skarpt, fortsätt som du gör!! Kram PS Jag älskar smörgåstårta OCH kräftor 😉 DS

 38. Oh shit pomfrit vilka nättroll och missunsamma människor det finna, de flesta av dem kvinnor också( skäms) ALLA har ansvar för sitt eget liv, av mmed era offerkoftor, börja med att le, känan tcksamhet över vad DU har så ni har vett att kunna glädjas åt andra människor… mkt mkt få människor är rika av en SLUMP ,dett ligger hårt arbete bakom, alll framgång har ett pris…
  Jag har en vännina som har ett fantatiskt företag, härommdagen åkte jag o en vännina förbi hennes enorma kontorsbyggnad som arbetat med att byga upp i 17 år!!!!! Då säger min väninna: – Tänk vilken TUR din vännina haft och blickade upp på den vackra, lyxiga kontosbygnaden….- TUR , sa jag, det handlar ej om tur utan om hårt arbete, fokus och att vilja ha ut mer av livet då man lever….så snälla ni bitterfi……TA kommandot över era egna liv, av med offerkoftan, styr det i en ny riktning om ni ej gillar det ni har idag…endast DU själv kan påverka…..
  Händer inget så händ själv……Blir förvånad över att så många i sverige är missnöjda med sina egna liv , gnäller men nästan ingen gör ngt åt det…i vårt lagomland..se till att bli en somebody iställer för en NObody…..ärligt talat….
  Keep up the good work Maggan, älskar dina inlägg du delar med dig av, jättetacksam över att få ta del av en liten del av ditt liv, älskar din personlighet, humor , värme 🙂 massa varma cyberkramar

 39. Herre värld, vilken diskussion ang smörgåstårtor. Trodde inte det fanns så heta känslor inför det 🙂
  Själv tycker jag det är fantastiskt gott och kan slänga ihop det en tisdagkväll om jag är sugen. För jag kan verkligen rekommendera att göra dem själv, det är betydligt billigare. Gjorde två smörgåstårtor till ca 20 personer för ca 200 kronor. Och då snålar jag verkligen inte på ingredienserna, men gör däremot med skinka/ost för jag tycker det är godare än med skaldjur.

 40. SOM just ätit en bit smörgåstårta …..gottis
  Min dotter fyller 18 år o det enda hon vill ha o fler av oss alla är just smörgåstårta.
  Var på barndop förra helgen då fick vi smörgåstårta…..en vanlig hemma fredag gör vi smörgåstårta. Bland det godaste som finns, alltid! Tycker jag.
  Gjorde 2 stora i går o nu efter gästerna gått, disken är undan o allt upplockat tog jag en bit till.MMmm
  PERFECT mat

 41. För första gången i mitt liv som jag komenterar i en blogg. Har läst Maggans blogg ganska så länge nu. Min egen personliga åsikt är. Hon är fani mej helt underbar. I mångt och mycket så delar jag hennes humor och åsikter. Jag blir glad att läsa hennes blogg. Hon är inte mera än människa som vi andra. Jag är 4 barns mor, nästan 2 egna och min nuvarande mans 2 barn. vi har i perioder när ungarna har varit små varit tufft ekonomiskt och andra perioder de har rullat på riktigt bra.det har och är det nog för dom flesta av oss och även för Maggan. Varför racka ned på henne.? Är ni så jävla bittra och missunssamma mot andra och även i mot människor i er egen omgivning?? varför ens gå in och läsa,? har ni inget eget liv?? Varför ens bry sig??

  Själv kan jag vara otroligt lat så jag beställer smörgåstårt av en vän eller köper i affären,av ren lathet:) fast jag kan göra de själv.
  Eller så kan jag köpa en jätte påse med räkor och bara svulla och moffsa i mig bara för det är gott och jag kan och vill det Tillsammans med familjen eller bara helt själv.En helt vanlig vardag..Eller bara vara i spenderar tagen. för jag vill det. så stäm mig… För ingen har med min ekonomi att göra, precis lika lite som ni har med Maggans ekonomi att göra. Nu är hon en ofentlig person. svar ja!!
  Hon bjuder på sig själv. svar ja! Hon har en blogg som man kan läsa om man vill.Svar jaaa och gillar man inte det hon skriver ge då fan att gå in och läsa era bittra tråkiga meningslösa nedtryckande människor. Tvi vale för sånna som er .. YOU ROCK Maggan:) Fortsätt med du gör för du är super härlig!!!

 42. Hej Maggan!
  Köp en smörgåstårta med rysk kaviar nästa gång så retar det vissa
  människor ännu mer. Man ska unna sig så länge man kan och om man kan. En vacker dag kanske man inte har någonting. Man ska
  leva varje dag som om den var den sista dagen. Jag unnar mig god mat och godis(för mycket ibland) . Jag unnar andra också så länge
  jag kan.Man ska njuta av livet så mycket man kan . Vi föddes väl inte för att lida så mycket vi kan heller. Njut för fulla muggar för det tänker jag göra i alla fall.
  KRAM AGGE

 43. Herregud. Orkar inte ens läsa alla kommentarer. Smörgåstårta är väl inte ”bara” festmat. Är man sugen så är man. Jag har en 19-årig dotter. När vi var på ICA o skulle komma på middag häromdagen gjorde vi samma sak. Köpte kräftor, ost o en bit smörgåstårta. Hoppade över hattarna. Men hade mina barn varit yngre hade jag gjort samma sak. Det är såna ”tokideer” som barn kommer ihåg. Skit i alla taskiga kommentarer. Vi är så avundsjuka i Sverige. Jag har det bra. Ärvt en del pengar. Men vågar inte säga ngt. en del vet. Men det kan ge mer problem än lycka och spydiga kommentarer som man bara mår dåligt av. Sköt om dig. Kramkram

 44. Hej Magdalena!
  Finns det något godare att äta än smörgåstårta?
  Mitt svar är NEJ det finns det inte, det är supergott.
  Har även gjort som du en gång, köpte en Räkbomb också till mig själv och det skäms jag inte för.
  Brukar även göra egen smörgåstårta när det är kalas o.d. och det är så himla gott när det blir över att äta dagen efter.
  En stor bit smörgåstårta och ett glas mjölk till frukost, det är grejor det.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..