ANNONS

Härlig Rotfruktsoppa

/

Det här receptet har vi snott från en matvarukedjas sajt. Typ de som har lite gult i sin logotype. Och lite blått. Och lite rött. Nyttigt, en energiboost! Och väldigt, väldigt billigt! Du kommer undan med ca 10 kr per person. Grymt!

Till fyra personer behöver du:

2 morötter i bitar

1 litet blomkålshuvud

6 skalade potatisar i tärningar

1 purjulök i bitar

1 gullök i bitar

1 l vatten

1 grönsaksbuljong

1 dl grädde

1 krm vitpeppar

1 msk olivolja

Gör så här:

Fräs gullök, purjulök, potatis, blomkål och morötter i en katrull. Tillsätt ca 1 liter vatten och grönsaksbuljongen. Låta koka i ca 15 min. Smaka av med salt och vitpeppar. För en mer jämn soppa mixa alla ingredienser med en stavmixer. Tillsätt grädden innan servering. Servera med lite purjolök på toppen och en varm brödbit.

Gott!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00